Când te gândești la uleiuri esențiale care te pot ajuta nu numai pentru ameliorarea unor probleme de sănătate, ci pot avea grijă și de frumusețea ta, nu evita un ulei esențial de ylang-ylang. Parfumul său special și virtuțile curative îl fac un ajutor de neprețuit pentru sănătatea, liniștea și confortul emoțional al celor dragi.
Uleiul esențial de Ylang Ylang – BENEFICII
Poate să îmbunătățească funcționarea inimii
Întrucât poate să regleze circulația sângelui și are efecte antiinflamatoare, uleiul esențial de ylang-ylang este numai bun pentru sănătatea inimii. Spre exemplu, este considerat unul dintre cele mai binefăcătoare uleiuri esențiale pentru reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac (poate preveni aritmia). Pentru a te bucura de puterea sa vindecătoare, poți să-l folosești în două moduri: fie îl vei combina cu un ulei purtător și te vei masa ușor în zona inimii, fie vei adăuga 1-2 picături de ulei în apă sau într-un ceas călduț (numai la recomandarea unui specialist, utilizând un ulei despre care știi sigur că este 100% natural).
Are proprietăți antiseptice
Mai multe studii au demonstrat, de-a lungul timpului, că uleiul esențial de ylang-ylang poate să inhibe dezvoltarea unor bacterii periculoase, pe răni și pe arsuri, diminunând semnificativ riscul de apariție a tetanosului sau a septicemiilor. În special dacă este vorba despre răni deschise, arsuri sau zgârieturi serioase, utilizarea acestui ulei esențial este binevenită, întrucât acesta nu numai că dezinfectează, dar și favorizează procesul de cicatrizare.
Este foarte bun pentru sănătatea pielii
Un studiu recent a arătat că uleiul esențial de ylang-ylang poate să aibă efecte pozitive asupra unor afecțiuni dermatologice precum eczemele. În același timp, acest ulei esențial este ideal pentru a preveni și a trata afecțiuni care sunt provocate de exces de sebum, cum ar fi acneea sau dermatita seboreică. Cu precădere când este vorba despre eczemele seboreice (care afectează mai ales zona scalpului, a obrajilor sau sprâncenelor), uleiul de ylang-ylang poate să acționeze direct asupra celulelor pielii și a foliculilor de păr, împiedicând infectarea sebumului. Mai mult, uleiul esențial de ylang-ylang poate să lupte contra proliferării celulelor canceroase responsabile de apariția cancerului de piele. Din acest motiv, este preferabil să reușești să amesteci 1-2 picături din ele cu un ulei purtător (bază) (cum este cel de cocos sau de jojoba) și să te masezi cu el pe față, o dată sau de două ori pe zi, în fiecare zi.
Poate să te ajute în caz de probleme digestive
În cazul în care știi că ești predispusă tulburărilor digestive provocate de către sentimentele de anxietate, de stres în genere, obișnuiește-te să apelezi și la uleiul esențial de ylang-ylang. Fie poți să te masezi cu el în zona organelor digestive, fie poți să iei câteva picături timp de mai multe zile la rând. Înainte să faci oricare dintre aceste demersuri, consultă și un specialist!
Îl poți folosi în vederea ameliorării simptomelor ce țin de sindromul premenstrual
Poți să treci mai ușor peste manifestările specifice acestui sindrom (precum stările de anxietate, fluctuațiile de dispoziție sau crampele) dacă vei recurge la uleiul esențial de ylang-ylang. Cel mai bine va fi să-l amesteci și cu ulei esențial de lavandă și le aplici în partea inferioară a abdomenului sau în spatele gâtului.
Îți conferă un plus de energie
Dacă te simți adesea lipsit de energie, frustrat și foarte epuizat, apelează și la uleiul esențial de ylang-ylang. Nu va trebui decât să pui câteva picături pe un disc de vată și să îl aplici pe acesta pe încheieturi, pe gât sau în zona pieptului.
Este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru sănătatea părului
Pentru a avea un păr frumos, sănătos și strălucitor, încearcă să-ți masezi scalpul cu o combinație de ulei esențial de ylang-ylang, ulei de cocos sau ulei de jojoba. Datorită uleiului de ylang-ylang, vei fi mai protejat de mătreață, de părul încurcat și chiar de pierderea părului.
Uleiul esențial de ylan-ylang este potrivit pentru a evita unele complicații pe care le poate aduce diabetul
Cercetările au arătat că uleiul esențial de ylang-ylang poate să fie de ajutor și când este vorba de probleme ce pot aduce unele complicații în diabet, cum ar fi hipertensiunea arterială sau boala arterială periferică (din cauza circulației deficitare, leziunile, ulcerațiile și infecțiile de la nivelul piciorului se vindecă foarte greu). Mai mult, el este foarte potrivit pentru calmarea nervilor și împiedică fluctuațiile bruște ale dispoziției. Dacă suferi de diabet, încearcă să-ți faci zilnic un masaj cu el, pe tălpi sau în zona pancreasului.
Uleiul Ylang Ylang este afrodisiac
Încă din cele mai vechi timpuri uleiul acesta este văzut ca un remediu natural ideal pentru creșterea libidoului. Totodată, el este considerat printre cele mai bune modalități de a-ți întări legăturile cu cei din jur. Astfel, dacă vei pune ulei esențial de ylang-ylang într-un difuzor sau dacă vei inhala direct din sticlă, alături de cei dragi, aroma sa, vei vedea că vă veți simți mai conectați unii cu ceilalți, mai relaxați și mai deschiși. Mai mult, un ulei esențial de ylang ylang, cu aroma lui puternică, poate să acționeze direct asupra simțului olfactiv. În acest condiții, va determina o stare de bine, cu rolul unui antidepresiv natural. De asemenea, poate fi foarte potrivit în cazul în care ai probleme din cauza insomniei sau dacă te confrunți cu sindromul oboselii cronice, întrucât poate să-ți ajute organismul să lupte mai bine în situațiile stresante și îți va regla și tensiunea arterială.