Blog

practica de wellness 1

 Până acum câțiva ani, când te gândeai la practica de wellness te raportai doar la o după-amiază relaxantă, petrecută într-un centru specializat sau la un spa. În prezent, wellness-ul este considerat un element important în viața de zi cu zi. Pandemia a stimulat orientarea spre adoptarea unor practici care țin de îngrijire și de asigurarea unei stări de bine la nivel mental. De altfel, în contextul pandemiei am fost obligați să facem o pauză, să respirăm și să ne analizăm mai mult starea de sănătate. În acest context, se poate vorbi și de dorința de a ne îndrepta mai mult spre meditație, spre yoga și spre diverse practici care țin de îngrijire.

Ce înseamnă de fapt conceptul și practica de wellness și cu ce este acesta diferit de sănătate în general? Wellness-ul este un stil de viață. Se referă la îmbrățișarea unor obiceiuri sănătoase pentru a ne îmbunătăți sănătatea fizică și psihică ca să avem parte de o viață împlinită și mai fericită. Wellness-ul include diferite aspecte, fie că este vorba despre dietă (să consumi mai degrabă alimente sănătoase decât dulciuri de exemplu), despre relații (să petreci timp de calitate alături de cei dragi), fie că este vorba despre timpul tău liber (să te odihnești și să te relaxezi când te simți epuizat/ă) sau despre muncă (să adopți, spre exemplu, obiceiul de a face o pauză de prânz în fiecare zi sau de a nu-ți mai verifica email-urile în weekend).

Când includem practica de wellness în diverse aspecte ale vieții, vom avea de câștigat atât în privința sănătății fizice (de exemplu, ne vom întări imunitatea, vom avea mai multă energie sau vom fi într-o formă mai bună), cât și a celei psihice (vom fi mai puțin stresați, nu vom mai trece des prin stări de anxietate și vom avea o stare psihică mai bună).

Practica de wellness depinde de stilul nostru de viață. De pildă, după o zi grea la serviciu, o persoană se poate simți mai bine alergând prin împrejurimi. În schimb, altcineva își va redobândi starea de bine cu ajutorul unei băi sau citind o carte. Esențial este să te implici în activitățile cele mai potrivite pentru tine.

Practica de wellness la locul de muncă

Să ții cont de wellness la locul de muncă presupune să acționezi în două direcții. Pe de o parte, înseamnă să iei o pauză la prânz sau să te ridici de pe scaun la fiecare jumătate de oră. Pe de altă parte, se referă la eforturile de a-ți crea o atmosferă mai plăcută și mai sănătoasă. Spre exemplu, să ai un birou ordonat este binevenit în acest scop și la fel de binevenite sunt un scaun confortabil și posibilitatea de a avea parte de aer curat. Te-ai gândit vreodată să ai un difuzor cu uleiuri esențiale la birou? Datorită difuzorului, poți să te bucuri de arome plăcute și să-ți îmbunătățești dispoziția.

Poți să folosești, de exemplu, Amestecul de Uleiuri Esențiale Antistres Pure 100% Organice ECOCERT blend relaxant SOiL. Acesta este adaptogen, relaxant, calmează mintea și corpul și este util pentru stările de oboseală fizică și mentală. Uleiurile din acest blend sunt: uleiul esențial de grapefruit, de salvie, de chiparos și de cedru.

Ca să te asiguri că vei sta într-un mediu mai sănătos, utilizează Amestecul de Uleiuri Esențiale Immunity Pure 100% Organice ECOCERT blend imunitate SOiL. Bazat pe un mix de ulei esențial de arbore de ceai, de cimbru, de benzoin și lemongrass, creează o barieră împotriva germenilor, susținând buna funcționare și sănătatea sistemului imunitar.

Profită de efectele pozitive ale blend-urilor de uleiuri menționate punând câteva picături într-un difuzor ce le va dispersa în aer.

practica de wellness 2

Practica de wellness acasă

Nu ești pe deplin convins/ă că vrei să adopți tehnici de wellness acasă? Să faci asta este mai simplu decât crezi! Începe cu câteva lucruri de bază: asigură-te că în casă circulă cât mai mult aer și de aceea ține cât mai mult ferestrele deschise, menține curățenia și, foarte important, bucură-te de spațiul în care locuiești. În cazul în care îți place să faci baie, nu ezita să realizezi acest demers ori de câte ori simți nevoia. Dacă ai o cameră în care pătrunde frumos lumina soarelui de amiază, stai acolo și citește o carte care îți face plăcere. Străduiește-te să îți convingi toată familia să urmeze practici de wellness, fie că este vorba despre o plimbare în parc după o zi obositoare, fie că este vorba să vizionați împreună un film o dată pe săptămână. Una dintre cele mai simple modalități de a avea parte de o stare de bine acasă este să pui o lumânare într-un arzător de ceramică, să adaugi câteva picături din uleiul esențial favorit și să lași aroma să se răspândească prin încăpere. De asemenea, lumina lumânării creează și ea o atmosferă relaxantă.

Totodată, pentru o atmosferă calmă, poți să pui câteva picături din Amestecul de Uleiuri Esențiale Sleep Pure 100% Organice ECOCERT blend somnifer natural SOiL într-un arzător sau într-un difuzor când te pregătești să mergi la culcare. Conține un mix de uleiuri cu proprietăți calmante: bergamotă, lavandă, vetiver și măghiran dulce. Toate contribuie la un somn odihnitor și sunt de ajutor și în caz de insomnie. Dacă vrei, poți să pui mixul de uleiuri și în apa în care te îmbăiezi.    

Pentru a te destinde și a te simți bine înainte de culcare poți să te răsfeți și cu Uleiul de Masaj Baby Pur Organic ECOCERT de la SOiL. Uleiul de mușețel roman, de lavandă și cel de măsline îți hidratează pielea și îți relaxează mintea și corpul.

Nu în ultimul rând, poți să intri mai ușor într-o stare de relaxare dacă recurgi și la un alt ulei de masaj: SOiL Ulei de Masaj de Relaxare Pur Organic ECOCERT. Îmbinarea dintre uleiul esențial de lavandă, de mandarine, de Ylang-Ylang, de geranium, de palmarosa, dar și dintre uleiurile purtătoare de semințe de cânepă, de semințe de floarea-soarelui, de boabe de soia, de măsline și de măceșe detensionează, încălzește și revigorează. Din acest motiv, îl poți valorifica și ca ulei de baie.

Cum să faci alegeri mai verzi în ceea ce privește wellness-ul

Soil 3

Să adoptăm practici de wellness nu înseamnă doar să facem alegeri mai bune pentru noi înșine, ci și pentru planetă. Când folosim produse sustenabile, provenite din surse ce respectă principiile eticii și când susținem brand-uri care nu testează produse pe animale, ne construim de fapt drumul pentru un viitor mai bun: cu un aer mai curat, cu ape mai curate, cu o diversitate mai mare a speciilor de plante și de animale.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru un mediu mai curat este să ne asigurăm că produsele pe care le folosim zi de zi provin din comerțul echitabil. Acesta din urmă presupune ca producătorii din țările în dezvoltare să primească prețuri corecte pentru produsele lor, ceea ce ajută la relații comerciale echitabile, sustenabile, evitându-se exploatarea.

14 Mai este Ziua Mondială a Comerțului Echitabil. Scopul acesteia este să arate contribuția semnificativă a micilor producători și fermieri la crearea unor comunități sănătoase și sustenabile. SOiL deține certificarea „Fair for Life”, recunoscută internațional pentru afacerile care urmează practicile comerțului echitabil. Câteva exemple de produse realizate din ingrediente provenite din comerțul echitabil sunt:

Deși termenul de practica de wellness pare complicat, de fapt nu este așa. Cu alte cuvinte, nu este nevoie decât de câteva mici schimbări în stilul tău de viață pentru a avea parte de o viață mai fericită, mai sănătoasă.

Share this post
COSUL TAU
  • No products in the cart.
0