Blog

utilizari aromoterapie scaled

Răsfață-te cu starea minunată conferită de produse cosmetice cu uleiuri esențiale. Odată ce vei descoperi cât de bine te ajută să te simți, s-ar putea să vrei să ai parte de un răsfăț săptămânal. Și chiar s-ar putea să vrei să-ți inviți prietenele într-o după amiază pentru a le prepara și a avea parte de un întreg ritual de îngrijire a pielii.

După-amiaza ta ar putea să înceapă cu o mască de argilă cosmetică. În timp ce aștepți argila să se usuce, poți să-ți masezi picioarele cu un ulei aromatic. Când argila se usucă, clătește-te cu apă călduță și aplică un scrub cu ovăz. După aceea relaxează-te cu aburirea feței. Aplică pe față un spray cu o apă aromată fină și, în timp ce pielea este încă umedă, aplică o cremă sau o loțiune calmantă. Finalizează cu o picătură de ulei esențial. Iată câteva instrucțiuni de preparare pentru diferite produse pentru îngrijirea pielii.

Ape aromatice

Apele aromatice sunt acele produse cosmetice cu uleiuri esențiale care pot să amelioreze diferite probleme ale pielii, cum ar fi acneea și arsurile și pot fi folosite, în cosmetică, pentru parfumarea pielii. Uleiurile esențiale pe care le conțin sunt atât de diluate, încât uleiurile pot fi aplicate direct pe zonele sensibile ale pielii feței. Ele sunt perfecte pentru comprese pentru pielea cu leziuni sau pentru tenul cu probleme. Deși sunt diferite de hidrolați/hidrosoli, care sunt produse mai scumpe pe bază de uleiuri esențiale distilate, aceste ape aromatice funcționează și ele de minune. Adaugă 4-5 picături dintr-un ulei esențial aromat în 120 ml de apă sau de suc de aloe vera.

Băile aromatice

Îmbăierea oferă cele mai relaxante și mai deosebite experiențe prin care poți să profiți de remediile naturale! Întrucât stresul te face mai susceptibil/ă în fața bolii, o baie pe bază de plante este cel mai important remediu de care putem avea parte. Nu numai că îmbăierea este relaxantă, dar permite proprietăților medicinale ale uleiurilor să se absoarbă cu blândețe pe o porțiune mare a corpului. Băile sunt utile în cazul problemelor pielii și al durerilor musculare. Aburul emanat de o baie cu aromaterapie poate fi considerat un ajutor și pentru plămâni și pentru congestia sinusală.

Cea mai la îndemână metodă pentru a crea o baie pe bază de aromaterapie este să adaugi 3-5 picături de ulei esențial direct în apa în care te îmbăiezi. Adaugă-le după ce ai oprit apa, astfel încât să nu se evapore prea rapid și asigură-te că vei amesteca uleiurile înainte de îmbăiere. Evită să folosești mai mult de 1 picătură de uleiuri ce încălzesc, precum este peppermint și nu exagera cu uleiurile pe bază de citrice, mai ales cu cel de portocală dulce, din același motiv.

Vrei să ai parte de o experiență de îmbăiere și mai luxoasă? În acest caz, folosește:

  • 1/2 linguriță ulei esențial (la alegere)
  • 30 g ulei vegetal
  • Combină ingredientele.

Folosește câte 1 linguriță la fiecare îmbăiere. Pentru bebeluși se va folosi doar 1 picătură de ulei. Acest demers este bun mai ales pentru pielea uscată. Când vei intra în apă, corpul tău este acoperit cu o peliculă fină de ulei aromat, care va dura mai multe ore. De asemenea, datorită băilor pe bază de aromaterapie, pielea ta nu se va usca și nici nu vei avea mâncărimi după îmbăiere.

Argilă cosmetică

Bentonita sau argila cosmetică, prezente în toate magazinele cu produse naturale, pot fi folosite ca mască facială pentru întinderea pielii. Pentru a obține preparatul, adaugă 1-2 lingurițe de apă distilată la 1 lingură de argilă pentru a rezulta o pastă (De obicei, este potrivit să se adauge 1 parte de apă la 2 părți de argilă). Adaugă 3 picături de ulei esențial și amestecă bine totul. O vei întinde pe față, o vei lăsa la uscat și după aceea te vei clăti cu apă călduță. Argila poate fi folosită și în scop medicinal pentru a ameliora înțepăturile de albine sau pentru a usca iritațiile și coșurile.

Cremă de față cu uleiuri esențiale

Poți să transformi orice cremă obișnuită sau orice loțiune într-un produs aromaterapeutic. Începe cu o cremă lipsită de aromă și amestecă 3-6 picături de ulei esențial la fiecare 30 g de cremă sau loțiune- sau prepară-ți propria cremă:

  • 1 cană de ulei
  • 22 grame ceară de albine
  • 1 cană apă distilată, călduță
  • 30-50 picături de ulei esențial

Să prepari o cremă este similar preparării unei maioneze- proporțiile trebuie să fie exacte pentru a ieși așa cum trebuie. Pune uleiul pe foc și topește ceara de albine în el. Vei pune la răcit până când nu vei simți niciun disconfort când vei pune mâna pe ulei. Pune capacul pe blender după ce ai îndepărtat capul central. Vei turna apa călduță în blender cu o pâlnie (folosește o pâlnie largă pentru ca lichidul să nu curgă). Vei da drumul blender-ului la viteză mare și adaugă încet și treptat uleiul/amestecul de ceară de albine. Ar trebui să înceapă să se întărească după ce 3/4 din ulei a fost adăugat. Este momentul potrivit să adaugi uleiul esențial. După ce tot uleiul a fost adăugat, vei avea o cremă densă, minunată. Pune crema în borcane largi. Va rezista cel puțin 1 lună dacă este păstrată la loc răcoros. Dacă o vei da la frigider, crema va rezista timp de mai multe luni.

Loțiune cu uleiuri esențiale

Să obții o loțiune este puțin mai dificil decât să obții o cremă, dar cu siguranță poți face acest demers în bucătăria ta. Folosește următoarele ingrediente și urmează instrucțiunile date pentru a prepara loțiunea:

  • 3/4 cană ulei
  • 15 g ceară de albine, mărunțită (cam 2 linguri)
  • 1 cană apă distilată, călduță
  • 30 picături ulei esențial

Respectă întocmai indicațiile întrucât, în caz contrar, sau nu va exista suficient lichid pentru a acoperi lamele blender-ului. Pentru a varia rețeta, poate fi orice proporție de apă sau poate fi vorba despre o combinație de ingrediente solubile în apă cum ar fi suc de aloe vera, apă de trandafiri sau un ceai tare de plante.

Deodorant cu uleiuri esențiale

Cea mai importantă acțiune a unui deodorant este să ucidă bacteriile, ceea ce uleiurile esențiale reușesc. Preparându-ți propriul tău deodorant, poți să-ți ameliorezi iritația (încearcă Mușețel Roman) și vei evita să folosești ingrediente dure, care blochează porii și se regăsesc în produsele din comerț.

  • 15 picături de lavandă
  • 5 picături de ulei de salvie
  • 5 picături de ulei de coriandru
  • 60 g suc de aloe vera sau hamamelis
  • Combină toate ingredientele într-o sticlă spray. Agită bine înainte de fiecare folosire. Produsul va dura cel puțin 1 an.

Parfum cu uleiuri esențiale

Parfumurile din comerț doar imită măreția naturii. De ce să nu porți puțină natură în cadrul aromei tale personale? Aplică o singură picătură de ulei esențial neiritant într-un loc în care îți simți pulsul, cum ar fi încheietura mâinii sau în spatele urechii și căldura generată va contribui la răspândirea aromei. Poate dorești să începi cu uleiuri florale, cum ar fi lavanda sau geranium sau un ulei cu aromă lemnoasă, precum santalul. Unele persoane preferă aroma sălbatică de patchouli. Alții sunt încântați de uleiurile mai valoroase, cum ar fi cel de trandafir, de iasomie sau neroli, toate acestea fiind regăsite în parfumurile scumpe.

produse cosmetice cu uleiuri esentiale
produse cosmetice cu uleiuri esentiale

Balsam de buze cu uleiuri esențiale

Protejează-ți buzele pentru a nu se usca din cauza vântului sau a vremii reci folosind un balsam de buze calmant. Va vindeca buzele crăpate și le va păstra plăcut aromate în timp ce te bucuri de arome naturale cum ar fi mandarinele, lămâia, peppermint, trandafir sau chiar anason. Folosește următoarea rețetă:

  • 1/4 cană din uleiul favorit
  • 7 g de ceară de albine (granule)
  • 10 picături de ulei esențial

Încălzește uleiul într-o cratiță și adaugă ceara. Amestecă până când se topește ceara. Adaugă uleiul esențial după ce amestecul se răcește puțin, astfel încât uleiurile să nu se evapore. Pune balsamul într-un recipient special, care poate fi găsit în magazinele obișnuite sau în magazinele specializate în produse pentru camping. De asemenea, recipientele pot fi găsite în magazine cu produse alimentare pe bază de ingrediente naturale.

Băi de abur

Aburirea feței va deschide porii, făcându-ți pielea incredibil de catifelată și de radiantă, cu o nuanță strălucitoare de roz. Un sfert de l de apă va fi pus la fiert, după aceea va fi îndepărtat de pe foc și vei adăuga 15 picături de ulei esențial (Încearcă cinci picături de ulei de lavandă, de rozmarin și de rose geranium).

Îți vei ține capul la o distanță de aproximativ 25 cm față de vasul din care ies aburii, îți vei pune un prosop pe cap și vei avea grijă să securizezi marginile recipientului pentru ca aburii să se mențină în mica „saună”. Asigură-te că vei ține ochii închiși pentru a nu te irita. Stai la aburi pentru câteva minute, ridică-ți capul și ia o gură de aer. Întoarce-te apoi sub prosop și repetă procedeul de câteva ori. Nu ar trebui să faci demersul mai mult de 5-10 minute- chiar mai puțin dacă ai pielea sensibilă.

Scrub cu uleiuri esențiale

3 linguri de ovăz vor fi măcinate alături de 1 lingură de mălai. Pudra va fi depozitată într-un recipient închis. Pentru a folosi scrub-ul, vei înmuia o lingură de pudră în suficientă apă, în ceai sau într-un hidrosol ca să obții o pastă. O vei aplica pe fața umezită. Vei folosi scrub-ul cu blândețe și te vei clăti cu apă călduță.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0