Blog

uleiuri pentru unghii

Există numeroși factori care influențează sănătatea și aspectul unghiilor și al cuticulelor. Vremea rece, spălatul mâinilor și expunerea la detergenți sau la diverse produse pentru curățenie favorizează unghii uscate, mai rigide, care se pot rupe ușor, iar cuticulele devin aspre, fiind evident că tânjesc după hidratare. În special pe vreme rece unghiile și cuticulele se deshidratează, ceea ce duce la exfoliere, la crăpare și la deteriorarea marginilor. De asemenea, unghiile sunt mai susceptibile infecțiilor fungice și bacteriene în timpul lunilor de iarnă. Pentru a combate pielea uscată, recurgem adesea la creme și loțiuni care hidratează pielea la suprafață, însă acestea nu se absorb în profunzime, ceea ce conduce doar la o ameliorare temporară a aspectului pielii. De obicei, cremele și loțiunile conțin și alcool, care favorizează deshidratarea, iar produsele folosite pentru intensificarea culorii, pentru a conferi textură și aromă pot face mai mult rău decât bine. Din fericire, există numeroase uleiuri esențiale pentru unghii, lipsite de toxine, de chimicale sau de agenți de uscare, putând fi utilizate pentru a hidrata, pentru a trata și pentru a contribui la sănătatea unghiilor și a cuticulelor.

Ce să faci pentru a înmuia cuticulele în mod natural?

Alege anumite uleiuri esențiale pentru unghii care sunt destinate îmbunătățirii sănătății cuticulelor. Cel mai simplu mod de a înmuia cuticulele este să-ți cufunzi palmele/picioarele în apă călduță cu lămâie, după care să aplici pe cuticule un ulei hidratant și să te masezi cu blândețe. Repetă demersul cât mai des pentru a-ți menține cuticulele sănătoase și hidratate. Spre exemplu, te poți orienta spre uleiul de jojoba și spre cel de susan. În plus, poți să recurgi, pentru a avea parte de un tratament mai bun, și la uleiul esențial de lavandă.

Uleiul de jojoba

Este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru a înmuia cuticulele uscate. Uleiul de jojoba este un ulei pe bază de semințe, cu molecule mici (similare celor ale sebumului uman, uleiul natural din pielea noastră), care se absoarbe ușor în piele pentru o hidratare naturală și intensă. Bogat în vitaminele E și B, uleiul acesta asigură refacerea colagenului deteriorat de la nivelul patului unghial, conferind forță și susținând o creștere sănătoasă a unghiei. În același timp, ajută și la absorbția altor ingrediente, prin urmare poate fi considerat și un ulei purtător excelent pentru produsele destinate îngrijirii unghiei.

Uleiul de susan

Hidratează în profunzime cuticulele pentru a menține sănătatea unghiilor. Uleiul de susan oferă pielii cantități ridicate de minerale și de acizi grași, de aceea se poate spune că acționează precum o barieră, protejând. Totodată, are proprietăți antibacteriene și antifungice, de aceea este un tratament excelent pentru unghii în lunile de iarnă, când acestea sunt mai predispuse la infecții.

Uleiul esențial de lavandă

Este foarte versatil și oferă numeroase beneficii pentru sănătate, ajutând inclusiv la întărirea unghiilor, a cuticulelor și asigurându-le hidratarea. Uleiul esențial de lavandă hidratează bine și calmează, de aceea este o alegere inspirată pentru cuticule uscate, deteriorate sau inflamate.

uleiuri esentiale pentru unghii 1

Uleiuri esențiale pentru unghii: stimularea creșterii

După ce îți îngrijești cuticulele, este important să-ți tratezi și unghiile pentru a le menține sănătoase, puternice și pentru a le stimula creșterea. Printre uleiurile la care poți să apelezi în acest scop se numără și uleiul de măsline și cel de migdale dulci. Alături de ele, câteva picături de ulei esențial de smirnă pot face minuni pentru sănătatea și aspectul unghiilor tale.

Uleiul de măsline

Este foarte hidratant și are proprietăți vindecătoare, absorbindu-se ușor în piele, ceea ce îl face să fie o alegere foarte bună pentru îngrijirea unghiilor și a cuticulelor. Fiind bogat în vitamina E, uleiul de măsline stimulează absorbția calciului, îmbunătățește mineralizarea oaselor și procesele de calcifiere, ceea ce favorizează creșterea mai rapidă a unghiilor. Acest ulei poate să întărească unghiile fragile, să înmoaie cuticulele, să te ferească de unghiile care agață și să le crească flexibilitatea pentru a preveni ruperea.

Uleiul de migdale dulci

Poate să contribuie la restaurarea naturală a sănătății unghiei. Bogat în antioxidanți esențiali, în acizi grași Omega-6 și Omega-9, dar și în vitaminele A, B1, B2, B6 și E, uleiul de migdale dulci furnizează nutrienți care protejează în fața exfolierii, crăpării, uscării și ruperii. Pe lângă protecția pe care o dăruiește, câteva picături de ulei de migdale dulci îți înmoaie cuticulele și conferă unghiilor luciu.

Uleiul esențial de smirnă

Este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru stimularea creșterii unghiilor. Având proprietăți hidratante, uleiul esențial de smirnă previne subțierea, fragilizarea și ruperea unghiilor. Mai mult decât atât, menține hidratarea cuticulelor pentru a oferi unghiilor un mediu sănătos în care să se dezvolte. Uleiul esențial de smirnă întărește unghiile și stimulează creșterea unor unghii mai puțin rigide.

uleiuri unghii
uleiuri unghii

Cum să protejezi unghiile și cuticulele în fața infecțiilor fungice?

Întrucât riscul de a te confrunta cu o infecție fungică a unghiilor (mai ales la unghiile de la picioare) este mai mare în lunile de iarnă, pentru a te proteja ia în calcul să adaugi câteva picături de uleiuri esențiale antifungice în uleiul pentru îngrijirea unghiilor și a cuticulelor. Uleiurile esențiale feresc unghiile de infecții și ajută la ameliorarea infecției în cazul în care te confrunți deja cu așa ceva.

Uleiul esențial arbore de ceai

Acesta este un antiseptic puternic, prevenind apariția ciupercilor unghiei. Uleiul esențial arbore de ceai contribuie și la repararea unghiilor deteriorate sau decolorate.

Uleiul esențial de cimbru

Are proprietăți antifungice, antiinflamatorii și antibacteriene, de aceea uleiul esențial de cimbru este ideal pentru  a menține sănătatea unghiilor și a cuticulelor.

Uleiul esențial de cuișoare

Și acest ulei are proprietăți antifungice, așa că ajută la vindecarea infecțiilor fungice și protejează unghiile și cuticulele de astfel de infecții.

Nu este dificil să-ți menții cuticulele și unghiile sănătoase dacă ai la îndemână ingredientele potrivite. În cazul în care îți prepari propriul blend de uleiuri esențiale pentru unghii, apelează doar la cele cu grad terapeutic pentru a evita toxinele și aditivii nocivi pentru sănătate. Mai mult decât atât, o dietă bogată în grăsimi sănătoase, precum avocado, nuci și semințe, dar și în antioxidanți, poate fi și ea utilă pentru a te bucura de unghii și de cuticule sănătoase.

Share this post
COSUL TAU
  • No products in the cart.
0