Blog

roinita

Uleiul esențial de Roiniță (Roiniță officinalis sau lemon balm) face parte din familia mentei și este obținut prin distilarea la aburi a frunzelor și florilor plantei Roiniță. Este unul dintre cele mai valoroase uleiuri, are o aromă similară lămâiei și proprietăți uimitoare. Cel mai adesea un ulei esențial de roiniță este folosit pentru problemele pielii, dar și pentru afecțiuni virale și pentru suport emoțional.

Ulei esențial de roiniță: Beneficii emoționale

Se spune despre un ulei esențial de roiniță că susține o persoană care trece printr-o trezire de natură spirituală. Asemenea uleiurilor de citrice, aroma sa stimulează mintea și energia și se spune că îi poate aminti unei persoane cine este și de ce se află într-un anumit loc. Văd acest ulei ca pe unul potrivit pentru persoanele care se confruntă cu „nopțile negre ale sufletului”, care se află în cele mai adânci momente de îndoire de sine, care se simt disperate și incapabile să meargă înainte. Uleiul esențial de Roiniță ne arată iar potențialul bucuriei, o cheamă la noi, în viața noastră (mai ales în momentele în care așa ceva pare doar un vis). Ne ridică din întuneric și ne arată iar calea spre lumină și speranță.

Cum să folosești un ulei esențial de Roiniță:

În mod tradițional, uleiul de Roiniță se utilizează după următoarele reguli:

  • Se poate folosi pentru aromaterapie, topic, intern sau extern (de exemplu, în casă).
  • Pentru adulți: un ulei esențial de roiniță este în general sigur de folosit fără a fi diluat, atât pentru aromaterapie, cât și topic și intern
  • Pentru copii: este în general sigur de folosit fără a fi diluat pentru aromaterapie și pentru aplicații topice, dar intern este în general sigur de folosit, cu precauții sau diluat moderat
  • Pentru femeile însărcinate: este în general sigur de folosit fără a fi diluat, atât pentru aromaterapie, cât și pentru aplicații topice sau pentru administrare internă
ulei esential de Roinita
ulei esential de Roinita

Ulei esențial de roiniță: precauții

Întotdeauna un ulei esențial de roiniță trebuie testat pe piele pentru a se vedea cum reacționezi la el și, când este posibil, aplică-l mai ales pe tălpi.

Nu uita că folosirea excesivă a oricărui ulei esențial poate conduce la sensibilizarea pielii. Ține-l la distanță de ochi, de urechi sau de nas. Nu toate uleiurile sunt create la fe, așa că testează cu grijă brand-urile și niciodată nu folosi un ulei în moduri care nu au fost indicate de către producător.

Ulei esențial de roiniță: utilizare

  • Adaugă 1-2 picături într-un ceai de plante pentru ameliorarea indigestiei sau pentru diminuarea senzației de greață.
  • Difuzează uleiul pe timp de noapte sau aplică-l pe frunte, pe umeri sau pe piept pentru a reduce stresul și pentru a promova o stare de bine.
  • Pune 1-2 picături de ulei sub limbă pentru a-ți crește imunitatea.
  • Adaugă-l într-o cremă hidratantă sau într-un spray cu apă minerală pentru a-ți împrospăta pielea feței și pentru a-ți înviora mintea.
  • Pune puțin ulei esențial de roiniță pe iritații sau mici leziuni de pe buze sau de pe piele pentru a calma zonele cu probleme.

Idei de utilizare pentru uleiul esențial de Roiniță:

Spray cu Roiniță pentru alungarea insectelor: Umple un recipient tip spray cu hamamelis, adăugând apoi 10 picături de ulei esențial de roiniță și 5 picături de ulei esențial de busuioc. Agită spray-ul și aplică-l pentru o protecție deplină contra insectelor

Balsam de buze reparator: Combină 2 linguri de ulei cu 1 lingură de ceară de albine, cu 8 picături de ulei esențial peppermint și cu 8 picături de ulei esențial de roiniță. Încălzește toate aceste ingrediente, amestecându-le bine și folosește combinația rezultată când se răcește

Cremă revigorantă pentru piele: Amestecă 1/2 cană de unt de shea și ulei de cocos cu 1 linguriță de miere. Lasă pe foc și amestecă încet, adăugând și 40 de picături de ulei de mentă și 20 de picături de ulei de roiniță.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0