Blog

uleiuri esentiale pentru slabit

Îți dorești să începi să scapi de kilogramele nedorite, dar simți că organismul tău parcă se opune? Gândul legat de realizarea unor schimbări care țin de un stil de viață mai sănătos te stresează peste măsură? Ai urmat vreodată diete tradiționale de slăbit, ai urmat chiar și un program intensiv de exerciții fizice destinate arderii grăsimilor și nu ai ajuns să fii mulțumit/ă de rezultatele obținute? Dacă te-ai aflat în oricare dintre aceste situații, atunci ar fi cazul să recurgi la uleiuri esențiale pentru slăbit.

Trebuie mai întâi să fim sinceri, uleiurile esențiale nu reprezintă cure de slăbire-miracol. Dar dacă le introduci printre diverse obiceiuri care țin de o viață sănătoasă, precum să faci exerciții fizice de câteva ori pe săptămână, să îți planifici mesele și să îți monitorizezi rutinele, vei fi uimit/ă de rezultate.

Folosind uleiurile esențiale ai putea să sporești efectele benefice ale acestor obiceiuri sănătoase. Apelând la doar câteva picături din uleiurile esențiale descrise mai jos, ai putea trece peste obstacolele întâlnite de persoanele ce vor să slăbească, precum stările de oboseală, tulburările digestive, inflamațiile, pofta de alimente dulci și lipsa motivației.

Cum te pot ajuta uleiurile esențiale pentru slăbit

Oricine știe că nu există o soluție miraculoasă pentru a scăpa de surplusul ponderal. Dietele fade și „poțiunile magice” vor funcționa poate doar pe termen scurt și ar putea crea probleme de sănătate pe viitor. Adoptarea unei diete sănătoase și implicarea regulată în activități fizice reprezintă cele mai cunoscute modalități de a slăbi și de a-ți menține greutatea dorită. De asemenea, includerea uleiurilor esențiale în rutina ta zilnică promovează sănătatea emoțională și fizică, atât de necesare pentru a te sprijini să pierzi în greutate mai rapid și mai ușor.

Uleiurile esențiale sunt vestite pentru capacitatea lor de a influența dispoziția, te pot calma sau chiar energiza. Acest efecte sunt binevenite pentru acele persoane care se „prăbușesc” pe parcursul drumului destinat pierderii în greutate și care sunt afectate de probleme precum mâncatul emoțional, pofta de alimente nesănătoase, oboseală și reducerea motivației.

Reușind să stai departe de ceea ce îți va sabota dieta înseamnă să-ți lasi corpul să primească hrană sănătoasă și să îți menții stima de sine ridicată. Odată ce vei avea mai multă energie și motivație, vei putea să îți programezi mai bine rutina de exerciții fizice și nu vei ajunge să te simți copleșit/ă întrucât te afli pe drumul unui proces de slăbire.

Anumite uleiuri esențiale au și alte numeroase beneficii pentru sănătate. Ele vor accelera metabolismul, vor ajuta digestia și îți vor crește nivelul de energie. Un metabolism rapid și un sistem digestiv sănătos vor ajuta corpul să ardă mai multe calorii fără să te străduiești! De asemenea, vei avea parte de un nivel mai bun al energiei, astfel încât exercițiile fizice o să ți se pară mai puțin solicitante.

Deși nu înlocuiesc un stil de viață sănătos, să adaugi uleiuri esențiale în rutina ta de zi cu zi te va ajuta să îți pregătești drumul spre pierderea în greutate. Acum, că ai înțeles cum aceste uleiuri te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus, să vorbim despre cele mai bune din acest punct de vedere.

Uleiul esențial de grapefruit

Grapefruitul este un fruct delicios, cu aromă agreabilă, ideal pentru a-ți ajuta corpul să ardă grăsimile. Uleiul esențial de grapefruit conține „nootkatone”, un compus ce stimulează metabolismul și îți ajută organismul să scape de grăsime. Compusul menționat conduce la dezvoltarea unei proteine vitale/a unei enzime din ficat și din sistemul musculo-scheletal, ceea ce înseamnă îmbunătățirea performanței fizice și a metabolismului. Un metabolism mai bun este important dacă vei să slăbești, acțiunea grapefruit-ului fiind eficientă din acest punct de vedere.

De asemenea, ia în calcul și un mic studiu, ce arată că uleiul esențial de grapefruit are capacitatea de a micșora celulele cu grăsime (adipocite). Când în corp sunt prezente mai puține celule de grăsime se va realiza un management mai bun al greutății corporale. Dar acest ulei citric cu aromă proaspătă, zemoasă, poate face mai mult decât să stimuleze metabolismul și să reducă adipocitele. El poate să țină obezitatea la distanță, suprimând apetitul, echilibrând dispoziția și reducând stresul.

Aceste beneficii vin sub forma unor uleiuri esențiale frumoase, care transformă grapefruit-ul într-un ajutor eficient pentru slăbit. Dacă le vei îmbina cu o dietă sănătoasă, vei culege în cel mai scurt timp roadele muncii tale. Pe măsură ce aroma care poateînviora mintea și emoțiile devine tot mai intensă, te vei simți revigorat/ă. Grapefruit-ul este folosit pentru a sprijini slăbirea, dar îți va oferi și posibilitatea de a te bucura de o stare de bine.

Cum se folosește uleiul esențial de grapefruit pentru a slăbi:

 • Pune la 1 linguriță de ulei de măsline 4 picături de ulei esențial de grapefruit și folosește amestecul pentru a-ți face masaj pe zona abdomenului. Nu va fi necesar să te speli după acest tratament întrucât totul va intra în piele.
 • Pune 3 picături de ulei de grapefruit pe o batistă și inhalează-i aroma pentru a reduce din pofta de mâncare/ din pofta pentru anumite alimente. Poți să adaugi mai multe picături de ulei esențial pe parcursul zilei, pe măsură ce aroma începe să dispară. O alternativă este să se difuzeze până la 10 picături de ulei esențial timp de 15 minute.
52011 Produs Grapefruit

Uleiul esențial de scorțișoară

Dacă îți place să mănânci dulciuri, acest ulei te va ajuta într-adevăr să slăbești. Acesta ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și la eliberarea insulinei, ceea ce va ține la distanță pofta de dulciuri. În același timp, vei fi mai puțin predispus/ă să mănânci prea mult dacă vei adăuga ulei esențial provenit dintr-un condiment, ceea ce va fi soluția pentru a putea urma o dietă sănătoasă. Oamenii de știință au precizat că uleiul esențial de scorțișoară poate fi o soluție pentru a câștiga lupta cu pierderea în greutate.

Cinamaldehida, compusul activ din uleiul esențial de scorțișoară, intensifică metabolismul țintind celulele adipoase. Precum uleiul esențial de grapefruit și acesta poate fi utilizat pentru a stimula termogeneza, un proces în cadrul căruia corpul este stimulat să ardă celulele adipoase.

Cum se poate folosi:

Vei stimula procesul de ardere a grăsimilor adăugând 5 picături de ulei esențial de scorțișoară în 30 ml ulei purtător. Ține minte că acest ulei este cunoscut și ca iritant, poate să producă iritații ale pielii sau sensibilizarea pielii dacă nu este folosit în diluții adecvate. Un amestec format din ulei esențial de scorțișoară și ulei purtător poate fi masat pe abdomenul inferior sau pe zona superioară a spatelui.

15.06 Produs Scortisoara INSTA

Uleiul esențial de ghimbir

Probabil că știi deja că uleiul de ghimbir este extraordinar ca ajutor pentru digestie, dar poate nu știi că acționează și în lupta împotriva obezității.  Uleiul conține gingerol, compus ce diminuează inflamația din intestine și te ajută să asimilezi vitamine și minerale din hrana consumată. Reducerea inflamației va micșora și riscul de a contacta diverse boli și va influența modul în care câștigi sau în care pierzi din kilogramele în plus. De fapt, inflamația recurentă poate să determine câștigul în greutate și poate crea dificultăți în a slăbi. Precum uleiul esențial de scorțișoară, cel de ghimbir ajută la diminuarea poftei de dulce, astfel încât să-ți poți urma dieta sănătoasă.

Un studiu clinic, în care au fost implicați 70-80 de participanți coreeni, a arătat că uleiul esențial de ghimbir este un agent anti-obezitate. Timp de 12 săptămâni, un experiment placebo controlat a ajuns la concluzia că acest ulei poate contribui la reducerea grăsimii corporale, a indicelui masei corporale și a greutății corporale. Aceste beneficii au fost atribuite unor compuși regăsiți în rădăcina de ghimbir, 6-gingerol și 6-shogaol.

Cum se utilizează:

 • Într-un recipient (nu de plastic) combină 2 picături de ulei de ghimbir cu 1 linguriță de miere (5ml), dar și 2 picături de ulei esențial de portocală tot cu 5 ml de miere. Ambele uleiuri esențiale vor fi apoi puse la un loc și se vor adăuga 1 linguriță de extract de lămâie și  2 ml de apă. Acest mix de uleiuri esențiale se va administra de două ori pe zi
 • Amestecă 2 picături de ulei esențial de ghimbir și 3 picături de ulei esențial de portocală într-o linguriță de ulei de măsline. Vei folosi acest amestec pentru a-ți masa abdomenul de două ori pe zi
11198 Ghimbir INSTA

Uleiul esențial de lămâie verde

Aroma îndrăzneață, vibrantă, a uleiului esențial de lămâie verde este utilă pentru că ajută la arderea grăsimilor și pentru că îmbunătățește dispoziția. Cauți un ulei esențial care să înglobeze numeroase beneficii? Uleiul esențial de lămâie verde este util atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică , fiind ideal pentru persoanele care vor să aibă parte de uleiuri esențiale, dar care au un buget redus. Limonenul din acest ulei favorizează arderea grăsimilor, dar în același timp ajută la creșterea nivelului de norepinefrină, ceea ce duce la îmbunătățirea dispoziției. Lămâia reprezintă un adaos binevenit pentru zilele dedicate activităților fizice, în condițiile în care aroma sa energizează și te stimulează să mergi mai departe.

Un studiu realizat prin implicarea șoarecilor a arătat utilitatea uleiului esențial de lămâie verde pentru pierderea în greutate. Participanții au cunoscut o creștere în greutate după ce li s-a administrat un medicament antihistaminic. După ce s-a folosit ulei esențial de lămâie verde pe cale orală, timp de 45 de zile, pe durata studiului, s-a remarcat o scădere în greutate. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest efect a survenit cel mai probabil datorită compoziției chimice a lămâiei verzi, ce a determinat o reducere a apetitului.

Cum se utilizează: Se vor difuza 10-20 de picături de ulei esențial de lămâie verde când simți că ești dominat/ă de dorința de a mânca non-stop.

06.07 Produs Lamaie Verde

Uleiul esențial de turmeric

Acest ulei esențial este un agent ce contribuie la scăderea în greutate, mai ales în cazul pacienților cu boli metabolice. Toată lumea știe ce rol vital are metabolismul pentru pierderea în greutate. Un metabolism lent sau suprimat este o dovadă a faptului că nu poți arde suficiente grăsimi. Capacitatea organismului tău de a elimina grăsimile este foarte importantă dacă ai nevoie să pierzi în greutate pentru a ajunge la un nou nivel al încrederii în sine.

Diferite studii au dezvăluit că uleiul de turmeric poate fi folosit pentru a intensifica activitatea metabolismului și pentru a crește nivelul de adiponectină din sânge. Un nivel crescut al adiponectinei arată că organismul luptă pentru a nu ajunge în situația de a avea depozite nedorite de grăsime. În aceste condiții, încearcă să recurgi la uleiul de turmeric fără ezitare, ca și cum eliminarea grăsimii viscerale ar depinde de acesta.

Nu se va ingera ulei esențial de turmeric în cazul în care te afli sub un tratament cu medicamente antidiabetice întrucât acest ulei poate interfera cu ele. Dacă suferi de diabet, mai bine te vei orienta către rizomii de turmeric/către pudră de turmeric pentru a-ți prepara un ceai.

Cum se utilizează:

 • Pentru arderea grăsimilor, îți vei începe ziua cu un ceai de turmeric și de ghimbir. În cana de ceai de turmeric vei adăuga câteva feliuțe de ghimbir sau îl vei adăuga acolo ras
 • Vei pune 10 ml miere într-un recipient. Peste miere vei adăuga 2 picături de ulei esențial de turmeric. După ce vei amesteca bine ingredientele, le vei pune în apă caldă. Vei bea din acest amestec zilnic, de două ori pe zi
12114 Turmeric

Uleiul esențial de mentă

Acest ulei esențial reprezintă o alegere excelentă pentru pierderea în greutate datorită proprietăților sale de suprimare a apetitului, dar și datorită efectelor pozitive asupra performanțelor ce țin de activitățile fizice. Uleiul esențial de mentă nu este numai pentru Crăciun! El suprimă în mod natural apetitul pentru a te împiedica să mănânci prea mult. De asemenea, va ține departe balonările și indigestia. Este perfect pentru toți cei ce vor să-și îmbunătățească sănătatea digestivă. Aroma sa puternică revigorează și înviorează mintea pentru a-ți putea menține starea de alertă și atenția. Este ideal pentru exercițiile fizice de dimineață sau pentru orice moment în care simți că duci lipsă de concentrare și de claritatea mentală.

Chiar dacă uleiul de mentă nu poate să ardă grăsimea pe care o detestăm atât de mult, are proprietăți care ajută la stimularea dorinței de a te implica în activități fizice. Prin urmare, dacă dorești să îmbunătățești efectele exercițiilor fizice și să arzi mai multe calorii, acest ulei te poate ajuta să te ții de treabă. Te simți epuizat/ă după sesiunile de exerciții fizice? Uleiul de mentă te ajută la diminuarea durerilor. Te ajută și să te răcorești în mod natural, așa că îl poți folosi pentru a mai scăpa de durerile musculare. Poți să apelezi la acest ulei și ca să ai mai multă dispoziție pentru a face mișcare.

Cum se poate utiliza:

 • Adaugă 1 picătură (0,05 ml) de ulei esențial de mentă la 1 linguriță ulei de măsline extravirgin și vei ingera acest amestec. Poți și să pui o picătură din acest ulei esențial într-o capsulă pe care o vei lua zilnic
 • Difuzează 5-10 picături de ulei esențial pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de concentrare înainte de sesiunea de exerciții fizice
 • La 1 linguriță de ulei de semințe de susan vei adăuga 4 picături de ulei esențial de mentă și 2 picături de ulei esențial Wintergreen. Amestecul este util pentru a te masa cu el pe articulații după exercițiile fizice
61918 Produs Menta

Uleiul esențial de bergamotă

Acest ulei esențial  este binevenit în zilele în care te simți lipsit/ă de energie și de motivație. Aroma sa de citrice, dar și cu note florale, îți va crește nivelul de energie și starea de bine, prevenind probleme precum mâncatul emoțional sau dorința de a „sări” peste exercițiile fizice.

Uleiul esențial de bergamotă și-a dovedit calitatea sa de ulei binevenit pentru pierderea în greutate prin intermediul studiilor. Nu numai că utilizarea zilnică a aromei sale a contribuit la diminuarea indicelui masei corporale, ci și la cea a nivelului de glucoză, acești doi factori favorizând creșterea în greutate dacă nu sunt ținuți sub control.

Cum se utilizează:

 • Poți difuza 10 picături de ulei esențial de bergamotă pentru a-ți crește moralul și pentru o energizare înainte de sesiunile de antrenament
 • Amestecă 5 picături de ulei esențial de bergamotă la 1 linguriță de ulei de măsline și vei folosi acest amestec pentru a-ți face un masaj pe abdomen
12014 Bergamota

Uleiul esențial de fenicul

Este un ulei cu o aromă interesantă, ce are numeroase beneficii menite să te ajute să arăți și să te simți extraordinar. Spre exemplu, ajută la diminuarea apetitului și astfel contribuie la reducerea acumulării de kilograme în plus. De asemenea, promovează sănătatea digestivă.

Uleiul esențial de fenicul te va ajuta și să dormi mai mult și mai bine, ceea ce îți va îmbunătăți nivelul de energie pentru a te stimula să faci exerciții fizice. În același timp, somnul suficient, regulat, va contribui și la reducerea nivelului de stres. Acest efect este benefic întrucât prea mult stres conduce la câștigul în greutate și la alte probleme de sănătate. Uleiul esențial de fenicul îți va stimula și metabolismul pentru arderea grăsimilor. De aceea, nu uita să te bazezi și pe el.

Cum se utilizează: Vei difuza 10 picături de ulei de fenicul într-o încăpere bine aerisită

3201 Produs Fenicul

Uleiul esențial de lemn de santal

Expertul în nutriție și în diete Tanisha Mehta a vorbit despre meritele uleiului esențial de lemn de santal în ceea ce privește scăderea în greutate. Potrivit expertului, uleiul stimulează funcțiile digestive de la nivelul stomacului și de la nivelul intestinelor. Acest fenomen poate contribui la stimularea pierderii în greutate, din moment ce sistemul tău digestiv va fi sprijinit de acțiunea bacteriilor „bune”.

În același timp, uleiul esențial de lemn de santal diminuează nevoia de a mânca emoțional. Ce să faci în momentele în care vrei să ai în față un castron cu înghețată sau o prăjitură la care poftești? Aroma acestui ulei te ajuta să faci față unor asemenea momente, asigurându-te că nu te vei repezi la prăjitură și nu vei ajunge să adaugi centrimetri în plus la dimensiunea taliei tale. Mâncatul emoțional diminuează eforturile și progresele pe care le-ai făcut în cadrul procesului de slăbire. Prin folosirea consistentă a uleiului esențial de lemn de santal vei putea să eviți eșecul adus de pofta pentru alimentele dulci.

Cum se utilizează:

Scapă de nevoia de a te răsfăța mâncând emoțional și asigură-te că îți vei reduce din stres difuzând un mix de 10 picături de ulei esențial de lemn de santal și de 4 picături de ulei esențial de grapefruit. Te vei îndrăgosti pur și simplu de această aromă!

121918 Lemn de santal 1

Cum se utilizează uleiurile esențiale pentru slăbit

Pentru a te bucura de efectele acestor uleiuri asupra celulelor de grăsime, aplică-le direct pe piele. Ai însă grijă! Niciodată nu vei aplica pe corp uleiuri nediluate! Acestea conțin „esențe concentrate” provenite din condimente, ierburi și arbori. Prin urmare, ele sunt puternice și pot provoca iritații, sensibilizarea pielii și sunt fototoxice în momentul în care nu sunt diluate sau dacă sunt diluate insuficient. Uleiurile esențiale nu sunt diluate în mod egal.

Înainte să le aplici topic, nu uita să pui câteva picături de uleiuri esențiale într-un ulei purtător (cum ar fi cel de migdale, de cocos, de măsline) pentru a evita orice reacție nedorită. În ceea ce privește uleiurile purtătoare, sunt de preferat cele fără arome sau cele cu arome foarte discrete, care să nu „mascheze” aroma uleiului esențial. Acestea au și ele valoare terapeutică și ajută uleiurile esențiale să se absoarbă mai bine în piele.

Fii atentă cum folosești uleiurile esențiale în cazul masării zonelor cu piele bolnavă sau deteriorată.

Aplicații topice pe bază de uleiuri esențiale

Pentru a avea parte de beneficiile lor, poți să le aplici pe abdomen, pe brațe, pe picioare sau pe tălpi. Când le vei aplica astfel vei avea mai multe șanse ca acestea să diminueze depozitele de celule grase.

După mai mulți ani în care ai tot consumat alimente tip fast-food și dulciuri, unde crezi că vor ajunge celulele grase? Știi că mai ales pe abdomenul tău. În acest caz, un masaj relaxant, efectuat zilnic, cu ajutorul uleiurilor esențiale menționate, îți poate fi de ajutor. Fii creativ/ă cu uleiurile tale. Acest lucru înseamnă să le folosești pe parcursul demersului de a slăbi și pe acelea care nu sunt recomandate ferm pentru arderea grăsimilor și pentru stimularea metabolismului.

În zilele în care faci exerciții fizice, este important să ai grijă de circulația sanguină și de aceea un masaj al picioarelor va stimula fluxul sanguin. Cum să te descurci dacă ai dureri? După un program intens de exerciții fizice, este foarte posibil să te doară tot corpul. Nu uita că numeroase uleiuri esențiale au și efecte analgezice. Ele au un efect similar calmantelor când le aplici pe zonele dureroase. Pentru un efect mai localizat, folosește uleiuri esențiale pe comprese calde sau reci.

Folosește un difuzor

Nu ai la îndemână un difuzor? Acesta te poate ajuta în cadrul programului tău de exerciții fizice. Pe măsură ce aromele uleiurilor esențiale îți vor spori starea de bine, te vei simți mai motivat/ă să faci mișcare, chiar dacă nu îți place prea mult. În ciuda unor momente în care energia ta se va diminua, aromele ca de citrice ale uleiurilor ți-o pot reda. Un amestec de uleiuri care să îți îmbunătățească dispoziția va fi tot ce îți trebuie.

Difuzând în mod regulat uleiuri esențiale vei putea să-ți diminuezi și pofta pentru anumite alimente. Nu vei mai fi victimă a mâncatului emoțional! Când vei simți că ești copleșit/ă și lipsit/ă de energie, folosește uleiuri esențiale pentru a alunga gândurile negre și pentru a te relaxa. Evitând să mănânci în momentele în care ești stresat/ă, vei sta departe de ceea ce îți ruinează progresele realizate în demersul tău de a slăbi. Când vei difuza uleiuri esențiale, asigură-te că le utilizezi într-o încăpere bine ventilată. Dacă ai animale de companie, lasă ușile deschise pentru ca acestea să poată părăsi încăperea respectivă dacă devin agitate.

Administrare pe cale orală

Întrucât un ulei esențial nu este un leac bun la toate, poate fi nevoie să îl utilizezi și pentru administrare orală, în cantități foarte mici, în funcție de efectul dorit. Anumite uleiuri esențiale pot interacționa cu medicamentele. De exemplu, ar fi bine să nu le utilizezi intern dacă iei medicamente pentru diabet, pentru hipertensiune sau dacă te recuperezi după o intervenție chirurgicală. Evită să utilizezi uleiuri esențiale intern dacă este vorba despre perioada de sarcină sau de alăptare. Întrucât anumite uleiuri esențiale sunt contraindicate în caz de epilepsie, consultă un medic dacă ești într-o asemenea situație și dacă ai vrea să utilizezi uleiurile esențiale descrise mai sus. De asemenea, stai de vorbă cu un medic înainte să te apuci să le utilizezi dacă ai „un istoric” de convulsii.

Concluzii finale despre uleiurile esențiale

Un ulei esențial este precum „un prieten” ce te însoțește pe parcursul călătoriei tale din cadrul procesului de slăbire. Dacă îți este teamă pe parcurs sau dacă ai îndoieli, mizează pe uleiurile esențiale, care te pot ocroti, asemenea unui părinte. Cu ajutorul lor, poți să dobândești mai multă determinare pentru a urma un stil de viață mai sănătos, marcat de o dietă mai sănătoasă, de exerciții fizice și de mai multă grijă pentru tine. Uleiurile esențiale sunt extracte concentrate, prețioase, din plante, conținând compuși chimici naturali puternici, utili pentru arderea grăsimilor, pentru stimularea metabolismului, pentru starea de bine, pentru energizare și pentru multe altele.

Nu aștepta ca obezitatea să se instaleze. Începe chiar de acum să utilizezi uleiuri esențiale pentru slăbit pentru a redobândi controlul asupra greutății tale și pentru a te simți iar bine în pielea ta.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
 • No products in the cart.
0