Blog

aromoterapie pentru piele uscata scaled

O piele uscată poate să însemne o piele aspră, mâini crăpate și un ten cu aspect făinos, ceea ce ar putea conduce la o ridare în exces. Afecțiuni ale pielii precum psoriazisul sau eczemele merg adesea mână în mână cu pielea uscată.

Pentru orice produs destinat pielii uscate, alege uleiuri esențiale care echilibrează producerea de uleiuri în piele și care au și rol antiinflamator, astfel încât să diminueze iritațiile și inflamațiile.

Dacă ai o piele uscată matură, uleiurile esențiale vestite pentru efectele „anti-îmbătrânire”- cel de lavandă, cel de rose geranium (mușcată), niaouli, rozmarinul și trandafirul- sunt cele mai adecvate. Se spune că acestea pot întineri pielea încurajând dezvoltarea de noi celule. Alte uleiuri care sunt excelente pentru pielea uscată sunt frankincense, smirna și santalul. Cel mai probabil caracteristicile lor de reîntinerire a pielii sunt motivul pentru care sunt atât de apreciate în ultimele sute de ani!

În cantități mici, peppermint crește producția uleiurilor din piele. Mușețelul, semințele de morcov și helichrysum reduc inflamația ce poate acompania afecțiunile specifice pielii uscate. Ultimele două uleiuri esențiale pot contribui la diminuarea unor afecțiuni precanceroase, ce apar în mod obișnuit ca zone decolorate pe zonele cele mai expuse la soare, cum ar fi mâinile și fața.

Cea mai bună metodă pentru a trata pielea uscată este să se adauge uleiuri esențiale într-o cremă sau într-o loțiune. Ambele conțin apă,  nu doar uleiuri, așa cum este cazul unguentelor. Apa este absorbită în piele pentru a se rezolva problema uscării. Mai mult, uleiul din aceste produse acționează ca o barieră de protecție pentru ca umiditatea să nu se evapore de la nivelul pielii.

Încearcă să achiziționezi o cremă cât mai pură. Cel mai probabil o vei găsi la un magazin cu alimente naturale, care comercializează și produse cosmetice. Este posibil să găsești o cremă ce conține uleiurile esențiale care sunt potrivite pentru tenul tău uscat. Dacă nu găsești, vei căuta o cremă lipsită de parfum și adaugă tu însăți uleiuri esențiale. Încă un lucru pe care poți să îl mai faci este să eviți săpunul, cu excepția cazurilor în care fața ta este murdară. În loc de săpun, este suficient să folosești un scrub blând (rețeta este mai jos) combinat cu uleiuri esențiale.

Uleiuri esențiale pentru a preveni îmbătrânirea: rose geranium, lavanda, niaouli, rozmarinul

Uleiuri esențiale pentru pielea uscată: Toate uleiurile ce previn îmbătrânirea, dar și uleiul de smirnă, uleiul de tămâie și cel de lemn de santal

Uleiuri esențiale pentru hidratarea pielii: peppermint, tea tree (arbore de ceai)

Uleiuri esențiale ce reduc inflamațiile: mușețel, lavandă

Aromaterapie pentru pielea uscată

Scrub pentru tenul uscat:

6 picături de ulei de lavandă

2 picături de ulei peppermint

1 lingură de flori uscate de soc, de lavandă sau de mușețel (opțional)

2 linguri de ovăz

1 lingură de mălai

Ingredientele uscate vor fi măcinate într-un blender sau într-o râșniță. Adaugă uleiuri esențiale și amestecă. Depozitează într-un recipient închis. Pentru o piele curată, vei înmuia 1 linguriță cu destulă apă pentru a obține o pastă, umezește-ți fața cu puțină apă, după aceea aplică blând scrub-ul. Clătește-te cu apă călduță. Folosește amestecul zilnic, în loc de săpun, pentru a-ți curăța fața.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *