Blog

th 22065803669 1235×8241 1

De multe ori te poți afla în situația de a descoperi că în casa ta este un aer stătut, cu un miros insuportabil. Iarna poate fi și mai rău din cauza camerelor încălzite și închise. Folosirea uleiurilor esențiale pentru purificarea aerului, neapărat organice, poate fi o soluție naturală și 100% lipsită de chimicale pentru a avea grijă de cei dragi. În această postare o să îți arăt de ce ar trebui să apelezi la uleiuri esențiale pentru purificarea aerului din interior.

De ce să iei în calcul uleiuri esențiale pentru purificarea aerului

Ai încercat vreodată un odorizant din comerț? Dacă da, ai observat mirosul dulce degajat când este folosit. Această aromă este derivată din sute de chimicale. Majoritatea aromelor sintetice sunt obținute din amestecuri chimice. Aceste chimicale au un efect negativ asupra sănătății familiei tale. Unul dintre ingredientele de bază din purificatorii de aer artificiali este cunoscut sub numele de toluen. Acesta este o hidrocarbură aromatică utilizată pentru a se obține arome sintetice. Așa cum s-a raportat prin „Agenția de Protecție a Mediului” (EPA, în SUA), toluenul se regăsește în aerul din interiorul mai multor locuințe. Această substanță chimică toxică este folosită în produsele de curățenie din gospodărie. Ea joacă un rol-cheie în creșterea poluării aerului din interior.

Se regăsește în numeroase produse precum:

 • Adezivii
 • Diluanții pentru vopsele
 • Fumul de țigară
 • Parfumuri sintetice/ Odorizante pentru aer
 • Ojă

Un studiu recent publicat în anul 2014 de către The Harvard School of Public Health a arătat că toluenul este folosit mai ales ca solvent în mai multe produse pentru gospodărie. Expunerea la această hidrocarbură toxică se leagă de o dezvoltare lentă a creierului și de apariția deficitului de atenție la nou-născuți. Toluenul este de asemenea amestecat cu benzină pentru a îmbunătăți cifra Octanică și astfel se ajunge la emisii mai toxice ale automobilelor. Când toluenul pătrunde în corpul tău prin orice formă, afectează sistemul nervos, creierul și măduva spinării. „Agenția de Protecție a Mediului” (din SUA) evidențiază faptul că în aerul din spațiile interioare există mai mulți contaminanți decât în aerul din exterior. În condițiile în care petrecem mai mult de 90% din timp în interior, iată cum putem remedia această problemă.

Care sunt beneficiile utilizării uleiurilor esențiale pentru purificarea aerului din interior

Pemite uleiurilor esențiale naturale, bune la toate, să vină în ajutorul tău. Acestea contribuie la îmbunătățirea dispoziției și ameliorează tulburările psihice. De asemenea, ele vin în completarea tratamentelor medicale moderne.

 • Uleiurile esențiale au efecte semnificative purificând aerul toxic din jurul nostru.
 • Uleiurile esențiale sunt extracte naturale ce sunt de obicei distilate sau obținute prin presare din rădăcini, frunze, tulpini sau alte părți din anumite plante aromatice.
 • Fiecare ulei are un parfum și o compoziție chimică unice. Porozitatea pielii și reacția la uleiuri diferă de la persoană la persoană.
 • Plantele din care se extrag aceste uleiuri esențiale sunt clasificate în funcție de proprietățile medicinale unice, în ciuda faptului că aparțin aceleiași specii.
 • Aceste uleiuri minunate au fost lăudate în toată lumea întrucât joacă un rol de seamă în medicina tradițională și în cea alternativă. Ele au devenit tot mai populare odată cu redescoperirea aromaterapiei, la începutul anilor ‘80.
 • Când sunt ingerate sau aplicate topic, uleiurile esențiale pot juca un rol important în îmbunătățirea aspectului fizic,  a stării emoționale și pentru sănătatea spirituală.
 • Aceste uleiuri cu arome dulci vin la pachet cu o serie de beneficii pentru starea psihică.

Cum ajută anumite uleiuri esențiale pentru purificarea aerului

Uleiurile esențiale au numeroase beneficii pentru sănătate. Știai că purificarea aerului din interior este un rezultat concret al folosirii acestor uleiuri? Majoritatea uleiurilor esențiale au proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene care au efecte incredibile în eliminarea toxinelor care sunt dispersate în aerul din interior. Ele distrug celulele vii din virusurile din aer, particulele de praf, bacteriile dăunătoare și antigenele care apar în contact cu aceste toxine. Anumite uleiuri esențiale pentru purificarea aerului se aștern pe podeaua casei tale și îți purifică atmosfera din interior. În afara acestui beneficiu, ele contribuie la parfumarea aerului.

Top 10 uleiuri esențiale pentru purificarea aerului

Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru purificarea aerului din interior. Pentru a le utiliza în siguranță, este necesar să le diluezi cu un ulei purtător. Pentru o cantitate corectă în vederea folosirii uleiurilor esențiale, se recomandă să ceri sprijinul unor profesioniști pentru a putea obține rezultatele dorite. Să aruncăm o privire asupra uleiurilor esențiale de top pentru purificarea aerului.

Uleiul esențial Peppermint

Uleiul esențial Peppermint este vestit pentru versatilitatea sa. Poți să aplici acest ulei pentru a-ți stimula simțurile și pentru a-ți relaxa mușchii obosiți. Este plin de proprietăți antiseptice, poate dezinfecta orice suprafață îndepărtând murdăria și petele. Datorită aromei sale reconfortante, este nemaipomenit pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Acționează ca un repelent natural și de efect. Poți să folosești uleiul Peppermint separat sau să-l amesteci și cu alte uleiuri esențiale, în dozele recomandate, pentru a obține rezultatele așteptate.

Uleiul esențial de mușețel

Mușețelul este faimos în toată lumea pentru că din el se prepară ceai și este cunoscut mai ales pentru efectele sale de calmare. Uleiul de mușețel a fost folosit cu succes în medicina veche pentru ameliorarea afecțiunilor pielii precum eczemele, ulcerele și multe altele. Are proprietăți antiinflamatorii extraordinare, fantastice pentru ameliorarea suferințelor pielii.

Uleiul esențial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie este cunoscut pentru faptul că are proprietăți curative. Versatilitatea sa îți permite să îl folosești pentru aproape orice, dar mai ales pentru purificarea aerului stătut și pentru curățenia din casă. Acest demers îți va parfuma casa cu o aromă calmantă de lămâie după ce a eliminat poluanții din aer și alte elemente toxice.

Uleiul esențial de lavandă

Ai probleme din cauza apneei din somn sau treci prin clipe tensionate? Uleiul de lavandă este probabil cea mai bună soluție pentru efectul calmant. Este un repelent remarcabil și este excelent într-un spray pentru dezinfectarea aerului. Funcționează foarte bine și ca dezinfectant al suprafețelor. În funcție de nevoile tale, poți să folosești acest ulei singur sau poți să-l combini și cu altele. Cea mai importantă trăsătură a uleiului de lavandă este aroma sa minunată, ce persistă mult în aer și îl purifică de mirosurile sufocante și alți contaminanți.

Uleiul esențial de eucalipt

Într-un studiu al Journal of Ethnopharmacology s-a arătat că anumite specii de eucalipt au puternice proprietăți antiinflamatorii. Acestea sunt utile pentru reglarea răspunsurilor sistemului nostru imunitar. Dacă uleiul de eucalipt este aplicat în spațiile interioare, va îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respiri eliminând toxinele și alți iritanți într-un timp scurt. Vei simți efectul calmant odată ce vei inhala aerul curat din interior. Un aer pur întărește plămânii, ameliorând inflamațiile nedorite.

Uleiul esențial de busuioc

Busuiocul este cunoscut pentru efectele sale curative în cazul persoanelor ce au infecții respiratorii și la nivelul urechilor. Proprietățile sale antimicrobiene pot fi extrem de benefice pentru sănătate. Așa cum s-a arătat prin intermediul studiilor, busuiocul are capacitatea de a combate bacteriile ce sunt rezistente la medicamente. Preocuparea pentru rezistența la antibiotice devine tot mai importantă în rândul comunității medicale, iar uleiuri esențiale precum este și cel de Busuioc nu încetează să se evidențieze. Numeroase persoane ar putea începe să prefere terapiile alternative precum sunt cele pe bază de uleiuri esențiale datorită proprietăților vindecătoare naturale, cu efecte adverse zero sau minime. Busuiocul conferă valoare numeroaselor rețele moderne și tradiționale. El ne protejează de Listeria, de E.coli, de agenți toxici apăruți în urma toxiinfecțiilor alimentare ce pot pune uneori viața în pericol.

Uleiul esențial de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai deține proprietăți antiinflamatorii, care sunt folosite pentru a ameliora inflamațiile provocate de neregularități ale pielii. Studiile au dovedit că acest ulei esențial îmbunătățește igiena orală eliminând bacteriile și respirația urât mirositoare. Dacă este utilizat în mod regulat, ameliorează gingiile inflamate și sângerările. Proprietățile antibacteriene din uleiul de arbore de ceai sunt ideale pentru produsele de curățare a casei. Când acesta ajunge în aer, aproape ca prin magie va neutraliza, în câteva minute, efectele nocive ale bacteriilor. Te lupți cu mucegaiul din casă? Poți să stropești prin colțurile casei tale cu ulei de arbore de ceai și vei observa că mucegaiul se va reduce treptat. Este util în reducerea alergenilor și iritanților din aer, ușurându-i pe cei care au de suferit din cauza alergiilor cronice. Poți să folosești uleiul de arbore de ceai și ca dezinfectant puternic în cazul mutării într-o locuință nouă.

Uleiul esențial de lămâie verde

Uleiul esențial de lămâie verde este foarte similar celui de lămâie obișnuită. Este foarte apreciat pentru capacitatea sa de a elimina germenii și poluarea din locuință. Uleiul de lămâie verde este alternativa potrivită pentru uleiul esențial de lămâie, ce reține aroma de citrice în fiecare colț din casă. Uleiul de lămâie verde este o soluție pentru a se contracara bacteriile gram-pozitive și gram-negative. Poate părea mai puțin aromat decât acela de lămâie, dar beneficiile sale pentru sănătate nu ar trebui nicicând ignorate. Este capabil să distrugă cu succes majoritatea toxinelor din aer în câteva minute de la aplicare.

Uleiul esențial de scorțișoară

Uleiul esențial de scorțișoară este excelent pentru eliminarea poluanților din aer și purifică aerul din interior în acest proces. Efectul său pozitiv asupra persoanelor ce suferă de răceli cronice se evidențiază în numeroase cazuri. Uleiul esențial de scorțișoară îți înviorează atmosfera din casă și are un efect calmant asupra nervilor. Partea cea mai bună este și că îți furnizează un aer curat și parfumat.

Uleiul esențial de mandarină roșie

Uleiul de mandarină roșie vine cu o aromă fructată, ce stimulează bună-dispoziția, ușurând stresul, reducând anxietatea. Acționează la fel de bine și dacă este combinat cu alte uleiuri esențiale, păstrându-și aroma distinctă. Este uleiul meu esențial preferat în privința purificării aerului din casă eliminând alergenii din aer și toxinele ce pot cauza reacții alergice.

Cum să folosești uleiuri esențiale pentru purificarea aerului

Când utilizezi uleiuri esențiale pentru purificarea aerului este foarte util să ai la îndemână un difuzor. Difuzarea uleiurilor esențiale contra aerului poluat din casă reprezintă o soluție 100% naturală și de efect pentru a împrospăta și pentru a curăța aerul. Să începem.

Difuzează și utilizează

Dacă difuzezi uleiuri esențiale în casă, poți începe cu 2-6 picături de ulei la 180 ml apă. Ai în casă copii mici sau bebeluși? Aș sugera să folosești o diluție mai mică, de 1-2 picături ulei esențial la 180 ml apă. De vreme ce organele micuțului tău sunt încă în formare, se recomandă să apelezi la diluții mai reduse pentru siguranța acestuia.

Difuzarea uleiurilor esențiale- timpul potrivit

Să difuzezi un ulei într-o încăpere pentru aproximativ 15-20 minute este numai bine. Acest demers îi va acorda difuzorului suficient timp pentru a dispersa uleiul într-o cameră cu dimensiuni obișnuite. Recomandările pot fi diferite în funcție de numărul camerelor, de temperatura aerului din interior și de fluxul de aer din încăperi. Vei simți o aromă subtilă în aer, care va dura câteva ore. Odată ce aroma începe să se piardă, poți să mai folosești difuzorul. Este sigur să folosești un difuzor de 2-3 ori pe zi, în reprize de câte 15-20 minute.

Difuzarea uleiurilor esențiale în funcție de spațiul dintr-o încăpere

În locuința mea, am un mezanine uriaș, într-un format deschis. Are uși mari și ferestre în stil francez. Când difuzez uleiuri esențiale pentru a purifica aerul din această încăpere, aroma durează cam 1 oră, niciodată mai mult. Așa că difuzez pentru mai mul timp, pentru aproximativ trei sferturi de oră și după aceea opresc difuzorul. Dar dacă folosești difuzorul într-o cameră închisă sau dacă ai copii mici sau animale de casă, durata standard de difuzare sigură este de 15 minute. Dacă tu sau unul dintre cei dragi aveți iritații respiratorii, reduceți durata standard de difuzare. De asemenea, ține minte să menții camera bine aerisită pentru a-i permite aerului proaspăt să pătrundă acolo și să se amestece și cu aromele difuzate.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru începători

Dacă începi să folosești pentru prima dată uleiuri esențiale, ți-aș recomanda să începi cu arome blânde precum:

Acestea au proprietăți curative extraordinare și sunt sigure inclusiv pentru copii și pentru animalele de casă. Vei fi pur și simplu încântat/ă de aroma ușoară, dulce și distinctă. Folosește uleiurile și individual, difuzate în apă. Pe măsură ce vă obișnuiți cu aromele, puteți experimenta și amestecuri de uleiuri esențiale.

Cum poți să-ți dai seama dacă ai pus prea mult ulei esențial în difuzor

Ține cont de 4 semne ce te avertizează asupra faptului că ai pus prea mult ulei în difuzor: În mare parte a timpului, dacă ai folosit prea mult ulei esențial, vei simți o aromă prea puternică. Dar dacă te confrunți cu o congestie nazală, este posibil ca simțul mirosului să nu funcționeze prea bine. Ochii tăi sunt lăcrimoși, te înțeapă sau ai mâncărimi Îți poate curge nasul.Tu sau unul dintre cei dragi vă confruntați cu o durere teribilă de cap.

Cum să corectezi dozajul de ulei esențial din difuzor

Dacă în mod accidental ai folosit o cantitate de ulei esențial mai mare decât cea normală pentru difuzor, procedează astfel:

 • Mărește fluxul de aer din încăpere deschizând ușile și ferestrele. O gură de aer proaspăt poate să împrăștie chiar și cel mai puternic blend din uleiuri esențiale
 • Oprește difuzorul
 • Folosește un vas mare de sticlă. Pune acolo apă și ulei esențial și amestecă bine
 • Diluează amestecul de uleiuri adăugând 180 ml apă și amestecă bine
 • Umple difuzorul cu noul amestec de uleiuri până la marcajul de pe difuzor
 • Dacă mirosul ți se pare tot prea puternic, continuă să diluezi pentru a obține proporțiile corecte

Și eu am făcut numeroase greșeli de mai multe ori până când să respect proporțiile adecvate. Îmi amintesc de faptul că primele difuzări de uleiuri esențiale au constat în mai multe blend-uri pentru a ajunge la ceea ce trebuie. Dobândind experiență, am realizat că este important ca mai întâi să testezi un anumit amestec de uleiuri esențiale înainte să le folosești. Așa că, dacă încerci un noul blend de uleiuri esențiale sau dacă folosești un brand nou, adaugă 1-2 picături de ulei ca să îi testezi aroma. Odată ce difuzezi uleiurile esențiale în aerul din interior, acestea vor dezinfecta treptat aerul pe care îl respiri, îți vor purifica trupul și sufletul și vor acționa pentru îndepărtarea stresului. Este incredibil, așa e?

Ai folosit uleiuri esențiale pentru purificarea aerului? Ai blend-uri favorite pe care vrei să le împărtășești? Dacă da, împărtășește-le chiar azi și dăruiește iubire!

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
 • No products in the cart.
0