Blog

uleiuri esentiale pentru minte

Ceața mentală poate fi înlăturată cu uleiuri esențiale pentru minte. Uleiurile esențiale sunt compuși naturali din plante ce pot promova un trup și o minte mai sănătoase. Ai dificultăți de concentrare? Iată câteva uleiuri și amestecuri de uleiuri pe care ar trebui să le ții la îndemână pentru a avea mai ușor acces la ele. Cercetări timpurii au arătat că sunt promițătoare pentru diminuarea „ceții mentale”, a stresului și pentru susținerea clarității mentale:

Uleiul esențial de lavandă

Este lăudat pentru proprietățile sale calmante, relaxante. Difuzarea uleiului de lavandă te poate ajuta să-ți aduci sistemul nervos parasimpatic în starea de „odihnește-te și digeră”, spre deosebire de „luptă sau fugi”, pe care o resimțim în timpul intervalelor marcate de stres. Ingerează câteva picături de ulei esențial de lavandă după o zi plină pentru a te calma și pentru a avea parte de o minte mai limpede.

ulei esential de lavanda
ulei esential de lavanda

Uleiul esențial de Tămâie

Legendele spun că tămâia a fost utilizată de secole pentru susținerea funcționării sănătoase a trupului. În vremurile biblice, valora chiar mai mult decât aurul. Un studiu recent, realizat cu implicarea șoarecilor, a arătat că uleiul esențial Frankincense poate să îmbunătățească memoria și să promoveze o minte mai ascuțită.

ulei de tamaie
ulei de tamaie

Uleiul esențial de Vetiver

Uleiul esențial vetiver este un ulei mai dens, ce are o aromă ca de pământ. Are un puternic efect de calmare și de stabilizare a emoțiilor, ceea ce îl face popular în terapia prin masaj. S-a demonstrat că poate reduce stresul la șoarecii care nu beneficiază de suficient somn și se folosește adesea pentru oameni pentru stimularea unui somn sănătos și pentru recuperarea de pe urma șocurilor emoționale.

Uleiul esențial de Lămâie

Uleiurile de citrice au rolul de a stimula multea mintea și trupul. Când este folosit în cadrul aromaterapiei, uleiul de lămâie promovează energia și purificarea. Aroma sa este revigorantă și încălzește, iar câteva studii efectuate cu implicare șoarecilor susțin folosirea uleiului esențial de lămâie pentru reducerea stresului și pentru îmbunătățirea dispoziției și a capacității de concentrare.

ulei esential Lamaie
ulei esential Lamaie

Uleiul esențial de Mentă

Uleiul esențial de mentă este un ulei popular, despre care se spune că stimulează funcționarea minții pentru a se susține memoria, concentrarea și performanțele de la nivel mental. Un studiu realizat cu 24 de participanți a arătat că persoanele ce au avut parte de concentrații mai mari din acest ulei au resimțit mai puțină oboseală mentală după ce li s-a solicitat să rezolve anumite sarcini.

ulei de Menta
ulei de Menta

În afară de uleiurile esențiale menționate, există și alte amestecuri de uleiuri adecvate pentru îmbunătățirea dispoziției:

Uleiuri esențiale pentru îngrijorare, pentru stări de anxietate:

Uleiuri esențiale pentru îmbunătățirea dispoziției și pentru creșterea vitalității:

Când alegi un ulei esențial, este important să te documentezi și să te asiguri că vei face rost de unul cu grad terapeutic, cu ingredientele cele mai pure. Odată ce îți alegi uleiurile esențiale, difuzează 3-6 picături acasă sau la locul de muncă folosind un difuzor, poți inhala aroma uleiurilor direct din recipiente sau pune câteva picături dintr-un ulei sigur pentru piele în sare de baie Epsom pentru a avea parte de un tratament spa chiar la tine acasă.

Sursă: https://www.mindbodygreen.com

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0