Blog

th 22065698543 1236×8241 1

Având în vedere cunoștințele legate de medicina naturistă, aromaterapia a câștigat un respect uimitor în rândul experților. În Franța, unde uleiurile esențiale sunt adesea folosite alături de medicamente obișnuite, există din ce în ce mai mulți doctori care au studiat aromaterapie. Uleiurile esențiale au fost utilizate pentru celulită, incluzând aici prevenirea și diminuarea celulitei, acea piele cu gropițe, cu aspect de coajă de portocală, apărută în zona coapselor, feselor și șoldurilor la femei. Dacă te confrunți cu celulită, iată cele mai bune șase uleiuri esențiale pentru celulită care pot fi folosite pentru prevenirea și reducerea pielii cu aspect de coajă de portocală.

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)

Uleiul esențial de rozmarin este cunoscut pentru proprietățile sale stimulatoare, energizante și capabile să îmbunătățească și circulația sângelui. Un studiu clinic publicat în the „Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology” a arătat că rozmarinul reduce aspectul celulitei cu 52,9%, în timp ce crește fermitatea și elasticitatea pielii cu 57,9%. Studiul care a implicat 40 de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 ani, a demonstrat că rozmarinul diminuează celulita în rândul persoanelor de diferite vârste.

Piperul negru (Piper nigrum)

Uleiul esențial de piper negru este ingredientul meu preferat în vederea ameliorării rigidității musculare și pentru ușurarea durerilor articulare. Un studiu desfășurat cu implicarea unui grup de femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 ani, publicat în „the Journal of Evidence-Based Integrative Medicine”, a arătat că piperul negru ar putea fi utilizat topic în scopul reducerii celulitei și pentru îmbunătățirea sănătății pielii în ansamblu.

Lămâia (Citrus limonum)

Timp de mai multe decenii, lămâia a fost folosită pentru slăbit și pentru tratamentele de combatere a celulitei. Un studiu apărut în „the International Journal of Molecular Sciences” a evidențiat faptul că uleiul esențial de lămâie are proprietăți anti-obezitate (pentru slăbire). Datorită efectelor sale de slăbire, uleiul esențial de lămâie este deosebit de recomandat pentru a scăpa de celulită.

Grapefruit (Citrus paradisi)

Uleiul esențial de grapefruit este unul dintre uleiurile pentru combaterea celulitei populare în rândul specialiștilor în aromaterapie. Acest ulei are proprietăți de detoxifiere, de slăbire și de stimulare a circulației sanguine, ceea ce contribuie la diminuarea celulitei și a retenției de apă din organism.

uleiuri esentiale pentru celulita
uleiuri esentiale pentru celulita

Fenicul dulce (Foeniculum vulgare)

Un review publicat în „BioMed Research International” a realizat o listare a proprietăților anti-cancer și anti-constipație ale feniculului dulce. În mod tradițional, uleiul esențial de fenicul dulce este folosit în aromaterapie pentru combaterea celulitei.Grație proprietăților sale detoxifiante (anti-constipație), acest ulei esențial diminuează acumularea de toxine în corp, care ar putea fi responsabilă de agravarea aspectului celulitei.

Palmarosa (Cymbopogon martini)

Uleiul esențial de Palmarosa nu reduce direct aspectul de celulită, dar are puternice efecte antioxidante ce protejează pielea în fața degradării determinate de influența mediului și de procesul de îmbătrânire. Acest ulei esențial îmbunătățește aspectul pielii și, mai mult decât atât, este indicat să fie prezent în orice formulă anti-celulită. În formula mea anti-celulită folosesc ulei esențial de Palmarosa pentru a conferi pielii fermitate, astfel încât să se diminueze aspectul de celulită.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0