Blog

barbat cu pipeta de ulei esential

Când te gândești la uleiuri esențiale pentru bărbați simți o mică dihotomie? Dacă este așa, înseamnă că nu știi ce minuni pot face uleiurile esențiale pentru părul tău facial, pentru durerile musculare și chiar pentru mirosurile stranii ce provin din adidașii pe care nu îi speli prea des. Fără îndoială că merită să le folosești. De la faptul că te ajută să treci mai ușor peste problemele de zi cu zi și până la faptul că te stimulează să te concentrezi mai bine pentru a te ocupa de treburile zilnice, uleiurile esențiale pentru bărbați pot juca un rol foarte important în viața ta.

Care uleiuri esențiale pentru bărbați ți se potrivesc mai bine și cum le-ai putea pune în valoare? Găsește răspunsuri la astfel de întrebări parcurgând materialul de mai jos.

Uleiurile esențiale sunt pentru toată lumea, nu doar pentru bărbați și, mai mult decât atât, nu toți bărbații vor să miroasă precum florile. Fiecare persoană are propriile preferințe însă, în general, bărbații preferă aromele cu note lemnoase și de pământ în locul celor florale. Dacă ești în căutarea unor uleiuri esențiale cu arome specific masculine, inspiră-te și din sugestiile de mai jos:

Uleiul esențial de arbore de ceai

Este unul dintre uleiurile cu multiple utilizări, pe care atât femeile, cât și bărbații, ar trebui să-l aibă acasă. De ce uleiul esențial arbore de ceai reprezintă un „must-have”? Pe de o parte, are proprietăți purificatoare, fiind un ingredient-cheie în produsele pentru îngrijirea pielii și în cele din soluțiile naturale de curățare. Pe de altă parte, uleiul esențial arbore de ceai este adecvat pentru a-l difuza în casă ori de câte ori vrei să te bucuri de o aromă proaspătă, similară celei de eucalipt.

Cum poți folosi uleiul esențial arbore de ceai:

 • Pune-l în difuzor pentru a scăpa de mirosul dezagreabil din geanta cu echipamentul cu care ai fost la sală sau de mirosul rămas în urma cinei de seara trecută;
 • Poți preveni coșurile dacă adăugi o picătură în after-shave;
 • Răsfață-te cu un masaj al scalpului diluând 2 picături de ulei esențial arbore de ceai în 4 picături de ulei purtător cum ar fi cel de cocos de exemplu: masează-te timp de 3-5 minute și după aceea clătește-te;
 • Prepară-ți o soluție naturală de curățare punând laolaltă 1 cană de apă distilată, 1 cană oțet, 10 picături ulei esențial arbore de ceai, 10 picături ulei esențial de pin.

Uleiul esențial de ghimbir

Grație aromei sale picante, revigorante, acest ulei este și el foarte potrivit pentru bărbați. Chiar dacă te gândești la ghimbir ca la o simplă mirodenie, de fapt uleiul esențial ce îl conține este mult mai mult de atât. În afară de faptul că este binevenit să facă parte dintre uleiurile tale preferate de masaj, uleiul esențial de ghimbir este numai bun pentru a-l difuza și pe parcursul călătoriilor lungi,  monotone, întrucât are o aromă ce te stimulează.

Cum să folosești uleiul esențial de ghimbir:

 • Utilizează-l pentru un masaj pentru mușchii obosiți și pentru durerile articulare: în acest scop, masează-te cu 2-3 picături pe zona cu probleme de două ori pe zi;
 • Asigură-te că hainele tale dobândesc un miros excelent adăugând ulei de ghimbir în detergentul lichid;
 • Pregătește-ți un spray pentru împrospătarea aerului utilizând: 1 cană de apă, 2 linguri ulei de hamamelis, 20 picături ulei esențial de ghimbir și 10 picături ulei esențial de lămâie.

Uleiul esențial de mentă

Proaspătă, răcoritoare și conferind energie, aroma uleiului esențial de mentă era preferată și de străbunicii noștri. Este una dintre cele mai îndrăgite arome și în prezent și cu siguranță va rămâne așa. Este unul dintre acele uleiuri esențiale pentru bărbați care prin aplicații topice lasă în urmă o senzație răcoritoare, proaspătă și masculină.

Cum poți folosi uleiul esențial de mentă:

 • Adaugă 4 picături de ulei esențial de mentă în aprox. 30 ml ulei purtător și masează-te cu acest amestec pe mușchi penturu a te bucura, la finalul unei zile lungi, de un masaj răcoritor;
 • Pune în valoare uleiul esențial de mentă, diluat într-un ulei purtător, pentru a-ți face un roll-on cu care să te masezi pe gât și pe tâmple pentru a-ți ușura tensiunile și durerile de cap;
 • Pune câteva picături de ulei esențial de mentă în gelul de aloe vera pentru a te răcori după ce ai stat o zi întreagă în soare.

Uleiul esențial de santal

Nicio listă de uleiuri esențiale pentru bărbați nu ar fi completă fără acest ulei. Aroma sa este lemnoasă, caldă, catifelată și pătrunzătoare. Durează 30 de ani până când arborele santal se maturizează suficient pentru extragerea uleiului esențial, însă așteptarea merită cu prisosință.

Cum poți folosi uleiul esențial de santal:

 • Scapă de scalpul uscat, iritat și cu mâncărimi adăugând câteva picături de ulei esențial de santal în balsam;
 • Pregătește-ți o baie ca la spa utilizând 3-5 picături de ulei esențial de santal și 1/4 cană sare Epsom;
 • Creează-ți acasă o atmosferă sofisticată difuzând acest ulei și bucurându-te de aroma sa cu note de pământ.

Uleiul esențial de vetiver

Dacă vrei să ai parte de o aromă mai relaxantă, uleiul esențial vetiver este o alegere demnă de luat în calcul. Precum uleiul esențial de lavandă, și uleiul esențial vetiver este ideal pentru a-l difuza în preajma orei de culcare sau în perioadele stresante, cum ar fi cele care preced o prezentare importantă sau un interviu. Spre deosebire de uleiul de lavandă, aroma de vetiver are note de fum și de pământ. Nu înseamnă însă că uleiul esențial de lavandă nu este potrivit pentru bărbați- adevărul este că aroma de lavandă este folosită pe scară largă la fabricarea coloniilor.  Dar dacă preferi ceva care să-ți amintească de aroma de iarbă proaspăt tăiată într-o după-amiază caldă de vară, atunci nu ai cum să dai greș optând pentru vetiver.

Cum poți folosi uleiul esențial vetiver:

 • Revigorează-te după o zi lungă punând într-un difuzor 3 picături ulei esențial vetiver și 2 picături de ulei esențial de mandarină;
 • Găsește-ți inspirația și înviorează-te inspirând direct din sticluța cu ulei aroma de vetiver;
 • Adaugă ulei esențial de vetiver în produsul pentru curățarea feței ca să ai parte de o putere de curățare mai mare.
Share this post
COSUL TAU
 • No products in the cart.
0