Despre SOiL

SOiL – Despre noi

Îți propunem un mic exercițiu de imaginație. Mergi cu sufletul și mintea timp de câteva secunde în locul acela din natură care te face să te simți liber, complet relaxat, împăcat, echilibrat și neatins de influențele lumii moderne. Este locul tău secret, poate undeva pe o plajă sau la umbra unui copac, poate într-o pădure maiestuoasă sau tolănit în mirosul proaspăt al ierbii crude. Oriunde ai fi, acolo te regăsești. Acolo te cuprinzi pe tine și simțurile tale. De la acest exercițiu de imaginație pornește și povestea noastră. Din Zululand, un loc magic din Africa de Sud, unde natura este neatinsă de zeci de mii de ani. Ferma noastră se numește Dealul Verde  (Groenkop), și cuprinde peisajele fermecate ale Văii Emakhoseni, locul sacru al marilor regi Zulu.

Aici natura devine mai mult decât un peisaj, devine arta transformării ei în uleiurile esențiale organice care să aducă locul acela pe care tu ți l-ai imaginat la început, cu tot cu beneficiile sale, fizice și spirituale, direct în casa ta.

Familia SOiL

În 2001 am descoperit un spațiu magic, un loc în Africa de Sud, izolat de toate centrele industriale, unde se găsește și acum cea mai curată apă și cel mai curat aer. Aici pe Dealul Verde din KwaZulu-Natal, noi, familia McMurray am început proiectul SOiL, ferma de uleiuri esențiale. Mai întâi, timp de doi ani, am testat pământul pentru a descoperi care plante, o dată cultivate în ferma noastră, ne vor oferi uleiurile esențiale de cea mai înaltă calitate. Aceasta pentru că uleiul esențial final va avea o calitate determinată de mulți factori, precum altitudine, tip de sol, climat și nu numai. Am devenit apoi prima companie din Africa de Sud care vindea o gamă completă de uleiuri esențiale organice 100%, certificate de o autoritate în domeniu – ECOCERT Franța. De atunci am păstrat dorința, pasiunea și ambiția să producem, să împachetăm și să distribuim chiar noi toate produsele noastre, direct de la ferma noastră, utilizând resurse locale și reușind astfel, să controlăm întreg procesul de producție.

Valorile SOiL

  • SOiL crede în Organic

  • SOiL protejază Natura

  • SOiL crede în Calitatea și Puritatea produselor sale

  • SOiL nu testează niciodată produsele sale pe animale

  • SOiL nu folosește ingrediente toxice precum cele petrochimice, parabeni, parfumuri sintetice sau coloranți

Ferma SOiL

Te invităm acum într-o călătorie. Pentru că sticluța aceea mică, unde am strâns esența miraculoasă a naturii, înainte de a ajunge la tine, chiar trece printr-o călătorie care, pentru noi, deși este parte din rutina zilnică, este de fiecare dată la fel de magică.

Totul începe pe câmp, atât cele ale fermei noastre cât și cele ale fermierilor locali. Pentru ca un câmp agricol să fie cu adevărat organic, trebuie să fi fost cultivat timp de cel puțin trei ani fără îngrășăminte chimice. Din fericire, câmpurile unde sunt cultivate plantele noastre au beneficiat de o astfel de binecuvântare de mult mai mulți ani. Mai mult, buruienile sunt curățate manual, tocmai pentru a evita folosirea unor produse chimice ce ar putea întina puritatea solului.

Apoi mergem în sere, unde sunt crescute și îngrijite răsadurile, la fel de natural, cu semințe luate tot de la plantele noastre. Sunt udate cu pompe automate de apă și ținute în sere aproximativ 6 săptămâni. De îndată ce au prins rădăcini ele sunt plantate pe câmp. Fiecare hectar este cultivat cu zeci de mii de plante, implicând o forță de muncă uriașă. Sunt recoltate apoi cu un tractor, fiind apoi adunate manual în saci și duse la distilerie.

În distilerie plantele din saci sunt vărsate în vase de distilare din oțel inoxidabil, fiecare dintre aceste vase având o capacitate de peste o tonă de material organic. Vasele sunt apoi închise, și este eliberat un abur, de jos în sus, care trece prin materialul vegetal, determinând uleiurile din plante să se vaporizeze. Amestecul de abur și ulei părăsește vasul de distilare prin partea de sus, spre un condensator, care îl răcește și îl transformă din abur în stare lichidă. Lichidul, care în mare parte este apă, trece într-un separator, unde uleiul, fiind mai ușor ca apa, plutește la suprafață. De aici uleiul este separat de apă, rezultând uleiul esențial și apa florală (hidrosolul). Prin procedura folosită, care implică un proces lent și sigur, ne asigurăm că uleiurile noastre esențiale rețin toate proprietățile terapeutice cu care planta a fost înzestrată de natură și că produsul final nu este contaminat de niciun agent extern. Apoi uleiurile sunt ambalate în recipiente din sticlă reciclabilă de culoarea chihlimbarului pentru a proteja conținutul lor de lumina UV, care le poate degrada. Acestea sunt etichetate, iar pe eticheta lor ne asigurăm că sunt trecute toate informațiile importante.

Uleiurile esențiale SOiL

Am ajuns și la produsul final, care trebuie să fie perfect. Iar prin perfecțiune noi înțelegem să distingă toate calitățile pe care planta originală le are de la natură, inclusiv parfumul acesteia. Când spunem lavandă, de exemplu, ne gândim la un parfum sau la o culoare. Parfumul poate fi recreeat în laborator și rezultatul lui sintetic este folosit în industria cosmetică. Poate că parfumul este similar, dar proprietățile acestui produs sintetic nu vor fi niciodată cele ale unui produs obținut 100% din planta originală, Lavandula angustifolia. De aceea scriem pe etichetele noastre denumirea științifică a plantelor din care obținem uleiurile esențiale, pentru că ele de acolo provin. Apoi bifăm multe aspecte finale ale produsului, pentru a ne asigura că întrunește atât calitățile pe care le dorim noi de la el, cât și cele impuse ca standard de autoritățile din domeniu:

Biotipul un ulei esențial trebuie să provină dintr-o specie botanică definită și dintr-o tulpină genetică anume;

Chemotipul Aceeași specie botanică poate să producă mai multe tipuri de constituenți în uleiul esențial. De exemplu, menta are 6 chemotipuri diferite, iar cel care produce uleiul nostru este recunoscut ca având proprietăți excelente în tratarea afecțiunilor respiratorii, precum răceli, gripe, pneumonii, bronșite, tuse sau astm.

Geotipul Uleiul esențial produs este și un rezultat al factorilor de mediu, întrucât zone particulare pot produce uleiuri de o calitate superioară.

Integral  Uleiul trebuie să fie produs dintr-o singură distilare și nu trebuie alterat, pentru a-și menține proprietățile. Există și excepții, precum uleiul de bergamotă, care este rectificat pentru a se elimina bergaptenul și pentru a-l face, astfel, nonfototoxic. Ne asigurăm mereu că aceste specificații sunt trecute pe eticheta produsului.

Analiza Toate uleiurile noastre sunt testate utilizând gaz cromatografia, pentru a analiza compușii chimici. Astfel, ne asigurăm că un ulei este conform standardelor internaționale în domeniu.

SOiL înseamnă Organic

Garantăm integritatea produselor noastre, și numai prin cele enumerate mai sus, ci mai ales prin faptul că ne asumăm responsabilitatea etică față de natură și nu folosim îngrășăminte chimice care îi pot distruge capacitatea de a produce plante de calitate. Produsele SOiL sunt certificate ECOCERT, Franța. Și am decis să obținem această certificare pentru că în Africa de Sud, ca și în multe alte țări, oricine își poate trece pe eticheta produsului ca fiind organic. Însă, dacă acest produs nu este verificat de un organism cu expertiză în domeniu, nu ai asigurarea că ceea ce scrie pe eticheta este ceea ce și primești. Noi ne dorim să oferim produse care să facă cinste naturii. Astfel, anual, ferma noastră este inspectată pe toate nivelurile pentru a primi certificarea de Organic. Iar această certificare am obținut-o deoarece pentru cultivarea plantelor noastre nu folosim fertilizatori sau pesticide, iar terenurile agricole folosite nu au fost tratate cu astfel de substanțe de multă vreme sau chiar deloc. Nu intervenim deloc artificial în procesul de creștere al plantei, ceea ce, deși, implică mult mai multă munca manuală, duce și la un rezultat de producție spectaculos din punct de vedere calitativ.

SOiL înseamnă Etic

Avem și un considerent moral: o dată distilate, plantele noastre devin esența a ceea ce sunt. Prezența unui singur compus chimic toxic în plantă, poate să afecteze sănătatea noastră, mai ales că 60% din ceea ce punem pe piele ajunge în organism. Agricultura organică pentru noi este un principiu moral. Și aici nu ne referim numai la uleiurile esențiale, ci și la toate produsele comsetice SOiL. S-a descoperit de către Institutul Național de Sănătate că din cele 3000 de ingrediente folosite în produsele de îngrijire personală și cosmetice, 884 sunt toxice. Fiecare dintre noi citește cu atenție eticheta unui aliment, tot așa trebuie citită și eticheta unui produs de îngrijire. Iar produsele noastre nu vor conține niciodată astfel de ingrediente.

Nu vor conține Sodium Lauryl Sulphate pentru că este un ingredient chimic ce era folosit în detergenții industriali, iar acum, folosit în cosmetice, distruge bariera pielii și poate provoca iritații.

Nu vor conține uleiuri minerale (parafină lichida sau petrolatum), care sunt un rezultat al distilării petrolului, când se produce benzina, și care poate bloca porii pielii.

Nu vor conține coloranți, care sunt iritanți ai pielii.

Nu vor conține silicon, care este, de fapt, o metodă prin care produsul să ofere senzația de mătăsos, dar care în același timp blochează abilitatea pielii de a respira natural și de a se detoxifia singură.

Nu vor conține parabeni, care sunt niște conservanți cosmetici ce au un renume negativ de când s-au descoperit urme ale acestora în țesutul femeilor diagnosticate cu cancer de sân.

Avem o resură nesecată și minunată pentru ca produsele noastre să aibă textura, compoziția și parfumul dorite, fără să fie nevoie să apelăm la tertipuri sintetice: NATURA.

Cultivând totul organic, cu atenție crescută către procesul de producție, ne asigurăm că venim către tine cu un produs final excelent, desprins, inspirat și parfumat chiar de acest cel mai grozav producător din univers. Continuăm să ne dezvoltăm, dar nicio clipă nu vom pierde din vedere faptul că produsul final, cel care ajunge la tine, este cartea noastră de vizită. Suntem dedicați în a ne asigura că întregul proces de producție este controlat de noi, astfel încât autenticitatea pe care o oferim să fie împletită cu o calitate de necontestat și cu o producție ce are valori etice și ecologice.

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0