Blog

uleiuri esentiale pentru minte clara scaled

Uleiurile esențiale sunt compuși naturali aromatici din plante, ce pot promova sănătatea corpului și minții. Ai dificultăți de concentrare? Iată câteva uleiuri și combinații de uleiuri esențiale pentru minte ce te ajută să te menții în formă. Studii timpurii au descoperit că acestea sunt promitățoare în ceea ce privește senzația de „minte încețoșată”, pentru reducerea stresului și pentru promovarea clarității mentale.

Lavanda

Lavanda este lăudată pentru proprietățile sale calmante și relaxante. Difuzarea de ulei esențial de lavandă poate ajuta întrucât pune sistemul nervos în starea parasimpatică de „odihește-te și digeră”, prin comparație cu starea de „luptă sau fugi”, pe care mulți dintre dintre noi o resimt adesea în situații stresante. Ia câteva picături de ulei după o zi încărcată pentru a te calma și pentru o minte limpede.

Frankincense

Legenda spune că frankincense (tămâia) a fost folosit/ă de mii de ani în vederea susținerii funcționării sănătoase a corpului. În vremurile biblice, se spunea că tămâia valora chiar mai mult decât aurul. Un studiu recent, realizat cu ajutorul șoarecilor, a arătat că uleiul esențial frankincense poate într-adevăr să îmbunătățească memoria și să contribuie la o minte ascuțită.

Vetiver

Vetiver este un ulei mai dens care are o aromă ca de pământ. Are efecte puternice asupra emoțiilor, ceea ce îl face popular în rândul terapiilor pe bază de masaj. S-a demonstrat că reduce stresul la șoarecii lipsiți de somn și este adesea folosit pentru oameni pentru a se promova somnul odihnitor și pentru refacerea în urma tulburărilor emoționale.

Lămâie

Uleiurile de citrice precum acela de lămâie stimulează mult mintea și corpul. Lămâia, când este utilizată în aromaterapie, susține energia fizică și purificarea. Aroma sa revigorantă încălzește, iar anumite studii realizate cu ajutorul rozătoarelor susțin folosirea uleiului esențial de lămâie pentru diminuarea stresului, pentru stimularea funcționării minții și pentru concentrare.

uleiuri esentiale pentru minte
uleiuri esentiale pentru minte

Peppermint

Uleiul de peppermint este popular și se spune despre el că stimulează mintea pentru a se susține memoria, concentrarea și performanța mentală. În cadrul unui studiu cu 24 de participanți, cei care au ingerat o concentrație mai mare de ulei esențial peppermint s-au confruntat cu mai puțină oboseală mentală după realizarea de sarcini solicitante din punct de vedere cognitiv.

Pe lângă aceste uleiuri esențiale penutr minte menționate, există și alte blend-uri destinate creșterii bunei-dispoziții pe care merită să le încerci:

Pentru îngrijorare, pentru stări de anxietate:

  • Vetiver
  • Lavandă
  • Frankincense
  • Ylang Ylang
  • Clary Sage

Pentru a îmbunătăți dispoziția și pentru creșterea vitalității:

  • Lavanda
  • Santal
  • Ylang Ylang
  • Orange

Când alegi uleiuri esențiale, este important să faci o cercetare ca să te asiguri că ai la dispoziție uleiuri de calitate, obținute din cele mai pure și (preferabil certificate organic) ingrediente. Când îți alegi uleiurile, difuzează 3-6 picături în casa ta sau la birou folosind un difuzor, inhalează câteva picături direct din sticluță sau pune un ulei sigur pentru piele în apa de la o baie cu sare Epsom pentru a avea parte de un tratament spa la tine acasă.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0