Blog

model 2333408 1920

Uleiurile esențiale sunt extrase din flori, semințe sau frunze. Unele dintre ele au proprietăți care pot ameliora anumite probleme ale pielii. Dacă îți dorești să folosești uleiuri esențiale pentru problema de piele pe care o ai, mai întâi consultă-te și cu un medic dermatolog.

Uleiuri esențiale pentru pielea grasă

Dacă ai o astfel de piele, glandele tale sebacee sunt hiperactive, creând ulei excesiv, care iese la suprafața pielii. De asemenea, factori precum căldura, umiditatea sau activitatea hormonală pot agrava problema ta. Următoarele uleiuri esențiale te pot sprijini în a-ți trata pielea grasă.

Uleiul esențial de Clary sage (Salvie)

Conținând compuși activi, precum linalyl acetate și geranyl, Clary sage este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri pentru controlul excesului de sebum. Acesta poate să contribuie și la controlul acneei și să diminueze aspectul ridurilor de pe o piele matură.

Uleiul esențial de Rozmarin

Se remarcă mai ales prin proprietățile antiinflamatorii, stimulative și analgezice. Ingredientele sale cheie, precum sunt esterii, controlează excesul de sebum. De altfel, cercetătorii au sesizat că uleiul esențial de rozmarin este de ajutor și în caz de păr gras și cu mătreață, stimulând inclusiv creșterea părului.

Uleiul esențial de Frankincense

Deși până acum lipsesc studii privitoare la beneficiile Frankincense asupra pielii, unele voci susțin că acesta poate să amelioreze starea pielii grase și predispuse la acnee, asigurând totodată lipide pentru o piele matură.

Uleiul esențial de Rose geranium

Având proprietăți alcaline, geranium echilibrează tenul gras. Tocmai această alcalinitate face din geranium un ingredient de bază pentru săpunuri, în condițiile în care menține hidratarea pielii.

Uleiul esențial de neroli (Niaouli)

Acesta este un alt ulei esențial care conține citral. Datorită acestui compus, neroli echilibrează producția de sebum, dar fără să-ți usuce pielea.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *