Blog

uleiuri esentiale pentru liniste

Atunci când ești în căutarea liniștii tale interioare, când ajungi acasa după o zi aglomerată și stresantă, cu siguranță nu este chiar o joacă de copii să te linișteșști. Nu este o sarcină ușoară să îți blochezi mintea, să stai jos liniștit/ă pentru o perioadă și să uiți de grijile tale. Multe persoane care încearcă să se relaxeze cred că este dificil să-și țină gândurile sub control pentru a atinge meditația dorită. Mintea lor rătăcește și după o vreme se plictisesc sau devin anxioase și aleg să renunțe.

Adevărul este că, la fel ca și pentru alte lucruri, trebuie să exersezi pentru a te deprinde cu demersul de a medita. Poate să dureze câteva săptămâni sau chiar câteva luni pentru a se reuși calmarea minții și canalizarea energiei.

Sunt numeroase motive pentru care ar trebui să meditezi zi de zi. Așa cum arată și studiile, meditația ajută la reglarea tensiunii arteriale, încetinește procesul de îmbătrânire a creierului, diminuează stresul, anxietatea și emoțiile negative.

Uleiul de santal

Uleiul de santal are un efect calmant și a fost folosit din cele mai vechi timpuri în scopuri spirituale în diverse religii. Nu  numai că acest ulei îți calmează mintea, dar promovează claritatea acesteia, ceea ce ajută mult când  meditezi. În același timp, te ajută să te eliberezi de gândurile negative și promovează un sentiment de pace interioară.

Uleiul de lavandă

Este faimos pentru capacitatea sa de a-ți relaxa tot corpul, din cap până în picioare. Aroma calmantă a lavandei îți relaxează mintea, promovează stabilitatea emoțională și claritatea mentală. Îți crește și capacitatea de concentrare, reduce anxietatea, tristețea și stările de agitație.

Uleiul de Salvie – Clary Sage

Clary Sage te poate ajuta să-ți îndepărtezi gândurile și energiile negative. Acest ulei esențial îți îmbunătătește dispoziția și te ajută să te concentrezi mai bine pe propria respirație. Totodată, el promovează echilibrul de la nivel emoțional, starea de alertă și crește capacitatea de a-ți aminti.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *