Blog

uleiuri esentiale organice

Pe măsură ce a început ridicarea lockdown-ului am putut să ne confruntăm cu provocări ce au venit la noi în diverse forme și dimensiuni, unele persoane având de suportat singurătatea, altele au fost în situația de a jongla și cu viața de părinți, în timp ce altele au avut de trecut prin dificultăți financiare sau au avut probleme care s-au repetat și care le-au determinat să se simtă copleșite. Să ne menținem moralul ridicat și energia ne ajută să depășim aceste vremuri incerte și să ne păstrăm atitudinea pozitivă. Aromaterapia este una dintre terapiile complementare, ce folosește uleiuri esențiale organice ca principali agenți terapeutici pentru ameliorarea stresului, a simptomelor de răceală sau gripă și a multor alte probleme.

Majoritatea de uleiuri esențiale organice pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, simplul demers de a mirosi un ulei esențial având câteva efecte fiziologice măsurabile, cum ar fi modificarea ritmului cardiac, a nivelului tensiunii arteriale sau chiar determinând schimbări în activitatea creierului. Câteva studii au arătat că aromele uleiurilor esențiale au efecte psiho-fiziologice și au demonstrat că pot aduce o ameliorare rapidă a stresului și a problemelor emoționale. Am realizat o listă cu câteva dintre uleiurile esențiale ce sunt considerate adevărați eroi și sunt oferite informații legate de cum îți poți menține energia și cum poți beneficia de pe urma acestora.

Uleiuri esențiale organice: eroii antistres

Uleiul esențial organic de bergamotă

uleiuri esentiale organice bergamota

Uleiul esențial organic de bergamotă de la SoiL se extrage din coaja bergamotei, are o aromă de citrice revigorantă și este extraordinar pentru a combate infecțiile și pentru a întări sistemul imunitar grație proprietăților sale antibacteriene și antivirale. Uleiul esențial de bergamotă poate fi folosit într-un difuzor, într-un arzător sau amestecat cu un ulei purtător și aplicat topic pe piele. Uleiul esențial de bergamotă este unul dintre acele uleiuri esențiale organice care se poate îmbina bine cu cel de lavandă, de grapefruit și de portocală, generând o stare de fericire, de veselie.

Uleiul esențial organic de eucalipt

uleiuri esentiale organice de Eucalipt

Uleiul esențial organic de eucalipt de la SoiL este un ulei distilat la aburi din frunzele arborelui de eucalipt. Are o aromă puternică, proaspătă, de aceea este ideal să fie folosit pentru inhalații cu aburi pentru a ajuta la curățarea și alinarea pasajelor nazale, protejând împotriva tusei și a răcelilor. Deține și proprietăți antibacteriene, de aceea poate ajuta la prevenirea infecțiilor. Uleiul esențial de eucalipt este unul dintre acele uleiuri esențiale organice care se îmbină bine cu cel de cedru, de pin sau de rozmarin.

Uleiul esențial organic de arbore de ceai

uleiuri esentiale organice Arbore de ceai

Uleiul esențial organic de arbore de ceai de la SoiL este un ulei ce îți aduce nu doar beneficii care țin de o stare de bine, ci și care se leagă de îmbunătățirea sănătății pielii, a părului și a unghiilor. Acest ulei are virtuți terapeutice și proprietăți antiseptice și antivirale, de aceea este folosit pe scară largă în ameliorarea diferitelor afecțiuni ale pielii. Folosit în difuzor, uleiul este excelent pentru a face inhalații pentru pasaje nazale blocate și pentru infecții respiratorii. Când este amestecat cu un ulei purtător precum este cel din sâmburi de caise, poate fi folosit pentru iritațiile infectate și este foarte eficient când este îmbinat cu uleiul de lavandă pentru diminuarea coșurilor și a acneei.

Creează-ți propriul spray pentru acasă

Când există surse de infecție în apropriere, este important să-ți menții aerul ambiental cât mai ferit de microorganismele periculoase. Să dai cu spray cu uleiuri esențiale organice pentru a menține calitatea aerului te va ajuta și să menții mediul din jurul tău sănătos. Încearcă să amesteci câte 10 picături de ulei de bergamotă, de scorțișoară, de eucalipt și de lavandă într-un recipient pentru spray care să fie umplut 3/4 cu apă și restul cu hamamelis. Poți folosi spray-ul ziua pentru a preveni infecțiile și pentru menținerea unui aer cât mai curat.

Sursă: soilorganics.co.uk

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0