Blog

uleiuri esentiale pentru par

Unele uleiuri esențiale pentru păr sunt extrem de benefice, ajutându-l să crească mai repede, îmbunătățind sănătatea scalpului și chiar textura șuvițelor.

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante prin metode precum distilare sau evaporare. Deși uleiurile esențiale sunt cunoscute pentru parfumul lor, ele au și proprietăți chimice puternice care pot fi benefice pentru sănătate. Uleiurile esențiale sunt folosite de multă vreme în medicina alternativă, răsăriteană și homeopată datorită faptului că sunt eficiente și prezintă un risc scăzut de efecte adverse.

Unul dintre beneficiile unor uleiuri esențiale constă în îmbunătățirea sănătății părului. Diverse uleiuri pot face orice, de la susținerea creșterii părului până la a-i oferi putere și strălucire.

Uleiuri esențiale pentru păr: topul celor mai eficiente

 1. Ulei esențial de lavandă
23813 produs lavanda

Uleiul esențial de lavandă poate grăbi creșterea părului. Știind că uleiul acesta are proprietăți care pot duce la creșterea celulelor și la reducerea stresului, cercetătorii care au realizat un studiu pe animale au descoperit că uleiul de lavandă putea face ca părul șoarecilor să crească mai repede. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, care pot îmbunătăți sănătatea scalpului.

Amestecă câteva picături de ulei de lavandă cu 3 linguri de ulei de bază, precum cel de măsline sau cel de cocos, topit, și aplică amestecul direct pe scalp. Lasă-l să acționeze cel puțin 10 minute înainte de clătire și de a te spăla cu șampon așa cum procedezi în mod obișnuit. Poți repeta procedura de câteva ori pe săptămână.

 • Ulei esențial de mentă
11208 Menta INSTA

Uleiul esențial de mentă poate crea o senzație rece și furnicături atunci când intensifică circulația în zona în care este aplicat. Acest lucru poate stimula creșterea părului în timpul fazei anagenă (sau de creștere). În urma unui studiu s-a ajuns la concluzia că uleiul esențial de mentă, atunci când a fost folosit la șoareci, a crescut numărul de foliculi, adâncimea foliculilor și a susținut creșterea părului în general.

Amestecă 2 picături de ulei esențial de mentă cu un ulei de bază la alegere. Masează-ți scalpul cu acest amestec și apoi lasă-l să acționeze timp de 5 minute înainte de a te spăla bine cu șampon, după care poți aplica și balsamul de păr.

 • Ulei esențial de rozmarin
23715 produs rozmarin

Dacă vrei să îmbunătățești atât grosimea părului, cât și rapiditatea cu care crește, uleiul esențial de rozmarin este o alegere bună. Potrivit unui studiu, uleiul de rozmarin a avut aceleași rezultate ca și monoxidilul, un tratament comun utilizat pentru creșterea părului, dar cu o senzație de mâncărime a scalpului mai diminuată ca efect secundar.

Amestecă câteva picături de ulei de rozmarin cu ulei de măsline sau de cocos și aplică amestecul pe scalp. Lasă-l să acționeze pentru cel puțin 10 minute înainte de a te spăla pe cap cu șampon. Pentru a obține rezultate bune, fă acest lucru de două ori pe săptămână.

 • Ulei esențial de lemn de cedru
11195 Cedru INSTA

Se consideră că uleiul esențial de lemn de cedru stimulează creșterea părului și reduce căderea acestuia prin echilibrarea glandelor producătoare de ulei în scalp. De asemenea, acest ulei are proprietăți antifungice și antibacteriene, care pot trata anumite probleme ce au ca rezultat mătreața sau căderea părului. S-a descoperit că, într-o mixtură, alături de lavandă și rozmarin, extractul de lemn de cedru a redus căderea păruluiîn cazul celor cu alopecia areata.

Amestecă câteva picături de ulei esențial de lemn de cedru cu 2 linguri de ulei de bază la alegere. Masează-ți scalpul cu amestecul astfel obținut și lasă-l să acționeze preț de 10 minute înainte de a te spăla.

 • Ulei esențial de lemongrass
92010 Produs Lemongrass

Mătreața este o problemă comună, iar un scalp curat este important pentru sănătatea părului. Uleiul esențial de lemongrass este un tratament eficient, în urma unui studiu din 2015 descoperindu-se că reduce semnificativ mătreața după o săptămână. Uleiul esențial de lemongrass este eficient când este utilizat în fiecare zi. Amestecă zilnic câteva picături de ulei esențial de lemongrass cu șamponul sau cu balsamul și asigură-te că îți masezi bine scalpul cu el.

 • Ulei esențial de cimbru
32017 Produs Cimbru

Uleiul esențial de cimbru poate ajuta la creșterea părului prin stimularea scalpului și prin prevenirea căderii părului. Ca și în cazul uleiului esențial de lemn de cedru, și în legătură cu uleiul de cimbru s-a descoperit că este de ajutor în tratarea alopeciei areata. Cimbrul este deosebit de puternic printre uleiurile esențiale.

Amestecă doar 2 picături mici cu 2 linguri de ulei de bază înainte de a-l aplica pe scalp. Lasă-l acolo timp de 10 minute, apoi te poți clăti.

 • Ulei esențial de salvie tămâioasă
05.05 clary sage

Uleiul de salvie tămâioasă conține același acetat de linalool care ajută uleiul de lavandă să fie atât de eficient în creșterea părului. Poate îmbunătăți rezistența părului pe lângă creșterea acestuia, făcându-l mai greu de rupt.

Amestecă 3 picături de ulei esențial de salvie tămâioasă cu balsamul tău preferat sau cu 1 lingură de ulei de bază și aplică pe cap. Dacă folosești această mixtură în fiecare zi, clătește-ți părul după 2 minute. Dacă o folosești o dată sau de două ori pe săptămână, las-o să acționeze pentru 10 minute.

 • Ulei esențial de arbore de ceai
24.07 71910 Produs TeaTree INSTA

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți puternice de curățate, antibacteriene și antimicrobiene. Când este aplicat pe piele, poate ajuta la scoaterea foliculilor de păr și ajută creșterea părului. Uleiul esențial de arbore de ceai se poate găsi în concentrații diferite, de aceea este important să se țină cont de instrucțiunile producătorului. Unele sunt uleiuri esențiale foarte concentrate, în timp ce alte produse sunt amestecate într-o cremă sau ulei.

Un studiu efectuat în 2013 a descoperit că o mixtură ce conține ulei esențial de arbore de ceai și monoxidil este mai eficientă decât monoxidilul individual în susținerea creșterii părului, deși sunt necesare mai multe studii legate de folosirea exclusivă a uleiului esențial de arbore de ceai. O evaluare din 2015 a descoperit că arborele de ceai este folosit în mod obișnuit în produsele care tratează mătreața.

Poți amesteca 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai în șampon sau în balsam și poți să folosești acest amestec zilnic. Sau poți amesteca 3 picături de ulei de arbore de ceai cu 2 linguri de ulei de bază, după care aplici mixtura pe cap, o lași să acționeze pentru 15 minute, după care te clătești.

 • Ulei esențial de ylang-ylang
23719 produs ylang ylang

Deși persoanele care au părul și tenul gras vor dori să treacă peste acesta, uleiul esențial de ylang-ylang este unul dintre acele uleiuri esențiale pentru păr ideal pentru cei care au scalpul uscat, deoarece poate stimula producția de sebum. Pentru că lipsa unei cantități suficiente de ulei și sebum are ca rezultat părul uscat și fragil, ylang-ylang poate îmbunătăți textura părului și poate reduce ruperea firului de păr.

Amestecă 5 picături de ulei esențial de ylang-ylang cu 2 linguri de ulei cald. Masează-ți scalpul cu mixtura obținută și înfășoară-ți capul într-un prosop cald. Așteaptă timp de 30 de minute înainte de a te clăti. Ylang-ylang se poate găsi și în produse precum șampoanele sau cremele.

Uleiuri esențiale pentru păr: Riscuri și posibile complicații

Cel mai mare risc legat de uleiurile esențiale este reprezentat de iritarea pielii sau de reacțiile alergice. Este un lucru care se întâmplă frecvent când uleiul esențial este aplicat direct pe piele, de aceea este vital să se folosească ulei de bază pentru diluarea uleiului esențial.

Reacțiile alergice sunt comune în cazul celor cu pielea sensibilă sau care au alergie la uleiurile esențiale.

Simptomele iritației apărute la nivelul pielii includ:

 • Dermatita de contact
 • Senzația de arsură, disconfort sau furnicături dureroase
 • Roșeață în zona afectată

Semnele unei reacții alergice includ:

 • Dermatită severă
 • Vezicule și mâncărimi
 • Dificultăți de respirație
 • Umflarea limbii și îngustarea gâtului

Doar adolescenții mai mari și adulții ar trebui să folosească uleiuri esențiale pentru sănătatea părului, cu aplicare topică. Dacă consideri că uleiurile esențiale i-ar putea fece bine copilului tău, vorbește cu pediatrul înainte de a le utiliza pentru a ști dacă sunt sigure în acest caz.

Pentru a verifica dacă îți irită pielea, amintește-ți să faci un test înainte, aplicând pe o porțiune mică de piele puțină mixtură înainte de a aplica pe o suprafață mai mare.

Concluzia

Uleiurile esențiale te pot ajuta să îmbunătățești sănătatea părului, cu riscuri mici de a apărea efecte secundare și la un preț avantajos. De asemenea sunt ușor de folosit.

În cazul multor oameni, să amestece puțin ulei esențial cu ulei de bază sau cu șampon și să aplice cu regularitate mixtura obținută poate fi de ajutor pentru creșterea părului, pentru rezistența și strălucirea podoabei capilare. Folosește uleiuri esențiale pentru păr sănătos ori de câte ori ai nevoie, respectând însă indicațiile producătorului, dozele și urmărind sfaturile specialiștilor.

Share this post
COSUL TAU
 • No products in the cart.
0