Blog

uleiuri esentiale pentru casa scaled

Folosește uleiuri esențiale pentru curățenie dacă vrei să fii puţin mai „verde” când îţi cureţi casa. Acest articol te va ajuta să faci o curăţenie mai verde folosindu-te de uleiurile esenţiale. Poți folosi fără grijă uleiuri esenţiale pentru curăţenie pentru că sunt bazate pe plante şi te pot ajuta să scapi de virusuri, de bacterii şi de fungi. Mai mult decât atât, poţi să-ţi pregăteşti propriile reţete, asigurându-te că vei avea mereu acces la instrumente pentru curăţenie care să funcţioneze bine pentru tine.

Ce este un ulei esenţial?

Uleiurile esenţiale sunt acelea care sunt extrase prin presarea la rece a ierburilor, florilor sau plantelor sau sunt obţinute prin distilarea la aburi. De aceea aroma lor este atât de puternică, în condiţiile în care sunt complet naturale şi sunt deja prezente în plante. Beneficiile plantelor sunt concentrate în picături puse în recipiente, gata pentru a le putea folosi. Folosind uleiuri diluate te vei asigura că acestea nu sunt prea dure cu pielea ta sau cu diferite suprafeţe din casă.

Cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru curățenie

Există numeroase uleiuri care pot fi folosite, dar următoarele variante sunt probabil cele mai bune:

  • Lămâia – Lămâia este regina curăţeniei verzi întrucât funcţionează ca un antiviral şi este perfectă pentru a scăpa de grăsimi. Este ideală să o foloseşti în bucătărie şi în baie. Lămâia poate fi amestecată cu uleiuri de bergamotă, de vanilie, de peppermint sau de alte citrice.
  • Lavanda – Lavanda poate fi utilizată când speli rufele. Să adaugi mai mult de 5 picături din acest ulei în detergentul cu care speli rufele te poatre ajuta să previi formarea mucegaiului. De asemenea, oferă un miros agreabil rufelor. Foloseşte uleiul ca dezinfectant pentru dormitoare şi combină-l cu portocală, rozmarin, peppermint, ylang-ylang sau cu cedru.
  • Arborele de ceai – Arborele de ceai este unul dintre cele mai bune uleiuri esenţiale. Este un antiviral natural, are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antimicrobiene. Ideal pentru a-l folosi în bucătărie pentru a curăţa de toate şi în baie pentru a îndepărta mucegaiul, uleiul de arbore de ceai este bun la orice. Poţi să amesteci acest ulei esenţial uimitor cu rozmarin, eucalipt, bergamotă şi peppermint.
  • Cimbru – Cimbrul este un antibacterian natural şi poate fi utilizat atât pentru curăţenia din baie, cât şi pentru aceea din bucătărie. Va fi necesar să-l foloseşti într-o concentraţie mai mare decât procedezi pentru alte uleiuri astfel încât să funcţioneze eficient.

Nu te teme să experimentezi noi arome iar şi iar. Cu siguranţă vei găsi ceva care îţi va plăcea.

Trucuri pentru a folosi uleiuri esențiale pentru curățenie

  • Când foloseşti pentru curăţenie uleiuri esenţiale, asigură-te că mai întâi vei adăuga apa în recipientul spray. Este important să procedezi astfel întrucât uleiurile esenţiale şi apa nu se amestecă prea bine. Odată ce ai adăugat uleiurile în recipient va trebui să îl agiţi bine.
  • Când vine vorba să păstrezi uleiurile esenţiale în sticluţe ai grijă ca acestea să stea la întuneric pentru a nu fi afectate în niciun fel de lumina soarelui.
  • Dacă vei utiliza uleiuri esenţiale pentru curăţenie, aşteaptă-te să ai parte de o casă mai curată şi cu un miros proaspăt fără să recurgi la substanţe chimice. De fapt, după un timp, te vei întreba de ce nu ai apelat la ele până acum.
Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0