Blog

lavanda pentru somn

În numele somnului de frumusețe, este timpul să ne lămurim odată pentru totdeauna dacă lavanda pentru somn este sau nu o soluție eficientă.

O noapte cu somn bun este unul dintre cele mai grozave și, să fim sinceri, cele mai rare cadouri: uneori, este greu să adormi și ajungi să te întorci de pe o parte pe alta și să-ți tot așezi pernele și așternuturile, mai mult decât să visezi. Poate că ai auzit deja că levănțica sau lavanda este răspunsul la problemele de somn, fie că vrei să adormi, fie să-ți menții somnul.

Dar lavanda pentru somn funcționează, într-adevăr?

Există foarte multe produse cu lavandă despre care ai auzit că te ajută să adormi imediat ce te întinzi în pat și te ghemuiești sub plapumă. De la gelul de duș cu lavandă, la uleiurile de corp și chiar  acoperitoarele de saltea cu infuzie de lavandă (da, există așa ceva), toate ar avea efecte de a induce adormirea. Desigur că, auzind despre atât de multe variante, te poți simți sceptic în această privință.

lavanda pentru somn

Citește mai departe pentru a afla ce are de spus un expert despre întrebarea de mai sus, dacă lavanda chiar promovează somnul.

Uleiul de lavandă te ajută să dormi?

Vești bune pentru toți iubitorii de uleiuri esențiale de lavandă. „Uleiul de lavandă te poate ajuta să te relaxezi și să dormi.”, explică Shelby Harris, psiholog clinician specializat în tulburări de somn și directorul Departamentului de Sănătate a Somnului la Sleepolosis. Și nu este vorba doar de  uleiul esențial. Lavanda ar putea fi de ajutor și dacă este ingredient într-o varietate de alte produse, inclusiv dispozitive de aburi pentru duș și spray-uri pentru perne. Uleiul de lavandă poate avea și alte beneficii, pe lângă promovarea somnului.  Deși experții subliniază că sunt necesare mai multe cercetări clinice pe această temă, un număr de studii susțin teoria potrivit căreia levănțica are potențialul de a îmbunătăți calitatea generală a somnului pe termen lung, inclusiv pentru persoanele cu insomnie, depresie și anxietate.

Cu toate acestea, este important de reținut că uleiurile esențiale nu sunt reglementate de FDA, ceea ce înseamnă că uleiul de lavandă nu poate fi comercializat de companii ca medicament.

Dacă ai preocupări majore legat de sănătatea somnului, este bine să programezi o consultație la medicul tău.

Cum să folosești lavanda pentru somn?

Dacă dorești să încerci uleiul de lavandă pentru somn, Harris sugerează să îl folosești înainte de a începe să te zvârcolești în pat că nu poți să adormi.

„Folosește-l chiar înainte de culcare, ca parte a rutinei tale, pentru a te ajuta să te relaxezi și pentru a-ți îmbunătăți șansele de a adormi ușor și rapid.”

Când vine vorba de utilizarea efectivă a uleiului de lavandă, Harris recomandă să folosești ulei de lavandă diluat cu care să faci masaj la încheieturi,  gât sau tâmple. Aplicarea unor presiuni și mișcări specifice în aceste trei puncte este o metodă de presopunctură care provine din terapia tradițională chineză și despre care studiile clinice au arătat că poate ajuta în caz de insomnie. Folosirea uleiului împreună cu această metodă reprezintă o modalitate dublă de a contribui facilita adormirea. De asemenea,  poți folosi uleiul esențial de lavandă pentru somn într-un difuzor, pentru a-l inspira și a-ți aduce relaxare și un somn mai bun. În plus, să te lași să adormi înconjurată de pufurile moi ale unui ulei esențial îți dă o senzație de confort și lux deopotrivă.

Produse SOiL cu lavandă pentru somn

SOiL Ulei Esențial Lavandă (Lavandula angustifolia

SOiL ulei esențial de lavandă este ulei natural, pur și organic este obținut prin distilarea cu abur a florilor de Lavandă. Are proprietăți, relaxante, antidepresive și calmante, fiind recomandat pentru tratarea durerilor de cap și a insomniei. Este un produs 100% Certificat Organic si nu conține SLS, uleiuri minerale, parabeni, coloranți artificiali, parfum artificial sau silicon. Nu este diluat. Folosește-l în cada de baie, adăugând 5-10 picături de ulei esențial, menține corpul în apă pentru cel puțin 10 minute și relaxează-te respirând adânc. Folosește-l la masaj, amestecând 5-6 picături de ulei esențial în 10ml de ulei tip bază. Folosește-l la inhalații, adăugând 4-5 picături de ulei esențial într-un vas cu apă fierbinte și respirând aburii emanați. Și, nu în ultimul rând, îl poți folosi în arzător sau difuzor.

ulei esential de lavanda

SOiL Roll-On Sleep | Amestec pentru Somn Calm

RR Sleep WB 1200

SOiL Roll-On Sleep conține un amestec sinergic și calmant de uleiuri esențiale organice de Lavandă, Vetiver, Măghiran și Bergamotă, amestecate într-o bază de ulei de Jojoba organic presat la rece. Acestea au fost diluate la concentrația potrivită pentru a fi eficiente atunci când sunt aplicate pe punctele de puls: glezne, în spatele genunchilor, de o parte și de alta a osului pubian, în interiorul coatelor, de o parte și de alta a gâtului, la încheietura mâinii, în zona tâmplelor, în zona dintre sâni sau în zona dintre degetul mare și degetul arătător.

SOiL Amestec de Uleiuri Esentiale Sleep | Blend Somnifer Natural

Blendul Sleep de la SOiL conține un amestec exclusiv de uleiuri esențiale liniștitoare naturale, pure, organice de Lavandă, Bergamotă, Măghiran Dulce și Vetiver. Este un blend ce este benefic în insomnie, promovând somnul calm si odihnitor, având un efect relaxant și calmant. Poate fi folosit exact ca un ulei esențial, în difuzoare și arzătoare, în băi calde, în inhalații sau la masaj, amestecat cu un ulei purtător.

24014f Blend Sleep

Share this post
COSUL TAU
  • No products in the cart.
0