Blog

Lavender

Considerat unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale datorită nenumăratelor proprietăți pe care le deține, uleiul de lavandă nu poate lipsi din rutina ta de sănătate. Pentru cei mai mulți dintre practicanții de aromaterapie este o nestemată cu valoare inestimabilă, date fiind efectele benefice pe care le aduce asupra corpului, minții și de ce nu, sufletului. Desigur, cu toții recunoaștem lavanda după culoarea inegalabilă și după mireasma inconfundabilă, însă câți dintre noi știm cum trebuie utilizată pentru a obține rezultate optime?

Ce trebuie să știm despre uleiul de lavandă sau uleiul de levănțică

Nu există persoană care să nu știe cum arată lavanda, sau levănțica, așa cum mai este denumită în popor. Să nu mai vorbim și despre parfumul special ce îmbie toate simțurile. Lavanda este o plantă cu o lungă istorie în spate, care și-a păstrat intact proprietățile miraculous în ciuda intemperiilor timpurilor. Esența de lavandă, originară din zonele Indiei și Africii, a fost utilizată cu încredere ca antiseptic și odorizant de baie în Grecia și Roma Antică, în timp c popoarele budiste au folosit-o ca tratament pentrupsihoză. A fost utilizată un timp îndelungat și în America și Europa pentru calmarea insomniilor și stărilor de anxietate. Timpul a trecut, vremurile s-au schimbat, remediile medicinale au evoluat și, cu toate acestea, uleiul esențial de lavandă se numără printer alegerile numărul unu ale celor ce caută soluții pentru diverse afecțiuni direct în natură. Lavanda are efecte calmante și liniștitoare, revitalizează mintea și corpul, este un bun antiinflamator, antifungic, antibacterian și antiseptic. Acestea fiind zise, iată cum poți folosi toate aceste proprietăți în beneficiul tău.

ulei de lavanda
ulei de lavanda

Uleiul de lavandă pentru piele

Cu siguranță nu te-ai gândit că un ulei esențial te poate ajuta să-ți păstrezi rănile curate și să accelerezi procesul de vindecare. Ei bine, uleiul esențial de lavandă nu numai că îndepărtează urmele de impurități de pe rănile de orice natură, dar setează și o barieră natural împotriva bacteriilor și microorganismelor dăunătoare. Așadar, dacă pielea ta este iritată, zgâriată sau, de ce nu, prădată de insecte, poți folosi cu încredere câteva picături de ulei de lavandă. Dacă porți cu tine o sticluță din această esență, este ca și cum ai avea propriul kit de supraviețuire la dispoziția ta, 24 de ore din 24.

Uleiul de lavandă este un calmant

La finalul unei zile sau a unei perioade aglomerate tot ce-ți doreștieste să găsești cea mai la îndemână metodă de relaxare. Dacă până acum nu ai reușit să o întâlnești, te sfătuim să folosești uleiul esențial de lavandă. Ai nevoie de doar câteva picături dispersate în palme, cu care să-ți masezi ulterior mâinile, zona frunții, tălpile sau ceafa. Poți chiar să inhalezi parfumul în timpul masajului și te vei bucura în doar câteva clipe de momentele de liniște mult visate.

Uleiul de lavandă reduce senzația de arsură

Micile accidente din bucătărie sunt la ordinea zilei chiar și pentru cel mai iscusit bucătar. Sigur au fost dăți în care stropii de ulei încins sau cei de apă clocotită au lăsat semne pe pielea ta. Dacă aveai la îndemână un ulei de lavandă, problema era ca și rezolvată. Acesta reduce senzația de usturime, nu irită, împiedică să apară roșeața sau umflătura și ajută în etapa de vindecare. Cu siguranță acest mic remediu nu trebuie să mai lipsească din bucătăria ta.

Uleiul de lavandă înlătură insomniile

Dacă strămoșii au putut combate oboseala și insomniile cu ajutorul lavandei, sigur poți face și tu asta. Folosește câteva picături de ulei de lavandă pentru masajul palmelor, fă câteva exerciții de respirație inhalând vaporii plăcut aromați și tepoți bucura de un somn liniștit. Repetă acest mic truc ori de câte ori simți nevoia de o odihnă corectă și vei vedea rezultatele pe parcurcul zilelor, când eficienta ta asupra activităților te va surprinde.

Uleiul de lavandă calmează senzația de greață

Nu puțini sunt aceia ce privesc călătoriile dintr-o perspectivă neplăcută, pentru că răul de mașină le dă bătăi de cap. Apare starea de greață, amețeala și durerile de cap, ce inevitabil duc la o indispoziție totală. Sfatul nostrum este să masezi zona din spatele urechilor (punct de relaxare) cu câteva picături de ulei esențial de lavandă și vei vedea că tensiunea cauzată de deplasare se va elibera, odată cu ea evaporându-se și starea de discomfort fizic.

Uleiul de lavandă oprește sângerările nazale

Iată că uleiul de lavandă te ajută să rezolvi chiar și problemele ceva mai dificile. De exemplu, dacă ai de-a face cu o sângerare nazală poți încerca să adaugi o picătură de esență de levănțică pe un șervețel, în care să împăturești un cub de gheață și pe care să-l poziționezi deasuprabuzei superioare, sub nas.

Uleiul de lavandă pentru piele

Este de la sine înțeles faptul că un ulei aplicat pe o piele uscată o va hidrata în profunzime. Vestea bună este că uleiul esențial de lavandă împrospătează pielea și o hrănește fără să astupe porii. Este un tratament foarte bun și pentru buzele uscate sau pentru arsurile solare. Reușește să stabilizeze bariera naturală de apărare de la nivelul epidermeiși, nu în ultimul rând, lasă un miros plăcut și delicat.

Uleiul de lavandă îndepărtează mătreața

Există multe persoanece au avut de-a face cu mătreața de-a lungul anilor. Din păcate, este o problem recurentă, ce-și face apariția în cele mai nepotrivite momente. De regulă, mătreața este cauzată de acțiunea bacteriei Malassezia furfur, ce se dezvoltă pe scalp și care produce iritații și descuamarea celulelor pielii capului.

Uleiul de lavandă reglează temperatura corpului

Lavanda este o plantă cu proprietăți medicinale excelente, tocmai de aceea uleiul extras din frunzele acesteia poate acționa efficient asupra corpului. Din câte se pare, uleiul esențial de lavandă, folosit pentru masajul anumitor zone, poate regal temperature corpului în cazul prezenței unei infecții care se manifestă prin febră. De asemenea, tot în caz de infecție, de această dată virală sau bacteriană, uleiulesențial de lavandă te poate ajuta să combați boala rapid. Îl poți folosi în pulverizatorul din casă, pentru masaj, sau adăugat în ceaiuri și te vei bucura de adevărata stare de bine, din toate punctele de vedere.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0