Blog

femeie care face miscare scaled

Uleiurile esențiale pentru mișcare sunt o modalitate excelentă de a avea grijă de mușchii tăi, atât înainte, cât și după efectuarea exercițiilor fizice. Uleiurile te pot ajuta să te menții în formă și să fii gata de treabă, dar au grijă și de durerile musculare de la sfârșitul antrenamentului. Compușii naturali din ele pot să crească performanța, asigurându-ți mai multă forță și mai multă determinare. Aceștia îți vor susține performanța și sănătatea, oferindu-ți un plus în raport cu ceilalți competitori. Nu este deci de mirare că uleiurile esențiale sunt atât de populare în cadrul medicinei alternative.

Uleiuri esențiale pentru mișcare: ÎNAINTE de exercițiile fizice

O mare parte din efortul de a obține trupul perfect constă în menținerea pierderii greutății corporale și în dezvoltarea musculaturii. Să îți masezi tălpile cu câteva picături de ulei de lemongrass înainte să începi sesiunea de antrenamente îți pregătește corpul pentru antrenamentele propriu-zise. Citralul din acest ulei susține producerea de căldură pe măsură ce faci mișcare și îți conferă energia de care ai nevoie pentru a rămâne în formă.

Uleiuri esențiale pentru mișcare: ÎN TIMPUL exercițiilor fizice

Dacă ai impresia că energia ta descrește în timpul activității fizice, inhalarea de puțin ulei esențial de peppermint (mentă) de pe un prosop poate face minuni. Menta contribuie la deschiderea căilor respiratorii de la nivelul plămânilor, ceea ce înseamnă că vei putea să respiri mai adânc. Odată ce se întâmplă așa, circulația sanguină se va intensifica, iar sângele va ajunge la mușchii obosiți. În timp ce faci exerciții fizice, ai nevoie și să-ți menții hidratarea. Adaugă în apă câteva picături de ulei de lămâie și vei bea regulat din acest amestec. Uleiul esențial contribuie la stimularea sistemului imunitar, permițând refacerea mai rapidă a mușchilor, în cazul în care aceștia sunt suprasolicitați.

Uleiuri esențiale pentru mișcare: DUPĂ efectuarea exercițiilor fizice

Este important să ai grijă de corpul tău după ce îți termini antrenamentul. Stretching-ul și masarea mușchilor îți vor menține flexibilitatea. Masează-ți mușchii cu câteva picături de ulei esențial de eucalipt. Nu numai că acest demers este extrem de liniștitor, dar îți va sprijini și aparatul respirator. Este recomandat să îl amesteci și cu ulei de mușețel pentru a-ți calma respirația, ritmul cardiac și pentru a-ți reduce tensiunea arterială. Să pui câteva picături în apa călduță în care te vei îmbăia este o metodă extraordinară de a-ți calma durerile de la finalul unei sesiuni de antrenament. Dacă ai febră musculară uleiul esențial de piper combinat cu un ulei purtător și masat pe zonele cu probleme poate să-ți readucă starea de bine și să grăbească revenirea la starea de normalitate.

Uleiurile esențiale pentru mișcare sunt o modalitate grozavă și naturală pentru a-ți păstra forma fizică și pentru a-ți modela musculatura. Păstrează câteva sticluțe în geanta ta pentru antrenamente și le vei putea astfel folosi la fiecare dintre acestea.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0