Blog

tea tree

Uleiul esențial de arbore de ceai (Tea tree) este un ulei străvechi, ce poate fi folosit în moduri incredibile. Fie că va fi pus într-un difuzor, pentru aromaterapie, fie că va fi aplicat topic, un ulei esențial de arbore de ceai ar trebui să existe în colecția de uleiuri esențiale a oricăruia dintre noi. Una dintre cele mai importante trăsături ale uleiului esențial de arbore de ceai și motivul pentru care este un „must-have” este că oferă multe beneficii nu numai pentru sănătate, ci și pentru casă.

Beneficiile Uleiului esențial de arbore de ceai pentru organism

ulei esential de arbore de ceai
ulei esential de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai pentru acnee

Tratarea acestei afecțiuni este probabil cea mai cunoscută și mai benefică proprietate a uleiului esențial de arbore de ceai. Chiar și produsele de curățare speciale pentru acnee folosesc puterea vindecătoare a acestuia și pe bună dreptate. Un studiu a descoperit că uleiul esențial de arbore de ceai este la fel de eficient precum substanța numită benzoyl peroxide, utilizată de obicei în cazul de acnee rebelă. Spre deosebire de aceasta din urmă, uleiul de arbore de ceai nu are efecte adverse.

Proprietățile antibacteriene și antiseptice ale arborelui de ceai, alături de capacitatea de calmare a pielii, poate să ne scape de acnee lăsându-ne pielea într-o stare mai bună decât înainte de a ne confrunta cu această problemă. Uleiul esențial de arbore de ceai poate fi amestecat cu produsul tău zilnic de curățare a tenului sau alături de alte ingrediente pentru a-ți pregăti o mască pe care să o folosești o dată sau de două ori pe săptămână.

Poate intra în compoziția unui deodorant homemade

Mirosurile neplăcute ale corpului nu sunt produse de transpirația în sine, ci de produsele antibacteriene care ies mai mult la suprafața corpului odată cu transpirația. Scăpând de bacterii, vei elimina și mirosurile, demers pe care îl va putea face uleiul esențial de arbore de ceai. Combinând uleiul esențial de arbore de ceai cu bicarbonat și cu ulei de cocos vei putea să-ți asiguri un deodorant natural care funcționează eficient în lipsa chimicalelor. Acesta nu îți va bloca porii precum deodorantele obișnuite și te va ajuta să te bucuri de prospețime.

Ameliorează răceala și gripa

Când te lovește o răceală puternică sau gripa, te vei simți doborât(ă) de simptomele lor. Fie că este vorba despre o congestie la nivelul pieptului, fie că este vorba despre dureri de cap, despre inflamația sinusurilor sau despre congestia nazală, cu niciuna dintre ele nu este de glumit. Un ulei esențial de arbore de ceai nu numai că va purifica aerul și va bloca răspândirea bolii, dar acționează și ca un expectorant, ajutându-te să te simți mai bine. Eliminându-se congestia, vei ajunge să ieși mai ușor din starea de boală.

Beneficiile Uleiului esențial de arbore de ceai pentru casă

Este binevenit pentru curățarea casei

Aceleași proprietăți antibacteriene care fac ca un ulei esențial de arbore de ceai să fie eficient pentru acnee arată că acesta este o alegere excelentă și când vine vorba despre curățenia casei. Poți să obții o soluție de curățenie ieftină și eficientă, care poate fi folosită pentru orice suprafață, din orice încăpere a casei tale, dacă vei combina pur și simplu ulei esențial de arbore de ceai cu apă, oțet și ulei esențial de lămâie. Proprietățile antibacteriene ale acestui amestec vor îndepărta bacteriile și insectele nedorite pe care nu le vezi, lăsând în urmă o curățenie în care să ai încredere.

Purifică aerul Aerul din locuințele noastre nu este probabil așa de curat precum credem sau precum ne-ar plăcea să fie. Petrecem o mare parte a timpului în afara casei, dar când suntem acasă petrecem majoritatea timpului într-un aer pe care mai bine nu l-am respira, în condițiile în care ar putea fi plin de bacterii, de fungi și de diferiți poluanți. Un ulei esențial de arbore de ceai contribuie la purificarea aerului, eliminând bacteriile, fungii și bacteriile înainte ca acestea să pătrundă în aparatul nostru respirator. Cea mai eficientă metodă pentru a purifica aerul din casa noastră este să apelăm la un difuzor.

Descoperă uleiul pur, certificat organic de arbore de ceai SOiL pe www.soilromania.ro.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0