Blog

uleiuri energie

„Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor” (CDC) consideră faptul că, în SUA, se poate vorbi despre o problemă serioasă de sănătate publică întrucât numeroase persoane nu dorm suficient. Dacă te confrunți cu oboseala, să știi că nu ești singura persoană în această situație. Printr-un studiu recent, CDC a ajuns la concluzia că aproximativ 1/3 dintre adulții americani nu dorm de obicei suficient. Pentru zilele în care intenționezi să ai parte de un somn bun, dar viața are alte planuri pentru tine, te-ai putea ajuta și de uleiuri esențiale pentru somn ușor. Iată ce ar trebui să știi despre uleiuri esențiale pentru energie și vitalitate, despre cum ai putea să le incluzi în viața ta. Chiar dacă acestea nu pot înlocui un minut din cele 7 ore de somn de care ar avea nevoie o persoană adultă pentru o sănătate optimă, cel puțin ele sunt un ajutor natural pentru stimularea energiei, a concentrării și a vitalității.

Uleiuri esențiale pentru energie? Sigur că da

Utilizarea uleiurilor esențiale pentru aromaterapie, pentru proprietățile lor curative și terapeutice, își are originea în vremuri îndepărtate, în China. Chinezii, egiptenii și vechii greci le foloseau în scop cosmetic și terapeutic, dar și în scopuri spirituale și pentru ritualuri.

  • Spre exemplu, la festivaluri, femeile egiptene își puneau pe cap conuri parfumate care, odată ce se topeau din cauza căldurii, eliberau miresme plăcute
  • Hippocrate folosea tehnici precum masaje cu infuzie și băi în care punea diverse plante în scopuri terapeutice
  • Medicul grec Dioscoride folosea plante în scopuri medicinale pentru a-i ajuta pe soldații răniți să se vindece

Top 10 uleiuri esențiale pentru energie și vitalitate

O sticluță cu ulei esențial de mentă nu va înlocui niciodată un somn odihnitor noaptea și nici nu va vindeca o afecțiune. Cu toate acestea, mii de ani de utilizare și cercetările sugerează faptul că uleiurile esențiale joacă un rol important în îmbunătățirea sănătății și a stării de bine.

Uleiul esențial de lămâie

De cel puțin 1000 de ani, oamenii folosesc lămâile și uleiul esențial de lămâie pentru a-și redobândi energia și pentru a-și îmbunătăți dispoziția. În combinație cu uleiul de măsline, uleiul de lămâie este perfect să fie adăugat în orice produs destinat curățării casei, furnizând un miros extraordinar și alungând totodată insectele nedorite.

Uleiul esențial de mentă

Studiile au arătat că uleiul esențial de mentă poate să stimuleze energia, starea de alertă și să contribuie la îmbunătățirea capacității de concentrare. În același timp, acest ulei esențial ușurează stresul, ameliorează stările depresive și epuizarea mentală, ceea ce îl face excelent pentru a-l include în rutina ta zilnică în situațiile în care simți că ești lipsit/ă de energie.

12209 Menta
12209 Menta

Uleiul esențial de eucalipt

În afară de faptul că se simte precum o gură de aer proaspăt, se spune că uleiul esențial de eucalipt poate să îndepărteze energia negativă din preajma ta. Ajutând la decongestionarea sinusurilor, la ameliorarea durerilor musculare și la dezinfectat, acest ulei poate să îmbunătățească și capacitatea de concentrare, dar va contribui și la ameliorarea altor probleme de sănătate.

Uleiul esențial de portocale

Aroma proaspătă, dulce a portocalei poate să-ți îmbunătățească dispoziția și să-ți revigoreze mintea. Nu ai timp să mergi să-ți cumperi ulei esențial de portocale? În acest caz, încearcă să te masezi la încheietura mâinii cu o coajă de portocală sau o vei pune lângă coșul de gunoi pentru a parfuma agreabil chiuveta.

Uleiul esențial de grapefruit

Alt ulei de citrice menit să contribuie în mod natural la îmbunătățirea stării tale de spirit și care îți va crește nivelul de energie, cel de grapefruit este un ulei esențial puternic pe care trebui să-l incluzi în rutina ta zilnică. Pentru un excelent blend pentru energie, poți să amesteci ulei esențial de grapefruit cu alt ulei pe bază de citrice sau cu un ulei pe bază de plante, precum este cel de busuioc sau de rozmarin.

Uleiul esențial de busuioc

Atât busuiocul francez, cât și cel exotic, pot stimula glandele suprarenale și pot ajuta la diminuarea oboselii mentale. Se crede că uleiul de busuioc poate să deschidă meridianul inimii și este asociat cu clar-viziunea și cu onestitatea.

Uleiul esențial de rozmarin

Studiile au arătat că rozmarinul poate să crească energia mentală, ceea ce va duce la o mai bună concentrare. În plus, prin studii s-a evidențiat faptul că uleiul esențial de rozmarin poate să favorizeze diminuarea nivelului de cortizol, să contribuie la stimularea imunității și multe altele.

Uleiul esențial de cedru

Unii specialiști Reiki consideră că uleiul esențial de cedru conferă stabilitate. În ceea ce privește prima chakră, cedrul ajută la conectarea unei persoane cu energia pământului.

Uleiul esențial de arbore de ceai

Un ulei cu proprietăți antiinflamatorii ce poate să amelioreze inflamațiile provenite din ciupiturile de insecte, dar și iritațiile pielii, uleiul esențial de arbore de ceai are și o aromă proaspătă, care îți îmbunătățește dispoziția. Pune puțină apă distilată într-un recipient tip spray, o vei amesteca și cu ulei esențial de arbore de ceai, iar după aceea vei pune amestecul la frigider. Spray-ul cu acest ulei te va răcori și te va revigora într-o zi foarte caldă!

Uleiul esențial de scorțișoară

Aroma uleiului esențial de scorțișoară poate să amelioreze depresia, să stimuleze și să contribuie la întărirea sistemului imunitar

uleiuri esentiale pentru energie

Cum să folosești uleiuri esențiale pentru energie și vitalitate

Sunt mai multe modalități prin care să incluzi uleiurile esențiale în rutina ta zilnică:

  • Folosește un ulei esențial într-un difuzor: Un difuzor pentru uleiuri esențiale nu este foarte scump, este eficient și este ușor de așezat în orice încăpere a casei tale. Tot ce ai de făcut este să adaugi ulei și apă în funcție de indicații.
  • Poți include un ulei esențial în rutina zilnică de îngrijire a pielii: Dacă îți vei face propriile tale produse de îngrijire, vei putea să incluzi în ele și uleiuri esențiale care să se adreseze nevoilor tale și să eviți totodată expunerea la chimicale.
  • Poți să-ți prepari propriile produse de curățenie: Poți să combini uleiurile esențiale cu produse utilizate zi de zi precum oțetul sau pentru a obține produse de curățenie naturale, care îți vor ajuta casa să arate și să miroasă nemaipomenit.

Un avertisment important despre uleiurile esențiale

Chiar dacă uleiurile esențiale pot oferi beneficii uimitoare când sunt folosite în cadrul aromaterapiei, ele nu trebuie niciodată ingerate. Mai mult decât atât, vei consulta întotdeauna un medic înainte să începi o terapie cu uleiuri esențiale. Nu în ultimul rând, vei dilua întotdeauna un ulei esențial cu apă (preferabil cu apă distilată), în condițiile în care acesta este prea puternic nediluat.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *