Blog

th 22065700038 1235×8241 1

Fără să mă aflu la bordul unui avion, pot să aduc mirosul unei plaje în viața mea, în propria mea casă. Am făcut multe cercetări și am găsit câteva combinații de uleiuri esențiale care miros precum o plajă. Este o alternativă numai bună de încercat!

Există combinații de uleiuri esențiale care miros precum o plajă?

Pinterest este de interes, dar nu dacă încerci să-ți faci „locuința să miroasă precum o plajă”. Am găsit de toate, cu excepția unei rețete care să semene cu ceea ce consider eu mirosul unei plaje.

  • Miros de vară? Găsit.
  • Miros precum băutura ta favorită de vară? Găsit.
  • Miros precum un răsărit de soare (oare răsăritul de soare chiar are un miros specific?!) Găsit.
  • Miros ca al unei plaje…? Nu, prea mult.

Am descoperit însă câteva uleiuri esențiale care par să fie prezente în toate blend-urile de vară sugerate:

… sunt multe uleiuri. Așa că am procedat așa cum ar proceda orice persoană normală. Am pus câte o picătură din fiecare în difuzorul meu și am așteptat.

Nu proceda așa

Cu siguranță nimic nu a mirosit precum o plajă proaspătă, așa cum tânjeam eu. Evident, în entuziasmul meu, am comis o greșeală serioasă: mi-am asumat că fiecare dintre uleiuri se vor echilibra. Dar nu s-a întâmplat astfel. Așa că am fost puțin isteț. Am încercat să combin 3-4 uleiuri pentru a vedea ce se întâmplă. Mi-am încheiat demersul cu cinci combinații pentru difuzor, cu o aromă minunată ca de plajă.

combinatii de uleiuri esentiale
combinatii de uleiuri esentiale

Combinații de uleiuri esențiale testate

„Plajă curată”

„Plimbare pe ocean”

„Apa lacului”

„Valurile care se sparg”

„Briza de pe plajă”

Îmi place să folosesc acasă difuzoare și adesea nu repet aromele din fiecare difuzor. În acest mod pot să mă bucur de uleiuri esențiale care miros precum o plajă în fiecare încăpere. Spre exemplu, astăzi am în dormitor „briza de pe plajă”, „valuri care se sparg” în sufragerie, „apa lacului” în birou (această aromă devine rapid preferata mea- Intenționez să o transform în parfum!) și „plajă curată”  în camera copiilor. Dacă îmi doresc să evidențiez oricare dintre aceste arome, adaug o singură picătură de ulei esențial de Spearmint sau de Peppermint, care dau un cu totul alt ton. În zilele în care am chef de aventură, adaug o picătură de ulei esențial cu citrice! Folosesc întotdeauna în difuzoarele mele uleiuri esențiale certificate organic. Dacă nu ai încă uleiuri esențiale la îndemână, îți recomand să achiziționezi câteva online. Cele mai bune uleiuri care sugerează mirosul unei plaje sunt uleiul esențial de cedru sau cel de rozmarin. Uleiul esențial peppermint și cel de lămâie oferă o senzație de curat. În cazul meu, aromele florale (gândește-te la bergamotă) și acelea lemnoase mă fac să mă gândesc la mirosul unei plaje.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0