Blog

ulei esential de cuisoare

Cuișoarele nu sunt unele dintre cele mai cunoscute, dar un ulei de cuișoare are numeroase utilizări în viața de zi cu zi, în special în cazul problemelor des întâlnite. Nu numai că acest ulei este benefic, dar poate fi găsit cu ușurință în magazine tip alimentară sau în magazine specializate în comercializarea produselor naturiste. Poți să găsești și frunze de cuișoare pentru gătit dacă vrei să dai un gust special preparatelor tale. Având în vedere toate beneficiile numeroase pe care le poți obține de la această plantă minunată, ar fi o idee grozavă să ai ulei esențial de cuișoare în dulăpiorul tău cu medicamente.

Ulei de cuișoare – noțiuni de bază

La fel ca alte remedii naturale, un ulei de cuișoare derivă dintr-o plantă originară din India. Este foarte popular în domeniul medicinei dentare deoarece are proprietăți sedative, dar poți să-l găsești și în farmacii. Una dintre utilizările cuișoarelor este pentru a adăuga aromă unor medicamente pentru tuse sau altor remedii pentru răceli pentru a le face mai ușor de luat. Deși este natural, o cantitate prea mare de ulei de cuișoare, luată dintr-odată, îți poate pune viața în pericol sau poate crea probleme respiratorii severe. Așa cum procedezi și cu produsele medicinale, și pentru cele naturale ar trebui să te sfătuiești mai întâi cu un medic înainte de a te apuca să le iei.

Ulei de cuișoare: BENEFICII

Ulei esențial de cuișoare pentru păr și piele

 • Hidratează pielea uscată – Uleiul de cuișoare este un remediu natural excelent pentru pielea uscata. Cea mai bună modalitate de a-l valorifica este sa iei din acest ulei și să-l întinzi pe piele cu o cârpă curată. Uleiul de cuișoare este folosit și în produse speciale pentru diminuarea vergeturilor, a ochilor umflați și a pielii inflamate.
 • Calmează iritațiile – Un ulei de cuișoare este folosit ca ingredient activ pentru a calma mâncărimea și senzația de arsură care intervin odată ce se vine în contact cu otravă provenită de la iederă. Poți să folosești și frunzele de la arborele de cuișoare dacă le vei rupe și vei stoarce zeama din ele. Dacă vei avea la dispoziție și un unguent care să le conțină, va fi cu atât mai bine. Aplică acest remediu și pe escare pentru a evita ca acestea să se agraveze. Este de asemenea util să aplici ulei de cuișoare pe piele și pentru a preveni apariția lor.
 • Usucă negii și bătăturile – Cuișoarele sunt ideale și pentru bătături și pentru negi. Înmoaie o cârpă în ulei de cuișoare și o vei așeza apoi pe zona afectată. O vei lăsa acolo până când durerea începe să cedeze. Poți să procedezi la fel și în cazul durerilor ce apar pe traiectul nervilor. Găsește zona cu probleme și masează pentru ca uleiul să intre în piele. 
ulei esential de cuisoare 1
ulei esential de cuisoare 1

Ulei de cuișoare: uz intern

 • Diminuează anumite tipuri de dureri – Multe persoane au auzit despre proprietățile vindecătoare ale uleiului de cuișoare pentru durerile de dinți și alte dureri legate de aceștia. De fapt, este unul dintre cele mai populare remedii utilizate în acest scop. Există mai multe moduri de a folosi frunzele arborelui de cuișoare. Dacă ai la dispoziție frunze naturale, poți pur și simplu să pui o frunză pe dintele dureros și să o lași acolo pentru câteva minute sau, dacă ai ulei de cuișoare, pune o picătură pe zona dureroasă. Pe lângă durerea de dinți, cuișoarele sunt de ajutor și când vine vorba despre durerile care apar după extragerea unui dinte. Spre bucuria multor proaspeți părinți, un ulei de cuișoare este un remediu natural pentru a calma durerile dentare ale copiilor. Tot ce ai de făcut este să pui puțin ulei de cuișoare pe deget și să-i masezi copilului gingiile. Este un mod de a preveni plânsetele acestuia și de a-l ajuta să doarmă mai bine noaptea.
 • Îmbunătățeste circulația sângelui – Un ulei de cuișoare este folosit în balsamul „Tiger” pentru a contribui la îmbunătățirea circulației sanguine. Întrucât acest balsam este utilizat pentru a reduce durerile musculare, cuișoarele reprezintă un ingredient care stimulează circulația sângelui în zonele dureroare și astfel se va reduce durerea. Întrucât îmbunătățește circulația, uleiul de cuișoare este ideal și pentru diminuarea durerilor și a disconfortului asociate cu durerile de cap de tip tensional. Aplică o cârpă înmuiată în ulei de cuișoare pe frunte și pe tâmple pentru a facilita pătrunderea acestuia în vasele de sânge. Dacă este utilizat în aromaterapie, uleiul de cuișoare stimulează funcționarea creierului. Aroma te va face mai atent/ă și chiar mai energic/ă decât ești de obicei.
 • Crește libidoul – O picătură de ulei de cuișoare într-o cafea sau în altă băutură poate da un nou impuls energiei sexuale. Unele persoane cred că acest ulei este o modalitate naturală de a stimula disponibilitatea spre activități sexuale.
 • Calmează durerile gastrice – Cuișoarele sunt folosite de secole pentru a ușura durerile de stomac. Ele calmează și ajută la digestie în cazul în care ai mâncat ceva ce nu ți-a priit. Pune câteva picături de ulei într-o băutură pentru a te folosi de ele în caz de dureri stomacale. În afara altor plante pe care le poți găsi în supermarket sau în magazinele cu suplimente naturiste, decizia de a achiziționa ulei de cuișoare îți va aduce avantaje. Chiar dacă nu este o soluție pentru orice, este capabil să te ajute în multe situații mărunte care te deranjează. De asemenea, este folosit pentru anumite produse destinate casei sau grădinii. Întrucât poate să fie periculos, nu uita să te consulți cu medicul de familie înainte să-l folosești. Acesta poate să-ți recomande el un produs care îl conține și care să fie sigur pentru tine.

Ulei de cuișoare: aromoterapie pentru casă

 • Facilitează curățarea cuțitelor ruginite – Înmoaie o cârpă curată în ulei de cuișoare și lustruiește cu ea orice lamă de inox pentru a înlătura rugina și murdăria. Uleiul de cuișoare va conferi o strălucire care nu poate fi egalată prin utilizarea altor produse.
 • Repelent pentru insecte – Multe companii producătoare de produse destinate alungării insectelor folosesc ulei esențial de cuișoare ca ingredient activ pentru spray-urile lor. Dacă ai la îndemână câteva frunze de arbore de cuișoare sau ulei poți să te folosești de ele pentru a nu mai cheltui bani pe vreun spray. Un alt lucru pe care îl poți face este să plantezi cuișoare în zona din grădină în care vin de obicei insectele. De asemenea, poți să te dai pe corp cu ulei de cuișoare pentru ca insectele să te ocolească.
 • Distruge buruienile din grădină – Poate să ți se pară ciudat faptul că uleiul de cuișoare are atât de multe utilizări pentru sănătate și că mai este și un ingredient important în multe produse speciale pentru eliminarea buruienilor. Este însă adevărat că este unul dintre cele mai bune produse destinate acestui scop.
 • Reduce mirosurile neplăcute provenite de la gătit – Unele mâncăruri, precum ficatul sau peștele, lasă mirosuri neplăcute în casă când sunt gătite. Dacă vei arde câteva cuișoare sau puțină tâmâie după ce le gătești vei vedea că vei mai scăpa de mirosurile nedorite și că acestea vor fi înlocuite de arome plăcute. Cuișoarele sunt bune și pentru că dau gust mâncărurilor prea fade. În acest scop, poți să te folosești chiar de uleiul de cuișoare sau să apelezi la frunzele arborelui de cuișoare.

Consultă întotdeauna un medic sau un specialist

Este de ajutor să te instruiești cu informații despre sănătate citind sau discutând cu prietenii, dar este necesar ca întotdeauna să te sfătuiești cu medic când vine vorba de o inițiativă legată de sănătatea ta sau pentru a-ți schimba rutina din acest punct de vedere. Aceste informații nu trebuie să înlocuiască sfatul unui medic.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
 • No products in the cart.
0