Blog

Creșterea imunității cu uleiuri esențiale

Se vorbește adesea despre remediile găsite în sălbăticie – o parte importantă a sănătății este capacitatea oamenilor de a-și revendica puterea reală de a se vindeca singuri. Imunitatea nu este diferită; putem lucra cu uleiuri esențiale pentru a le valorifica puterea de vindecare. Pe măsură ce ne apropiem de iarnă, în fiecare an, devine evident că îngrozitoarea tuse și răcelile și mucii și strănutul vor apărea. Ceea ce înseamnă un singur lucru: avem nevoie de creșterea imunității pentru a rămâne cât se poate de sănătoși. Așadar, acest articol este un memento oportun de a ne reaminti de creșterea imunității cu uleiuri esențiale.

Desigur, tusea și răcelile sunt modul în care natura de asemenea ne formează imunitatea, dar există și modalități puternice pentru creșterea imunității cu uleiuri esențiale – super-încărcându-ne sistemele naturale ale corpului. Am ajuns la concluzia că suntem capabili să valorificăm natura pentru sănătate. Și, pentru că sistemul nostru imunitar este alcătuit din organe și procese ale corpului care oferă rezistență în fața infecțiilor și toxinelor, uneori poate primi un mic ajutor. Astfel, ne-am gândit că luna aceasta ar fi momentul ideal pentru a explora aromaterapia pentru creșterea imunității cu uleiuri esențiale, sfaturi și amestecuri pentru a rămâne sănătoși în această iarnă.

Top 10 uleiuri esențiale care ajută la creșterea imunității

O multitudine de uleiuri esențiale ajută la creșterea imunității, așa că m-am gândit să încep cu topul meu cu 10 uleiuri, pe care să le ai în kitul pentru imunitate, așa încât să poți începe să creezi amestecuri care pot și să atenueze simptomele tusei și ale răcelii, dar și să le preîntâmpine prin susținerea sistemului imunitar.

1.Piperul negru – acest ulei lemnos, dar condimentat fortifică sistemul imunitar. Este antirăceală, antibacterian, antiseptic și un bun expectorant – are o afinitate profundă pentru sistemul respirator. Deci este unul dintre acele uleiuri esențiale pe care trebuie să le ai în casă pentru susținerea imunității. Se amestecă bine cu cel de scorțișoară, rozmarin și lemn de santal.

2.Scorțișoară – acest ulei exotic și condimentat are un efect de încălzire și proprietăți antimicrobiene și antiseptice. Este perfect pentru a îndepărta răceala, gripa și alte infecții – și are un parfum asociat Crăciunului, deci este perfect și în acele amestecuri festive. Se amestecă bine cu uleiul de portocală dulce și lămâie, care sunt grozave când vine vorba de creșterea imunității (și de asemenea populare în amestecurile pentru Crăciun).

29.11 91914 Scortisoara INSTA

3.Cuișoare – acest ulei lemnos, ușor fructat, are un efect de regenerare și de stimulare a sistemului imunitar, care ajută la prevenirea tusei și a răcelii. Este un alt ulei antiseptic și o alegere populară pentru amestecurile festive. Se amestecă bine cu uleiul de ghimbir, de portocală și ale uleiuri din citrice.

4.Eucalipt – acest ulei vibrant, proaspăt și lemnos este una dintre cele mai populare alegeri pentru întărirea imunității, și are la rândul său o profundă afinitate pentru sistemul respirator. Cu proprietățile sale antimicrobiene și antivirale, este simbolul uleiului esențial pentru iarnă – pentru lupta împotriva tusei, răcelii și gripei – și pentru creșterea imunității, ca să poată fi evitate aceste probleme. Se amestecă foarte bine cu uleiul de lămâie (și poți lua chiar ulei esențial cu lămâie și eucalipt), dar și cu cel de lavandă și rozmarin, care stimulează de asemenea sistemul imunitar.

92012 Produs Eucalipt INSTA

5.Lămâie – unul dintre uleiurile mele preferate, aroma dulce și proaspătă a lămâii este una a curățării în profunzime – și întotdeauna mă face să mă gândesc la sistemul meu imunitar. Este un ulei grozav pentru susținerea sistemului imunitar și pentru lupta împotriva infecțiilor – are proprietăți antibacteriene și antivirale, care protejează corpul împotriva infecțiilor și nu numai. Se amestecă bine cu uleiul de arbore de ceai (de asemenea un ulei popular pentru imunitate), de mentă și alte uleiuri din citrice.

6.Grepfrut – acest ulei acrișor și citric are o aromă încântătoare, care ajută la eliminarea toxinelor din corp – ceea ce înseamnă că este ideal pentru creșterea imunității. Se amestecă bine cu uleiul de piper negru, de boabe de ienupăr (care curăță bine la rândul său) și uleiurile florale.

7.Ghimbir – cu o aromă puternică, condimentată și lemnoasă, acest ulei care încălzește (perfect pentru iarnă) are un efect stimulant și rezonează cu sistemul digestiv, dar și cu plămânii. Se amestecă bine cu uleiul de portocală, de scorțișoară și de cuișoare, deci este o altă alegere bună pentru amestecurile festive.

8.Mentă – cu o aromă proaspătă și mentolată, acest ulei este perfect pentru stimularea și revigorarea sistemului imunitar. Are o afinitate pentru sistemul digestiv și pentru imunitatea respiratorie, dar și curăță. Se amestecă bine cu uleiul de eucalipt, cu cel de lămâie și de ambră (care este de asemenea util în cazul problemelor care afectează zona pieptului).

1217 Menta

9.Ravensara – cu o aromă lemnoasă, ierboasă, de camfor, acest ulei este un bun antiseptic, antimicrobian și antiviral – pe lângă faptul că este expectorant și imunomodulator. Dacă ar exista un ulei creat de natură pentru a avea un efect total de creștere a imunității, acesta ar fi. Este o alternativă populară pentru uleiul de arbore de ceai, care are o mulțime de proprietăți similare, dar l-am inclus pe acesta în top datorită parfumului de ravensara, care poate fi o alternativă mai populară. Se amestecă bine cu uleiul de piper negru, grepfrut și cel din lemn de santal.

10.Lemn de santal –ultimul din lista de favorite este uleiul din lemn de santal, care are o aromă lemnoasă, dar dulce, folosită adesea în parfumuri. Are o afinitate pentru sistemul respirator, și este antiseptic, deci ajută imunitatea. Se amestecă bine cu uleiul de piper negru, lămâie și majoritatea uleiurilor din citrice.

Este important de notat că multe dintre uleiurile esențiale din citrice au proprietățile necesare pentru creșterea imunității, și se amestecă bine cu cele mai multe dintre uleiurile din lista de mai sus, deci trebuie luate în calcul și ele – în special uleiul de portocală dulce, dar și cel de lemongrass, limetă și yuzu etc.

Amestecuri de uleiuri esențiale pentru creșterea imunității

Acum că știi care este topul meu 10 cu uleiuri esențiale pentru sistemul imunitar, poate te întrebi cum vei începe să le folosești. Așadar, iată care sunt pentru mine Top 5 modalități pentru a crea amestecuri care cresc imunitatea. Acestea pot fi amestecate și combinate cu oricare dintre uleiurile de mai sus, în funcție de cele pe care le preferă corpul tău (corpurile noastre sunt foarte inteligente, iar cele care ne plac și de care ne simțim atrași sunt de regulă cele de care avem nevoie).

Difuzarea

Difuzarea este primul sfat pe care îl ofer în ceea ce privește amestecul, deoarece acesta pare să fie cel mai puternic – și adesea cel mai ușor – mod prin care pot fi folosite uleiurile esențiale pentru imunitate. Îți trebuie doar un difuzor electric (pe care îl recomand) sau un arzător pentru lumânări – pentru a pune uleiul acolo, după care îl lași să se difuzeze în aer.

Ghid pentru amestec: pune apă în difuzorul electric sau în arzătorul pentru lumânări și adaugă 2-3 picături (din fiecare) ulei esențial preferat pentru creșterea imunității. Lasă-le să umple aerul cu aroma vindecătoare și cu proprietățile necesare întăririi sistemului imunitar. Fă acest lucru în fiecare zi, pentru un efect pe termen lung.

Exemplu pentru amestec: adaugă 3 picături din fiecare ulei esențial de scorțișoară, cuișoare și portocală dulce peste apa din difuzor, și lasă-le să se filtreze în celulele tale prin simțul mirosului. Acesta este un amestec deosebit pentru Crăciun, dacă vrei să intri în acea stare festivă.

Aromaterapie prin masaj

O altă modalitate care îmi place pentru a beneficia de puterea uleiurilor esențiale este aromaterapia prin masaj cu un vraci sau un masaj pe care îl poți face singur. Asta înseamnă să faci tu amestecul de uleiuri esențiale care te atrag și să te masezi zilnic cu el – îl poți folosi și ca pe o cremă hidratantă. Este o modalitate eficientă prin care poți lăsa uleiurile esențiale să pătrundă în piele pentru a face o schimbare semnificativă.

Ghid pentru amestec: adaugă câte 2 picături din fiecare ulei esențial (6 picături în total) din 3 uleiuri pe care le preferi, în 15 ml de ulei din sâmburi de struguri (sau alt ulei purtător) și amestecă bine. Aplică pe corp, masând ușor pielea, în direcția inimii – nu trebuie să aplici o presiune mare; uleiurile fac toată treaba (nici măcar un aromaterapeut tradițional nu va aplica presiune în timpul masajului, din acest motiv: nu vei dori să fii suprastimulat).

Exemplu de amestec: adaugă 2 picături de ulei esențial de piper negru, 2 picături de ulei de grepfrut și 2 picături de ulei de lemn de santal în 15 ml de ulei purtător din sâmburi de struguri și amestecă bine înainte de a-l plica pe corp în fiecare zi și a-l lăsa să facă minuni.

Inhalator

O ală metodă rapidă, „în mișcare”, pentru consolidarea imunității este folosirea unui inhalator de aromaterapie. Acesta îți permite să iei cu tine uleiurile esențiale, deci dacă ești o persoană foarte ocupată, nu există scuze. Aromaterapia este accesibilă tuturor.

Ghid pentru amestec: adaugă 3 picături (în total) din uleiurile esențiale preferate (din cele de sus) pe inserția din bumbac și pune în interiorul inhalatorului de aromaterapie. Miroase-l când îți amintești, în timpul zilei, așa încât să inspiri uleiurile esențiale și să te deschizi beneficiilor terapeutice pe care le oferă.

Exemplu de amestec: adaugă 1 picătură de ulei esențial de lămâie, 1 picătură de ulei de mentă și 1 picătură de ulei de ravensara.

Inhalarea aburului

Inhalarea aburului este o altă metodă grozavă – și este de asemenea una la îndemână când ai luat un virus. Dacă ai simptome în zona pieptului, din cauza răcelii, aceasta este o modalitate potrivită de a îndepărta o parte din acel mucus pentru a respira bine din nou, în timp ce este și o perfectă modalitate prin care îți poți întări sistemul imunitar, cu amestecurile potrivite.

Ghid pentru amestec: pune până la 7 picături (în total) din 3 uleiuri esențiale la alegere, într-un bol cu apă fierbinte, din care iese abur (cât de fierbinte poți tolera). Pune un prosop pe cap și acoperă-ți/închide ochii, apleacă-te peste bol și inhalează pentru cel puțin 5-10 minute. Repetă de câtva ori pe zi dacă ai vreo infecție, sau o dată pe zi dacă doar vrei să îți crești imunitatea.

Exemplu de amestec: adaugă 3 picături de ulei esențial de eucalipt, 2 picături de ulei de lămâie și 2 picături de ulei de mentă într-un bol cu apă din care iese abur și urmează instrucțiunile de mai sus.

Baia

Pentru cei care iubesc băile, o altă modalitate grozavă prin care poți aduce în sistemul tău acele uleiuri esențiale ar fi o baie calde, de iarnă. Este perfect pentru sezonul rece și va permite uleiurilor esențiale să ajute corpul, așa încât să refacă sistemul imunitar.

cresterea imunitatii

Ghid pentru amestec: amestecă 2-3 picături din cel mult 3 uleiuri esențiale (7 picături în total) în 15 ml de ulei de baie sau în gelul de duș și amestecă bine înainte de a pune totul în apa din cadă. Închide ferestrele, ușile, renunță la telefon, stai pe spate și relaxează-te, respirând profund pentru a inhala parfumul uleiurilor esențiale. Poți face acest lucru zilnic.

Exemplu de amestec: adaugă 3 picături de ulei esențial de grepfrut, 2 picături de ulei de piper negru și 2 picături de ulei esențial de mușcată în 15 ml de ulei pentru baie și urmează instrucțiunile de mai sus pentru a te bucura de o baie relaxantă, care îți va crește imunitatea.

Un lucru pe care este bine să ți-l amintești este acela că stresul poate fi un motiv comun pentru o imunitate scăzută, așa că până și invitația de a o lua mai ușor și de a mirosi trandafirii (sau uleiurile esențiale) poate fi vindecătoare. Invitația din această iarnă este să o iei mai ușor, să ai grijă de corpul tău și să fii creativ în ceea ce privește amestecurile.

Vei simți în curând că sistemul tău imunitar este mai puternic. Dar, dacă nu te simți inspirat să îți creezi propriile amestecuri, poți achiziționa amestecurile deja create de pe piață.

De asemenea, pentru întărirea imunității mai poate fi folosit și amestecul de uleiuri esențiale SOiL Immunity Pure, care conține uleiuri esențiale imunimodulatoare, naturale: ulei de lemongrass, arbore de ceai și nu numai. Și SOiL Roll-On Shield cu uleiuri esențiale sunt o bună alegere pentru a rămâne sănătos și pentru a lupta împotriva germenilor, bacteriilor și virusurilor.

221113 produs immunity

Share this post
COSUL TAU
  • No products in the cart.
0