Blog

aromoterapie

În ultimele săptămâni am specificat foarte clar cum se folosesc uleiurile esențiale pentru diferite probleme de sănătate, dar săptămâna aceasta ne vom întoarce la origini și vom redescoperi ce este aromoterapia și care sunt câteva dintre numeroasele sale beneficii. Sunt foarte puține persoane care nu au auzit niciodată de aromaterapie, despre cum uleiurile esențiale au fost folosite încă de secole de romani, de egipteni și de alții. În prezent, acestea se pot utiliza inclusiv în studiourile de yoga, acasă, la birou sau la spa.

Uleiurile esențiale sunt folosite mai ales pentru aroma lor uimitoare, dar trebuie să știi că ele sunt mai benefice organismului nostru decât pur și simplu pentru că ne oferă un miros agreabil. Doar câteva picături de uleiuri esențiale pot avea o influență pozitivă extraordinară asupra corpului.  Ca să obții cele mai bune rezultate, haide să aruncăm o privire mai detaliată asupra aromaterapiei, să afli cum să o folosești și ce poate face ea pentru tine.

Ce este Aromoterapia?

Cunoscută și sub numele de terapie cu uleiuri esențiale, Aromoterapia implică folosirea esențelor naturale extrase din diferite plante medicinale, flori și ierburi care au efecte pozitive asupra minții și corpului. Faptul că Aromoterapia este considerată o ramură a medicinei alternative nu este o noutate. S-a dovedită că ea are puteri extraordinare pentru a îmbunătăți starea de sănătate după inhalații sau aplicații pe piele grație substanțelor conținute în plante. Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și conțin ingrediente active obținute din plante prin distilare.

Cum poate fi folosită Aromoterapia?

Sunt moduri variate în care poți recurge la uleiurile esențiale. Aromoterapia folosește difuzoare de ulei, care s-au dovedit a fi cele mai populare și în care poate fi pus un singur fel de ulei sau mai multe. De asemenea, terapia cu masaj cu uleiuri esențiale este foarte eficientă, mai ales când este efectuată în zonele în care există o anumită problemă medicală. Corpul omenesc are câteva puncte care pot influența starea de bine a unei persoane și aplicând câteva uleiuri esențiale diluate pe acestea, sănătatea ta se poate îmbunătăți. În același timp, nu-ți fie teamă să aplici picături de uleiuri esențiale pe haine sau pe o pernă dacă vrei să dormi bine la noapte.

Aromoterapia: BENEFICII

Sunt multe moduri în care Aromoterapia poate să-ți îmbunătățească viața și multe modalități amuzante în care poți să descoperi aroma ta preferată, blend-ul preferat și metoda de aplicare preferată.

Poți să te uiți în urmă, să vezi ce probleme de sănătate ai și să-ți alegi blend-ul care te-ar putea ajuta pentru situații precum:

  • arsuri stomacale
  • anxietate
  • probleme de somn
  • pierderea kilogramelor în plus
  • dureri menstruale
aromoterapia
aromoterapia

Știai că Aromoterapia poate să conducă la ameliorarea unor probleme de sănătate precum stresul cronic, depresia sau insomnia?

Pentru acestea, poți să recurgi la câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de peppermint. Mai mult decât atât, o durere musculară sau articulară pot fi reduse dacă vei adăuga câteva picături de ulei esențial de rozmarin, de ghimbir, piper negru sau de busuioc în loțiunea ta de masaj.

Alte probleme de sănătate care pot fi ameliorate datorită aromaterapiei sunt infecțiile respiratorii. Uleiul esențial de arbore de ceai sau cel de peppermint (mentă) pot face diferența și pot reduce timpul de vindecare dacă vor fi utilizate corect.

Concluzii finale

Aromoterapia poate să îmbunătățească starea generală de sănătate dacă este folosită permanent, fără intervenția medicamentelor obișnuite (cu excepția cazurilor în care este vorba despre afecțiuni serioase). Este important să ne aducem aminte să uleiurile esențiale sunt extrase din plante, ceea ce le va face să fie cea mai bună soluție când vine vorba de un ajutor medical blând.  Cu rol important în procesul de vindecare, uleiurile esențiale au și capacitatea de a preveni probleme de sănătate la oameni de toate vârstele și chiar la copii. Nu este niciun motiv pentru care să nu încerci Aromoterapia și să-i simți din plin beneficiile.

Dacă vrei să afli mai multe informații, uită-te pe o listă cu recomandări cu uleiuri esențiale ca să-ți faci primul tău kit cu ele și să-ți găsești cel mai bun difuzor sau umidificator pentru a le folosi.

Descoperă SOiL, aromoterapie organică pe www.soilromania.ro.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0