Blog

myrrh 2736724 1280

Înainte de a-l folosi, trebuie să știi că uleiul esențial de smirnă este obținut din rășina unui arbust originar în Africa (mai ales din Somalia și Etiopia), care este uscată și ulterior distilată la aburi. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, el are virtuți curative speciale și îți poate fi de folos în numeroase cazuri. Cu toate acestea, nu este indicat să apelezi la acest ulei până când nu consulți și un specialist, din următoarele motive: smirna poate să declanșeze unele alergii când ajunge în contact cu pielea, poate să producă unele tulburări digestive (mai ales diaree) dacă se iau cantități mai mari decât trebuie, se poate ajunge la creșterea tensiunii arteriale sau poate să producă hipoglicemie. Mai mult, uleiul de smirnă nu este indicat în sarcină pentru că stimulează contracțiile uterine.   

Ulei esențial de smirnă pentru organism

Uleiul esențial de smirnă stimulează circulația sângelui, facilitând transferul de oxigen și de nutrienți la toate celulele din corp. Pe de altă parte, stimulează secreția de bilă și de sucuri digestive, dar intensifică și procesele metabolice. Nu în ultimul rând, poate să regleze activitatea sistemului nervos, astfel încât să înlăture pericolul  instalării depresiei, anxietății, stresului cronic și să te ajute să fii mai aptă să răspunzi corespunzător situațiilor stresante. 

  • Poate să lupte cu celulele canceroase  – Primele teste de laborator au arătat că uleiul esențial de smirnă poate, datorită antioxidanților valoroși, să reducă proliferarea celulelor canceroase. S-a constatat că în special cancerele specifice zonei genitale feminine ar putea fi mai ușor de ținut sub control datorită acestui ulei esențial. În același timp, câteva studii au arătat deja că uleiul esențial de smirnă ar putea să amelioreze și unele forme ale cancerului de piele.  
  • Are proprietăți antibacteriene și antifungice – Mai multe studii au sesizat că uleiul esențial de smirnă poate să lupte cu bacterii periculoase, precum este și Stafilococul auriu. Efectele sale pozitive pot fi mai mult sporite dacă se asociază și cu uleiul esențial de tămâie. De asemenea, acest ulei esențial poate să împiedice proliferarea bacteriilor în cazul rănilor și poate să prevină și să trateze infecțiile cu Candida (mai ales cele bucale) sau cu alți fungi (de exemplu, cei ce produc afecțiunea numită „piciorul atletului”). Va fi de ajutor să aplici o compresă rece pe suprafețele afectate de infecții.  
  • Te ajută în caz de afecțiuni respiratorii  – Pentru că poate să acționeze ca un expectorant, uleiul esențial de smiră este util în caz de tuse, cu atât mai mult cu cât poate să reducă mucusul. Cel mai bine va fi să faci inhalații cu el. 
  • Este de folos în probleme digestive – Încă din cele mai vechi timpuri este recunoscut pentru capacitatea sa de a ameliora durerile de stomac, diareea, indigestia. În același timp, uleiul esențial de smirnă poate să elimine acumulările de gaze de la nivelul intestinelor. 
  • Este util pentru contracararea spasmelor – Fie că este vorba despre unele provocate de către crampe, fie că este vorba despre dureri sau contracții musculare mai severe, uleiul esențial de smirnă le poate reduce semnificativ și te poate ajuta să-ți recapeți starea de bine. 
  • Previne apariția afecțiunilor gingivale și a infecțiilor din cavitatea bucală – Deoarece are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, uleiul esențial de smirnă va reduce din inflamațiile gingivale și va preveni apariția unor afecțiuni precum gingivita sau ulcerele bucale. Pentru a reuși să te bucuri cât mai des de o respirație proaspătă, adaugă uleiul în pasta de dinți sau în apa de gură.  
ulei esential de smirna
ulei esential de smirna

Ulei de smirnă pentru tiroidă

Acest ulei are un impact pozitiv în tratarea hipotiroidismului . Hipotiroidismul face parte dintre cele mai frecvente afecțiuni ale tiroidei, dar anumiți compuși din uleiul esențial de smirnă pot să stimuleze funcționarea acesteia. Spre exemplu, specialiștii consideră că va fi suficient să aplici 2-3 picături din uleiul de smirnă pe zona tiroidei și vei vedea că te vei simți mai bine.  

Ulei esențial de smirnă pentru păr, unghii și piele

  • Promovează o piele frumoasă și sănătoasă 

Un studiu efectuat în anul 2010 a descoperit că aplicarea uleiului esențial de smirnă poate să fie de ajutor în vederea facilitării cicatrizării unor leziuni. Mai mult, acest ulei va îmbunătăți aspectul pielii uscate sau crăpate. Asociat și cu uleiuri purtătoare (cum ar fi cel de jojoba, avocado sau din semințe de struguri), poate fi aplicat direct pe față, întrucât are virtuți anti-aging, de revigorare a pielii. Nu în ultimul rând, uleiul esențial de smirnă este un aliat de nădejde și când vine vorba despre acnee. Fiind antibacterian și antiseptic, nu numai că va împiedica acumularea bacteriilor, dar va regla și producția de sebum și va elibera porii.  

  • Îți asigură un păr mai frumos și sănătos 

Una dintre principalele calități ale uleiului esențial de smirnă este, din acest punct de vedere, aceea de a elimina din uscăciunea de la nivelul scalpului. Totodată, el poate să regleze activitatea glandelor sebacee de la nivelul foliculilor de păr, scăzând riscul apariției mătreții. Uleiul esențial de smirnă poate să stimuleze și creșterea părului, în condițiile în care stimulează circulația sanguină din zona scalpului.  

  • Este binevenit când este vorba și de sănătatea unghiilor  

Mai ales dacă ai unghii și cuticule uscate, bazează-te pe uleiul esențial de smirnă și pe cel de cocos.Vei vedea cum acestea le vor hidrata, le vor înmuia, iar pielea va deveni mai catifelată, mai strălucitoare.Combinația menționată îți poate fi de ajutor și pentru pielea de pe mâini, pentru buze și pentru întregul corp.

Intră în lumea aromoterapiei certificată organic și descoperă uleiul esențial de Smirnă SOiL, pe www.soilromania.ro.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0