Blog

model 2333408 1920

Uleiurile esențiale sunt extrase din flori, semințe sau frunze. Unele dintre ele au proprietăți care pot ameliora anumite probleme ale pielii. Dacă îți dorești să folosești uleiuri esențiale pentru piele grasă, mai întâi consultă-te și cu un medic dermatolog.

Uleiuri esențiale pentru piele grasă

Dacă ai o astfel de piele, glandele tale sebacee sunt hiperactive, creând ulei excesiv, care iese la suprafața pielii. De asemenea, factori precum căldura, umiditatea sau activitatea hormonală pot agrava problema ta. Următoarele uleiuri esențiale pentru piele grasă sunt recomandate:

Uleiul esențial de Clary sage (Salvie)

Conținând compuși activi, precum linalyl acetate și geranyl, Clary sage este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri pentru controlul excesului de sebum. Acesta poate să contribuie și la controlul acneei și să diminueze aspectul ridurilor de pe o piele matură.

Uleiul esențial de Rozmarin

Se remarcă mai ales prin proprietățile antiinflamatorii, stimulative și analgezice. Ingredientele sale cheie, precum sunt esterii, controlează excesul de sebum. De altfel, cercetătorii au sesizat că uleiul esențial de rozmarin este de ajutor și în caz de păr gras și cu mătreață, stimulând inclusiv creșterea părului.

uleiuri esentiale pentru piele grasa
uleiuri esentiale pentru piele grasa

Uleiul esențial de Tămâie

Deși până acum lipsesc studii privitoare la beneficiile uleiului esențial de tămâie asupra pielii, unele voci susțin că acesta poate să amelioreze starea pielii grase și predispuse la acnee, asigurând totodată lipide pentru o piele matură.

Uleiul esențial de Rose geranium

Având proprietăți alcaline, uleiul esențial de geranium echilibrează tenul gras. Tocmai această alcalinitate face din geranium un ingredient de bază pentru săpunuri, în condițiile în care menține hidratarea pielii.

Uleiul esențial de neroli (Niaouli)

Acesta este un alt ulei esențial care conține citral. Datorită acestui compus, uleiul esențial de niaouli echilibrează producția de sebum, dar fără să-ți usuce pielea.

Uleiuri esențiale pentru piele grasă poți folosi la recomandarea medicului și mereu în combinație cu uleiuri purtătoare. Dinre uleiurile purtătoare, cel recomandat pentru pielea grasă este uleiul de Neem.. Bogat și dens, acest ulei conține acizi grași esențiali, ideali pentru utilizarea atât pe piele, cât și pe păr, folosit în special pentru acnee și tulburări ale pielii.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0