Blog

tratament menopauza cu uleiuri esentiale

Femeile aflate la menopauză sau postmenopauză trec deseori printr-o serie de simptome fizice și psihologice. Sesiunile de aromaterapie în timpul cărora se folosesc diferite uleiuri sunt cunoscute pentru efectele pozitive asupra acestor simptome. Cu aceste lucruri în minte, un studiu recent și-a propus să investigheze impactul unui masaj aromaterapeutic cu uleiuri esențiale de mentă ca tratament pentru menopauză.

Studiul care a descoperit un tratament pentru menopauză bazat pe uleiuri esențiale de mentă și lămâie

La studiu au participat 63 de femei aflate la menopauză și postmenopauză, care au fost împărțite la întâmplare în 3 grupuri: mentă, lămâie și placebo. Uleiurile esențiale de mentă și lămâie folosite în timpul studiului au fost diluate cu 1.5% ulei dulce de migdale, în timp ce în grupul placebo s-a folosit doar ulei dulce de migdale. Fiecare femeie care a participat la studiu a primit un masaj în palmă și pe braț, cu uleiul ales, de două ori pe săptămână, timp de 4 săptămâni, iar sesiunea a durat 30 de minute.

Înainte și după aplicarea masajului aromaterapeutic, simptomele asociate menopauzei în cazul participantelor la studiu au fost evaluate folosind MenopauseSymptoms Rating Scale (MRS), adică Scala de Evaluare a Simptomelor Menopauzei. Studiul a arătat statistic diferențe semnificative în cazul grupurilor pentru care s-au folosit uleiul esențial de lămâie și uleiul esențial de mentă comparativ cu grupul placebo. De asemenea, s-a observat că uleiul esențial de mentă a fost mai eficient în reducerea simptomelor decât cel de lămâie.

tratament pentru menopauza

În plus, atât uleiul esențial de mentă, cât și cel de lămâie s-au dovedit a fi eficiente în reducerea simptomelor somatice, în timp ce doar uleiul esențial de lămâie a fost eficient în reducerea simptomelor psihologice. Pe de altă parte, doar uleiul esențial de mentă s-a arătat eficient în reducerea simptomelor urogenitale.

Concluzii

În concluzie, acest studiu a descoperit că mesajul aromaterapeutic cu ulei esențial de mentă și lămâie poate atenua cu succes simptomele asociate cu menopauza. S-a aflat că uleiul esențial de mentă a fost mai eficient decât cel de lămâie în reducerea acestor simptome, devenind un tratament pentru menopauză, mai precis pentru simptomele ei, foarte eficient.

Share this post
COSUL TAU
  • No products in the cart.
0