Blog

ghid de aromoterapie

Când începi să utilizezi uleiurile esențiale, vei avea debutul unei incredibile călătorii pline de arome. Și pentru ca această călătorie să fie extraordinară, mai jos pot fi găsite câteva trucuri, un ghid de aromoterapie pentru începători, pentru toți cei ce abia au început să folosească uleiurile esențiale.

Nicio pagină, niciun articol sau ghid de aromoterapie nu pot da toate detaliile ce țin de cum să utilizezi corect uleiurile esențiale. Însă dacă te folosești de aceste sfaturi vei reuși să te bucuri cu adevărat de beneficiile uimitoare ale uleiurilor esențiale pure SOiL.

Ce să nu faci: Nu cumpăra parfumuri sau uleiuri aromate crezând că sunt același lucru ca uleiurile esențiale. Uleiurile aromate nu oferă beneficiile uleiurilor esențiale

Ce ar trebui să faci: Informează-te cât poți de mult despre aromaterapie, dar sunt și probleme ce țin de siguranța uleiurilor esențiale pe care trebuie să le știi. AromaWeb oferă trucuri și informații care să te ajute pe drumul tău, dar ar fi înțelept să citești și mai mult când vine vorba de acest subiect.

Ce ar trebui să faci: Fii cât mai selectiv/ă când trebuie să achiziționezi uleiurile esențiale. Calitatea lor variază mult de la companie la companie. În plus, unele dintre acestea pot susține în mod fals că uleiurile esențiale pe care le comercializează nu sunt diluate și că sunt pure, dar în realitate ele nu sunt așa.

Ce ar trebui să faci: Învață să compari mere cu mere când achiziționezi uleiuri esențiale. Anasonul, lavanda, dafinul, cedrul și eucaliptul sunt exemple comune de plante ce sunt folosite pentru crearea uleiurilor esențiale. Cu toate acestea, există varietăți din fiecare dintre aceste plante. Pentru a face diferența între ele, folosește denumirea lor botanică (în limba latină). De pildă, pentru două uleiuri diferite se spune că sunt „Ulei esențial de dafin”, deși provin din specii de plante diferite. Ceea ce le diferențiază sunt proprietățile și aroma fiecărui ulei, dar și diferența de preț. De aceea este important să iei în calcul denumirile în limba latină. În cazul dafinului, denumirile botanice ale plantelor din două uleiuri esențiale sunt Pimenta racemosa și Laurus nobilis.

Ce ar trebui să faci: Este util și să ții seama de țara de origine a uleiului esențial. Cea mai mare parte dintre cei care comercializează uleiuri esențiale de calitate vor aduce la cunoștința clienților denumirea botanică a plantelor și țara de origine a uleiurilor. Când vei realiza comparația dintre uleiurile oferite de companii diferite, ar trebui să ții seama și dacă uleiurile respective sunt organice, provenite din plante recoltate manual sau din agricultura ce respectă principiile eticii.

ghid de aromoterapie cu uleiuri esentiale
ghid de aromoterapie cu uleiuri esentiale

Ce să nu faci: Nu este înțelept să cumperi uleiuri esențiale de la vânzători ambulanți de la târgurile stradale, de la târgurile cu produse de manufactură sau de la alte evenimente limitate în timp. Anumiți comercianți știu că utilizatorii începători de uleiuri esențiale nu au cum să-i acuze mai târziu. Nu este vorba despre faptul că la asemenea evenimente nu pot fi comercianți cu o reputație excelentă, dar începătorii trebuie să țină seama de aceste aspecte întrucât nu sunt capabili să evalueze în mod corect calitatea.

Ce ar trebui să faci: Să achiziționezi uleiuri esențiale de la companii cu o bună reputație, ce le comercializează online, te poate conduce la uleiuri de o calitate mai bună, dar cu cheltuieli mai mici decât în cazul achiziției de la magazine locale cu hrană sănătoasă. Există o mare diferență în ceea ce privește calitatea uleiurilor esențiale de la companie la companie și de la magazin la magazin.

Ce ar trebui să faci: Să depozitezi uleiurile esențiale într-un recipient de culoare închisă (de culoarea ambrei sau albastru cobalt), într-un loc întunecat și răcoros.

Ce ar trebui să faci: Acordă atenție tuturor informațiilor privind siguranța utilizării pentru toate uleiurile esențiale pe care le folosești și ține minte că există precauții speciale pentru copii, pentru persoanele vârstnice, pentru femeile însărcinate și pentru cei ce au diverse afecțiuni.

Ce ar trebui să faci:  Bucură-te odată ce vei introduce aromaterapia în stilul tău de viață!

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0