Blog

cuplu in intimitate scaled

Preludiul, tandrețea, săruturile, șampania și scoicile vă pot ajuta să vă pregătiți pentru clipele de intimitate. Studiile arată faptul că anumite uleiuri esențiale pot avea proprietăți afrodiziace când sunt inhalate înainte sau în timpul momentelor intime. De fapt, este cunoscut faptul că anumite mirosuri pot stimula erecția și că femeile sensibile la mirosuri tind să aibă orgasme mai numeroase.

Uleiuri esențiale pentru sexualitate

Uleiuri esențiale pentru stimularea dorinței sexuale

Anumite plante au fost folosite de secole pentru a crește dorința femeilor și bărbaților, performanța sexuală și nivelul plăcerii. Cu toate acestea, există puține cercetări științifice menite să arate cum uleiurile esențiale pot aduce beneficii vieții sexuale. Deși nu se poate spune că toate uleiurile esențiale au proprietăți afrodiziace, există anumite proprietăți ale lor care pot fi legate de o experiență sexuală mai reușită.

  • SalvieClary sageStudiile au arătat că uleiul de Clary sage (Salvie) poate să amelioreze diferite probleme ale sistemului reproducător feminin, cum ar fi menstrele dureroase de exemplu. De asemenea, s-a arătat că acest ulei poate să scadă nivelul hormonilor de stres. Chiar dacă nu există o dovadă clară a efectelor sale pentru creșterea dispoziției, este posibil ca uleiul de clary sage să crească disponibilitatea de a desfășura activități sexuale.
  • Lavandă – Inhalarea aromei de lavandă poate să reducă anxietatea și stresul. În aceste condiții, se va ajunge la niveluri înalte ale relaxării, ceea ce va fi benefic pentru experiența sexuală.
  • SantalCercetările au ajuns la concluzia că femeile care inhalează ulei esențial de santal au arătat mai multă disponibilitate și dorință pentru activitățile sexuale, spre deosebire de cele care nu au folosit așa ceva.
  • Ylang ylangStudiile sugerează că inhalarea uleiului esențial de ylang ylang este asociată unei stări de euforie și contribuie la diminuarea depresiei. Un studiu a demonstrat că aplicarea uleiului de ylang ylang pe piele poate și să crească stima de sine. Deși nu există o dovadă științifică în privința legăturii dintre ylang-ylang și experiența sexuală, se sugerează faptul că poate să îmbunătățească sănătatea mentală. Și pentru că starea de spirit este legată și de activitatea sexuală, este posibil ca uleiul de ylang-ylang să fie potrivit pentru stimularea dorinței sexuale.
  • PortocalăUleiul esențial de Portocală are o aromă proaspătă, cu un efect revigorant. Este utilizat pentru tratarea pielii uscate și a tenului lipsit de strălucire. Este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare, antidepresive, antispasmodice, precum și pentru proprietățile antiseptice și afrodiziace. Femeile care au o mai mare sensibilitate la mirosuri au șansa să aibă mai multe orgasme decât cele care nu sunt astfel, spun studiile. De aceea, dacă ai un nas fin, viața ta sexuală poate beneficia de pe urma utilizării uleiurilor esențiale.

Cum folosești uleiuri esențiale pentru sexualitate

Poți să găsești uleiurile esențiale online sau în magazine cu produse destinate îngrijirii sănătății. Iată câteva moduri în care poți folosi uleiurile esențiale pentru creșterea disponibilității de a desfășura activități sexuale.

Prin aplicații topice

De obicei, uleiurile esențiale sunt aplicate direct pe piele, fiind absorbite și inhalate. Cu toate acestea, multe uleiuri esențiale ar trebui diluate într-un ulei purtător (eg. Jojoba sau Avocado) pentru a nu provoca iritații. Nu va trebui să aplici niciodată uleiurile esențiale pe zonele genitale, chiar dacă le diluezi într-un ulei purtător. Poți să utilizezi uleiurile esențiale și pentru a-i face un masaj partenerului/partenerei. Procedând astfel se vor elibera arome care vor stimula mușchii acestuia/acesteia și îi vor stimula și circulația sanguină. Atingerea este de asemenea un afrodiziac puternic și vă poate ajuta să vă pregătiți pentru momentele de intimitate și să vă mențineți dispoziția și după încheierea acestora, arată studiile.

Băi cu uleiuri esențiale

Poți să pregătești o baie cu uleiuri esențiale amestecând 3-12 picături de ulei esențial cu 20-30ml de ulei purtător și apoi să le adaugi în cada cu apă călduță. Vei amesteca în apa din cadă cu mâna ta pentru a putea dispersa uleiul și pentru a facilita eliminarea aromei în aer. Poți să intri cu tot corpul în apă sau doar parțial, cu picioarele. Studiile au arătat că uleiul de lavandă din cadă contribuie la creșterea bunei-dispoziții. Străduiește-te să nu-ți intre apa cu ulei de lavandă în ochi, în nas sau în gură.

Cu ajutorul difuzoarelor

Să folosești un difuzor este o cale ușoară de a răspândi aroma uleiului esențial dorit. Există mai multe tipuri de difuzoare. Unele dintre ele sunt disponibile sub forma unor device-uri care încălzesc ușor uleiul și îl ridică în aer. Altele, precum sunt bețișoarele de aromaterapie pentru difuzie, trimit lent în aer un anumit ulei esențial. Difuzoarele sunt o alegere potrivită pentru persoanele care nu vor să aplice direct pe piele uleiuri esențiale. Este important să ții seama și de cei care, fără să realizeze, expun la uleiuri esențiale copiii, animale de casă sau femei însărcinate.

Uleiuri esențiale pentru sexualitate: Efecte adverse și precauții

Uleiurile esențiale pot duce la reacții alergice în cazul anumitor persoane. Citiți ambalajele și evitați uleiurile esențiale la care credeți că ați putea fi alergici. Folosește ulei purtător pentru a dilua un ulei esențial astfel încât să eviți să-ți iriți pielea. Nu vei aplica sub nicio formă uleiuri esențiale în zona ochilor, nasului, gurii sau a organelor genitale. Dacă sesizezi că tu sau partenerul/partenera tău/ta aveți o reacție la un anumit ulei esențial- precum piele care înțeapă sau piele iritată- îndepărtați imediat uleiul respectiv cu apă călduță și săpun.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0