Blog

avocado scaled

Uleiul de avocado este plin de acizi graşi Omega 3 şi de vitaminele A,D şi E. Mai jos se pot regăsi mai multe moduri în care acest ulei este benefic pentru piele:

Uleiul de avocado: BENEFICII

Grăbeşte vindecarea rănilor

Uleiul de avocado poate să grăbească vindecarea mai rapidă a rănilor. Un studiu din anul 2013 a arătat că acizii graşi esenţiali şi acidul oleic din uleiul de avocado stimulează producerea sintezei de colagen., ceea ce reprezintă procesul de crearea unui ţesut conectiv nou. Acizii graşi esenţiali din uleiul de avocado ajută şi la diminuarea inflamaţiei în procesul de vindecare. Este necesar să se realizeze mai multe studii cu implicarea oamenilor pentru a se determina dacă într-adevăr uleiul de avocado poate fi folosit pentru tratarea rănilor.

Diminuează semnele de îmbătrânire

Primele semne ale îmbătrânirii apar de regulă pe piele. Anumite studii au sugerat că un consum de grăsimi sănătoase, aşa cum sunt şi cele din avocado, pot să contribuie la menţinerea elasticităţii pielii. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă trebuie să afle dacă într-adevăr uleiul de avocado, aplicat pe piele, are acelaşi efect.

Îmbunătăţeşte sănătatea unghiilor

Deşi anumite persoane folosesc uleiul de avocado pentru unghiile uscate, ce se crapă uşor, există puţine cercetări ştiiinţifice menite să confirme acest beneficiu.

Cu toate acestea, să foloseşti uleiuri naturale pentru menţinerea sănătăţii unghiilor şi a pielii din zonă poate să contribuie la diminuarea riscului de rupere.

Îmbunătăţeşte sănătatea scalpului

Aplicarea de ulei de avocado pe scalp sub forma unei măşti calde poate să contribuie la diminuarea mătreţii şi a altor probleme produse de un scalp uscat, ce se exfoliază.

Uleiul de avocado pentru piele

Catifelează şi hrăneşte

Alături de vitamina E, uleiul de avocado conţine potasiu, lecitină şi mulţi alţi nutrienţi ce pot hrăni şi catifela pielea. Stratul exterior al pielii, epiderma, absoarbe cu uşurinţă aceşti nutrienţi, utili şi pentru că ajută la formarea unui nou strat de piele.

Previne şi ameliorează acneea

Când este aplicat şi lăsat pentru scurte perioade de timp, după aceea fiind clătit cu apă călduţă, uleiul de avocado poate să menţină pielea hidratată fără a lăsa urme grase. În acest fel se poate diminua riscul de acnee. Uleiul de avocado are şi efecte antiinflamatorii, ceea ce poate conduce la reducerea înroşirii şi inflamaţiilor asociate acneei.

Diminuează inflamaţia generată de psoriazis şi eczeme

Antioxidanţii şi vitaminele din uleiul de avocado pot să susţină vindecarea pielii uscate, iritate, ce se  exfoliază, fiind asociată cu eczemele sau cu psoriazisul. O persoană ce suferă de o afecţiune dermatologică ar trebuie ca mai întâi să testeze uleiul de avocado pe o porţiune de piele ca să fie sigură că acesta nu îi va declanşa diferite manifestări sau că nu îi va agrava problemele.

Ameliorează arsurile solare

Antioxidanţii regăsiţi în uleiul de avocado pot uşura simptomele neplăcute generate de arsurile solare. Potrivit unei sinteze de studii din 2011, vitamina E, beta-carotenul, vitamina D, proteinele, lecitina şi acizii graşi esenţiali din uleiul de avocado susţine procesul de vindecare şi calmează pielea. Alte studii mai mici au arătat şi ele că este benefic să se consume avocado pentru protejarea pielii în faţa radiaţiilor solare nocive.

Cum se foloseşte uleiul de avocado

Uleiul de avocado poate să fie masat pe piele, folosit într-o mască facială sau poate fi adăugat în loţiuni, creme, geluri de duş sau în uleiuri de baie. Poate să fie aplicat zilnic pe piele fără efecte adverse.

  • Ca agent de hidratare pentru ten – În acest scop, ar trebui să se recurgă la interiorul unei coji de avocado, iar aceasta să fie masată pe faţă. Urmele ar trebui lăsate acolo cam 15 minute, după aceea faţa va fi clătită cu apă călduţă. Uleiul de avocado la sticluţă ar trebui să fie folosit pentru a catifela faţa pe timp de noapte. Uleiul va fi clătit dimineaţa.
  • În apa în care te îmbăiezi – Să adaugi câteva linguri de ulei de avocado în cadă poate să-ţi lase catifelată pielea de pe corp şi se va preveni ca apa fierbinte să usuce pielea. Uleiul de avocado poate fi combinat şi cu alte uleiuri de baie preferate, cum ar fi cel de lavandă sau de aloe vera.
  • Pentru catifelarea pielii – Poţi să amesteci uleiul de avocado cu un alt ulei esenţial şi să te masezi cu amestecul pe corp după baie. Tamponează-te uşor pe piele cu un  prosop uscat înainte să foloseşti uleiul. Uleiul de avocado este eficient şi poate să fie aplicat pe tot corpul pentru a menţine pielea moale.
  • Pentru îngrijirea scalpului – O persoană ce are scalp uscat poate să beneficieze de folosirea uleiului de avocado printr-un tratament cu ulei cald. Pentru a încălzi uleiul, se vor pune 3-5 linguriţe de ulei într-un borcan mic de sticlă, iar acesta va fi pus într-o cratiţă cu apă fiartă. Testează frecvent temperatura uleiului pentru a evita să se încingă prea tare. Când uleiul este călduţ, va fi îndepărtat din borcan şi se va masa cu el scalpul. Uleiul de avocado poate fi lăsat şi peste noapte şi îndepărtat (cu şampon) a doua zi. Acest demers este util pentru a diminua mătreaţa şi pentru ameliorarea pielii uscate de pe scalp.
  • Pentru pielea uscată, inflamată – Pentru vindecarea şi înmuierea pielii aspre, uscate, amestecă proporţii egale de ulei de  avocado şi de măsline şi aplică amestecul pe piele o dată sau de două ori pe zi. Pentru a conferi aromă amestecului, poţi să adaugi una sau două picături de ulei esenţial, cum este cel de lavandă.

Riscuri

Efectele adverse ale uleiului de avocado sunt rare, dar este posibil să fii alergic/ă la avocado sau la uleiul provenit din el. Cea mai bună metodă pentru a evita o alergie este să faci un test pe piele. Aplică o cantitate mică de ulei de avocado pe o porţiune de 2,5 cm de piele din interiorul zonei braţului. Dacă nu vei sesiza nicio iritaţie în 24 de ore, uleiul poate fi folosit în siguranţă şi pe alte părţi ale corpului.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0