Blog

ulei esential portocale scaled

Un ulei esențial de portocală este obținut din cojile portocalelor dulci. Deși uleiul nu este de fapt dulce, el are o serie de utilizări uimitoare pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate întrucât are proprietăți antiinflamatorii, îmbunătățește circulația sângelui și altele. Citește mai jos pentru a afla mai multe despre cum utilizezi un ulei esențial de portocală.

Ulei esențial de portocală: BENEFICII

Ușurează alergiile

Alergiile apar când mici particule de alergeni precum sporii de mucegai, praful sau polenul sunt inhalați și irită mucoasa pasajelor nazale, determinând corpul să reacționeze, iar zonele afectate să devină inflamate. Uleiul esențial de portocală poate să amelioreze inflamațiile determinate de alergii întrucât acționează ca un antiinflamator și va ajuta la îmbunătățirea circulației sanguină în zonă.

Sunt câteva modalități prin care poți să-ți ameliorezi alergiile apelând la uleiul esențial de portocală. Poți să iei cu tine o sticluță, pur și simplu o vei deschide și vei inhala cât simți nevoia sau poți să pui pe o bucățică de vată câteva picături în același scop.

uleiul esential de portocale
ulei esential de portocala

Asigură o mai bună igienă orală

Pentru că un ulei esențial de portocală este extraordinar în privința anihilării bacteriilor, poate fi folosit și în gură pentru a combate probleme precum gingivita, ulcerele bucale și respirația urât mirositoare. Ca să-ți îmbunătățești igiena orală cu uleiul de portocale, adaugă 1/2 de linguriță de sare și 5 picături de ulei de portocale într-o cană de apă. După aceea vei lua amestecul în gură pentru cel puțin 1 minut și vei face gargară cu el pentru cel puțin 30 de secunde.

Îmbunătățește digestia

Un ulei esențial de portocală poate să amelioreze mai multe probleme digestive, incluzând aici digestia lentă, constipația, colicile provocate de reacții adverse la diferite alimente și chiar  flatulența reducând formarea gazelor dureroase din intestine și stimulându-ți corpul să producă mai multe enzime digestive. Poți chiar să adaugi 5-6 picături de ulei esențial în difuzor după ce iei masa sau poți pune 3-4 picături într-un ulei purtător pentru a-ți masa cu el zona abdominală.

Ușurează simptomele din artrită

Grație proprietăților sale antiinflamatorii, un ulei esențial de portocală poate fi folosit în ameliorarea artritei, indiferent care este cauza apariției acestei afecțiuni. Începe cu 1 lingură de ulei de cocos topit, după aceea vei adăuga 10 picături de ulei esențial de portocale. Dacă ai dureri, poți să adaugi 2-3 picături de capsaicin în amestec. Ulterior vei aplica uleiul direct pe articulațiile afectate, masând ușor până când acesta se va absorbi complet.

Este dezinfectant

Întrucât un ulei esențial de portocală nu este toxic și este antiseptic, este o soluție alternativă excelentă pentru o soluție de curățare pentru dulapuri și blaturi, în condițiile în care nu vrei să folosesti chimicale puternice, care ar putea fi ingerate. Pentru a-ți prepara propriul spray de curățare cu ulei esențial, tot ce vei avea de făcut va fi să adaugi 10 picături de ulei la fiecare cană de apă și după aceea să pui într-un recipient cu spray. Agită înainte de folosire și asigură-te că vei folosi o cârpă curată pentru a șterge suprafețele.

Crește buna-dispoziție

Una dintre proprietățile unui ulei esențial de portocală este că acționează ca un antidepresiv, ajutându-te să-ți ridici moralul chiar și într-o zi proastă. Poți să folosești 5-6 picături de ulei într-un difuzor fără căldură mare sau, pentru efecte mai rapide, pune 2 picături direct în palmă, freacă palmele între ele și după aceea du-ți mâinile la nas pentru a putea inhala aroma și astfel să-ți îmbunătățești dispoziția. Asigură-te că te vei spăla pe mâini după ce vei folosi uleiul de portocale întrucât acesta va face pielea mai sensibilă la soare.

Ulei de portocale pentru ten

Uleiul esențial de portocală ajută la uscarea tenului gras, ceea ce ajută la reducerea acneei și are și proprietăți antiseptice  menite să contracareze bacteriile care o pot provoca. Pentru a scăpa de excesul de ulei de pe față, adaugă 2-3 picături de ulei esențial la 1 cană de apă și după aceea folosește amestecul pentru a te spăla pe față seara. Poți să folosești un ulei esențial de portocală și direct într-un tratament pentru acnee pur și simplu punând 1 picătură de ulei pe un disc de vată și aplicându-l pe leziunile produse de acnee.

Share this post

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COSUL TAU
  • No products in the cart.
0