Blog

73398060 2566578216960000 5837108060229712670 n

Originar din Australia, arborii de eucalipt cresc acum peste tot prin lume și sunt utilizați pentru virtuțile lor medicinale. Proprietățile lor vindecătoare provin din uleiul esențial de eucalipt, care este obținut din frunzele ovale ale arborilor. Frunzele sunt uscate, zdrobite și distilate pentru a rezulta uleiul esențial. După ce uleiul esențial de eucalipt este extras, el trebuie diluat înainte să fie utilizat pe post de remediu. Iată 9 beneficii ale uleiului esențial de eucalipt.

Uleiul esențial de eucalipt calmează tusea

De mulți ani uleiul esențial de eucalipt a fost folosit pentru ameliorarea tusei. În zilele noastre, unele medicamente fără prescripție medicală conțin uleiul de eucalipt printre ingredientele lor. Spre exemplu, Vicks VapoRub conține aproximativ 1,2 % ulei de eucalipt, alături de ingrediente care suprimă tusea. Această cremă populară se aplică pe piept și pe gât și ușurează tusea din răceală sau gripă.

Uleiul esențial de eucalipt ușurează congestia respiratorie

Tușești și nu îți trece cu nimic? Nu numai că uleiul de eucalipt liniștește tusea, dar te ajută și să scapi de mucusul acumulat în piept. Dacă vei inhala vaporii creați de uleiul esențial mucusul se va înmuia și când vei tuși vei putea să-l elimini. Folosind un unguent care conține ulei de eucalipt vei obține același efect.

Uleiul esențial de eucalipt alungă insectele nedorite

Țânțarii și alte insecte care ciupesc răspândesc boli care pot fi periculoase. Evitând mușcăturile lor este cea mai bună formă de apărare. Spray-urile speciale pentru eliminarea insectelor sunt populare, dar conțin chimicale puternice. O variantă eficientă pentru cei care nu pot folosi astfel de spray este o substanță ce conține ingrediente naturale și care poate alunga insectele. Mărci precum Repel sau Off! utilizează uleiul esențial de eucalipt lămâios pentru a le ține la distanță.

uleiul esential de Eucalipt
uleiul esential de Eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt vindecă rănile

Aborigenii din Australia foloseau frunzele de eucalipt pentru a trata rănile și pentru a preveni infecția. Astăzi, uleiul diluat este încă utilizat pe piele pentru a reduce inflamațiile și pentru  a stimula procesul de vindecare. Poți să achiziționezi unguente care conțin uleiul esențial de eucalipt. Astfel de produse pot fi folosite pe arsuri minore sau pe alte leziuni ce pot fi tratate acasă.

Uleiul esențial de eucalipt ușurează respirația

Afecțiunile respiratorii precum astmul sau sinuzita pot fi ameliorate dacă se vor inhala aburi cu ulei esențial de eucalipt. Acesta aderă la mucoase și nu numai că va reduce mucusul, dar îl va fluidiza pentru a fi expectorat. Este posibil și ca eucaliptul să diminueze din simptomele astmului. Pe de altă parte, dacă este vorba despre persoane alergice la eucalipt, din cauza uleiului simptomele de astm vor fi agravate. Mai este nevoie de mai multe cercetări pentru a se vedea modul în care eucaliptul afectează persoanele cu astm.

Controlează nivelul zahărului din organism

Uleiul uleiul esențial de eucalipt are potențial de a fi utilizat în tratamentul diabetului. Deși nu s-a ajuns demult la această concluzie, experții cred că are un rol în reducerea glicemiei la persoanele cu diabet.  Cercetătorii nu și-au dat încă seama cum funcționează uleiul esențial. Cu toate acestea, până când se vor deține mai multe informații, comunitatea științifică le recomandă persoanelor cu diabet să-și monitorizeze atent glicemia, în special dacă asociază medicamente specifice diabetului cu uleiul de eucalipt.

Ușurează simptomele neplăcute ale herpesului

Proprietățile antiinflamatoare ale eucaliptului ușurează din simptomele ce însoțesc herpesul. Aplicând uleiul esențial de eucalipt pe o leziune herpetică poate să reducă durerea și să accelereze procesul de vindecare. Poți să achiziționezi balsamuri și unguente pentru herpesuri care se bazează, în cadrul ingredientelor active, pe un amestec de uleiuri esențiale, printre care se află și cel de eucalipt.

Uleiul esențial de eucalipt împrospătează respirația

Nu doar menta este o armă contra respirației urât mirositoare. Grație proprietăților sale antibacteriene, uleiul esențial de eucalipt poate fi folosit pentru a contracara germenii care determină mirosul neplăcut al gurii. Anumite ape de gură și paste de dinți au ca ingredient activ uleiul esențial de eucalipt. Este posibil și ca produsele cu eucalipt să contribuie la prevenirea plăcii de pe dinți și de pe gingii atacând bacteriile responsabile pentru apariția cariilor dentare.

Calmează durerea articulară

Studiile au arătat că uleiul esențial de eucalipt ușurează durerile articulare. De fapt, în multe unguente folosite pentru a ameliora durerile prezente în caz de osteoartrită și artrită reumatoidă se regăsește acest ulei esențial. Uleiul de eucalipt scade durerile și inflamația asociată cu numeroase boli. În același timp, el ar putea să ajute persoane care suferă din cauza durerilor de spate sau pe cele care se recuperează după o leziune de la nivelul articulației sau mușchilor. Discută însă mai înainte cu un medic pentru a ți se spune ce este cel mai bine pentru tine.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0