Blog

uleiuri purtatoare pentru uleiurile esentiale

Uleiurile purtătoare sunt o componentă-cheie a aromaterapiei, ce reprezintă o terapie complementară care implică utilizarea uleiurilor esențiale pentru sănătatea fizică și emoțională. Aceste uleiuri diluează uleiurile esențiale concentrate astfel încât acestea să poată fi aplicate pe piele fără să producă reacții nedorite. Aromaterapia se adresează unei game variate de probleme de sănătate, de la acnee la astm. Să aflăm în continuare care sunt cele mai bune uleiuri purtătoare pentru uleiuri esențiale.

Ce este un ulei purtător?

Uleiurile esențiale se obțin prin distilarea frunzelor, a florilor, a scoarței, a rădăcinilor plantei. Dacă aceste uleiuri esențiale sunt aplicate direct pe piele, pot genera reacții precum înroșirea, încălzirea, iritații severe sau chiar arsuri. Uleiurile purtătoare diluează aceste uleiuri și le transportă pe piele. Uneori, pot fi utilizate gelurile pe bază de aloe vera sau loțiunile de corp lipsite de parfum pe post de substanțe purtătoare.

De obicei, uleiurile purtătoare sunt uleiuri vegetale, cum ar fi cel de cocos sau de avocado, derivate din semințe, sâmburi sau din semințele unei plante. De multe ori, acestea sunt obținute prin presarea la rece. În acest proces,  se presează sau se zdrobește o parte a unei plante fără a se recurge la căldură. Procesarea minimă este cea care ajută la păstrarea substanțelor bioactive din ele. Chiar dacă unele dintre ele nu au miros, majoritatea au o aromă discretă, care este dulceagă și cu note ca de nucă. Spre deosebire de uleiurile esențiale, uleiurile purtătoare nu se evaporă.

Cele mai bune uleiuri purtătoare

Uleiurile purtătoare au diferite proprietăți și utilizări. Uleiul purtător pe care o persoană îl va alege pentru aromaterapie va depinde de ceea ce va dori să obțină. Mai jos vei cunoaște în detaliu mai multe uleiuri purtătoare.

Uleiul de jojoba (Simmondsia chinensis)

Jojoba 30ml
Jojoba 30ml

Acest ulei, care este de fapt o ceară, este folosit adesea pentru masaj. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ar putea fi util și pentru ameliorarea acneei. În aromaterapie, uleiul de jojoba se absoarbe bine și este o alegere potrivită pentru persoanele care au tenul gras sau predispus la acnee. El este galben și are un miros distinct, dar plăcut.

SOiL Ulei de bază Jojoba Pur Organic ECOCERT este un produs 100% Certificat Organic. Acesta nu este diluat și nu conține coloranți artificiali, parfumuri artificiale, minerale, parabeni, silicon, SLS sau uleiuri minerale. Fiind un ulei versatil, care se absoarbe ușor, este binevenit pentru toate tipurile de piele, dar și pentru a fi folosit pentru buzele crăpate, pentru tratarea cuticulelor sau chiar pentru îngrijirea părului.

Uleiul de măceșe (Rosa mosqueta)

Rosehip 30ml
Măceșe 30ml

Este un ulei bogat în acizi grași, incluzând aici acidul alpha-linoleic. El ar putea fi util pentru relaxare, contribuind la diminuarea anxietății și având și alte beneficii.

SOiL Ulei de tip bază măceșe Pur Organic ECOCERT este un produs 100% Certificat Organic. Nu este diluat și nu conține coloranți artificiali, parfumuri artificiale, minerale, parabeni, silicon, SLS sau uleiuri minerale. Întrucât conține acizi grași, dar și vitamina A, poate fi utilizat pentru îngrijirea tenului (diminuează aspectul neplăcut al ridurilor) sau pentru ameliorarea aspectului cicatricilor. 

Uleiul de semințe de struguri (Vitus vinifera)

Seminte de Struguri ULEI Baza
Semințe de Struguri, 30 ml

Acest ulei are proprietăți antioxidante și antimicrobiene demonstrate științific. Are o aromă lejeră, ușor dulceagă, cu nuanțe de nucă și este transparent. Lasă un strat lucios pe piele.

Uleiul de semințe de struguri se obține prin presarea diferitelor soiuri de struguri. De pildă, Uleiul de tip bază Semințe de Struguri Pur Organic ECOCERT de la SOiL este obținut din semințele de struguri din zona Capului de Vest (Africa de Sud), fiind un produs 100% Certificat Organic. De aceea, nu conține coloranți artificiali, parfumuri artificiale, minerale, parabeni, silicon, SLS sau uleiuri minerale. Acest ulei purtător se distinge prin conținutul ridicat de vitamina E și prin natura sa astringentă, fiind ideal pentru regenerarea și tonifierea pielii.

Cum să folosești uleiurile purtătoare

Uleiurile de masaj și cele pentru corp se obțin prin îmbinarea uleiurilor esențiale cu unul sau cu mai multe uleiuri purtătoare.  Este foarte importantă să urmezi instrucțiunile ce țin de raportul corect dintre uleiurile esențiale și cele purtătoare.

Specialiștii din cadrul „The National Association for Holistic Aromatherapy” recomandă să se utilizeze o diluție de 2,5-10% pentru uleiurile esențiale pentru a se crea uleiuri de masaj și uleiuri pentru corp. Pentru restul amestecului ar trebui să se folosească un ulei purtător.

Diluția este mai scăzută în caz de tratamente faciale. Persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să folosească o diluție cuprinsă între 0,5-1% în cadrul tratamentelor de acest tip, în vreme ce persoanele care nu au pielea atât de sensibilă ar putea folosi o diluție cuprinsă între 1-2,5%.

Ce este aromaterapia

Aromaterapia implică utilizarea uleiurilor esențiale concentrate obținute din ierburi, flori sau alte părți de plante, în scopul ameliorării diferitelor probleme legate de sănătate.   Termenul „aromaterapie” a fost folosit pentru prima dată în 1937, când farmacistul și specialistul în parfumuri francez Rene-Maurice Gattefosse l-a pronunțat. În prezent, acest termen este cunoscut pretutindeni și se referă la folosirea uleiurilor esențiale în scop holistic, terapeutic sau medicinal. Aromaterapia este adesea utilizată în completarea unor tratamente pentru a se putea interveni în cazul unor simptome ale diferitelor afecțiuni.

Uleiurile esențiale sunt folosite pentru numeroase probleme, cum ar fi:

  • Stres și anxietate
  • Dureri de cap, migrene
  • Insomnie
  • Artrită
  • Inflamații
  • Spasme musculare
Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0