Blog

ulei de rozmarin pentru par

Uleiul de rozmarin se folosește din cele mai vechi timpuri pentru a conferi frumusețe părului. Acest ulei este sursă de antioxidanți, mai exact de polifenoli, care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, dăunători pentru sănătatea scalpului și a părului. De aceea, este indicat să folosești ulei de rozmarin pentru păr pentru că ajută la întărirea părului și îi oferă strălucire. Ca să poți avea parte de asemenea beneficii, trebuie să știi cum să-l utilizezi corect.

Cea mai mare greșeală pe care o poți comite când vine vorba de folosirea uleiului esențial de rozmarin pentru păr este să-l aplici direct pe scalp. Întrucât este foarte puternic, uleiul poate să irite, de aceea nu trebuie niciodată aplicat pe piele sau pe scalp fără să-l diluezi în prealabil într-un ulei purtător. Experții în aromaterapie insistă să se țină cont de acest sfat întrucât, de-a lungul timpului, s-au semnalat cazuri în care mai multe persoane s-au plâns că le-a căzut părul după ce au recurs la uleiul esențial de rozmarin mai multe luni.

De fapt, dacă nu diluezi uleiul esențial de rozmarin, se poate ajunge la iritarea scalpului, ceea ce favorizează dezechilibrul microbiomului pielii din această zonă a corpului. În același timp, prezența constantă a iritațiilor crește riscul de inflamații care, dacă nu sunt tratate corespunzător, conduc la căderea părului. Prin urmare, este esențial să diluezi uleiul esențial de rozmarin ori de câte ori dorești să-l folosești pentru păr. Iată cum poți să procedezi:

Alege un ulei purtător pentru diluarea uleiului esențial

De exemplu, poți să apelezi la ulei de jojoba, de argan sau de cocos. Ia o sticluță cu picurător, pune în ea 3-15 picături de ulei esențial de rozmarin, orientându-te în funcție de dimensiunea sticluței- cu cât aceasta este mai mare, cu atât vei folosi mai mult ulei de rozmarin.

Adaugă uleiul esențial de rozmarin într-un produs pentru îngrijirea părului

Dacă ai un ulei de păr sau un ser pentru scalp pe care le îndrăgești, adaugă în ele și ulei esențial de rozmarin. Poți să adaugi tot 3-15 picături de ulei și să aplici apoi produsul respectiv ca un tratament zilnic pentru păr sau în cadrul ritualului tău periodic de îngrijire.

22039 rozmarin

Prepară-ți propriul produs de clătire a părului

În acest scop, trebuie să ai la îndemână câteva crenguțe de rozmarin proaspăt, apă și un borcan cu capac. După aceea procedează după cum urmează:

  • Toarnă 5 căni de apă într-o cratiță mare;
  • Adaugă în apa din cratiță 5 crenguțe de rozmarin (câte 1 crenguță la fiecare cană de apă) și pune cratița pe foc: las-o la foc mediu până când începe să fiarbă;
  • Lasă amestecul de apă și rozmarin pe foc pentru aprox. 15 minute;
  • Stinge focul și lasă amestecul să se „odihnească” pentru aprox. 25 de minute: în acest interval, poți să observi cum lichidul capătă o nuanță de roz sau de roșu;
  • Strecoară amestecul și toarnă-l într-un borcan cu capac: îl poți păstra acolo, la temperatura camerei, ferit de lumina soarelui și îl poți folosi timp de 3 luni pentru cele mai bune rezultate.

Când dorești să te clătești cu amestecul cu rozmarin, măsoară cam 1/4 cană de lichid și transferă-l într-un recipient pentru a-l manipula mai ușor. De exemplu, poți recurge la o sticluță sau la un recipient de la gelul de duș. Poți folosi amestecul înainte de ultima clătire a părului, astfel încât antioxidanții să persiste mai mult la nivelul scalpului. Masează-te cu lichidul obținut și la rădăcini și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. Clătește-te apoi ca de obicei și aranjează-ți părul cum dorești.

Nu uita că uleiul esențial de rozmarin îți poate fi de ajutor și dacă te străduiești să scapi de mătreață. Astfel, adaugă 1 picătură de SOiL ulei esențial de rozmarin în șamponul antimătreață de fiecare dată când când te speli și vei observa ameliorarea mâncărimilor, a descuamării și a iritației.

Share this post
COSUL TAU
  • No products in the cart.
0